Skip to content

Jak wyświetlić wspomnienia roku w Snapchacie? – Przejrzyj retrospekcję

12 de grudzień de 2021

Jedną z najlepszych cech sieci społecznościowej Snapchat jest to pozwala przejrzeć te ważne wydarzenia z zeszłego roku. Wszystko to na wypadek, gdybyś chciał zapamiętać i podzielić się wszystkimi wspaniałymi chwilami w otoczeniu przyjaciół i rodziny. Dlatego dzisiaj porozmawiamy o Flashbackach, które pomogą Ci uzyskać zdjęcia i filmy opublikowane tego samego dnia, ale z poprzedniego roku.

Kto może zobaczyć Twoje wspomnienia z roku na Snapchacie?

Jeśli zastanawiasz się, kto może uzyskać dostęp do wspomnień z Twojego roku Snapchata, mówimy Ci, że są one bardzo ograniczone. Oznacza to, że jeśli interesuje Cię prywatność dotycząca najlepszych zdjęć, które zawierają filtry i efekty specjalne, możesz wybrać idealną publiczność żebyś ujrzał. W każdym razie na platformie znajdziesz opcję o nazwie Tylko dla moich oczu, która pomoże ci zachować prywatność wspomnień. W przeciwnym razie masz możliwość udostępnienia ich publicznie lub znajomym.

Jak możesz przeglądać wspomnienia ze swojego roku na Snapchacie?

Istnieją dwa różne sposoby przeglądania wspomnień z roku w tej aplikacji. Ponieważ jego rozszerzenie jest podstawową częścią funkcji Snapchat Memories, a jej twórcy opowiadają się za zapewnieniem użytkownikom maksymalnej wygody i wydajności. Pamiętaj, że jedną z głównych cech platformy jest że możesz przeglądać lub zapisywać swoje zdjęcia i treści, kiedy tylko tego potrzebujesz. Pamiętaj, że musisz aktualizować aplikację, aby jej działanie było zawsze jak najbardziej optymalne.

Wejście na ekran aparatu

Jeśli chcesz zobacz swoje wspomnienia z roku szybko i łatwo, jest to bardzo dobra opcja, aby to zrobić. Musisz więc otworzyć Snapchata z telefonu komórkowego, kierując się w stronę ekranu aparatu. Następnie musisz przesunąć ekran w górę, aż znajdziesz konkretną kartę z napisem Wspomnienia. Gdy to zrobisz, możesz łatwo przeglądać te zdjęcia, które są dla Ciebie tak niezapomniane.

Z kart pod ikoną aparatu

Ta alternatywa jest również dość praktyczna i pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, aby zobaczyć swoje wspomnienia, jest otwarcie aplikacji. Następnie powinieneś przejść do ikony z napisem Karty, tej tuż pod kamerą. Następnie musisz kliknij zakładkę z napisem Stories. W ten sposób pojawią się zapisane pliki, które możesz udostępnić wybranym odbiorcom.

Jak uratować te wspomnienia roku ze Snapchata?

W interfejsie Snapchata można uzyskać dostęp do żądanych wspomnień i zapisywać je. Platforma pozwala nawet przechowuj wszystkie Snapy, które nie zostały opublikowane, a jeśli chcesz, aby były prywatne, możesz użyć opcji Tylko dla mnie. O ile wcześniej skonfigurowano tajny kod, do którego nie mają dostępu nawet sami programiści. Z tego powodu bardzo ważne jest, abyś dobrze to zapisał.

jak zdjęcia i wspomnienia są zapisywane na snapchacie

Ze swojej strony Snapchat zawsze będzie przechowywać wszystkie Twoje zdjęcia i filmy na karcie wspomnień i pojawią się one w białej ramce. Co pozwoli ci zidentyfikować normalny Snap, który jest zapisany w tym folderze. Pamiętaj, że możesz również edytować, usuwać lub udostępniać te zapisane obrazy lub eksportować je do wybranych sieci społecznościowych lub aplikacji do przesyłania wiadomości. Oprócz tego, że Twoje ulubione filtry są idealne na każdą okazję.

Co zrobić, aby odzyskać wspomnienia roku w ramach tej platformy?

Najlepszym sposobem na odzyskanie wspomnień z roku, które mogły zostać usunięte, jest: poprzez ustawienia kopii zapasowej i pamięci. Jeśli chcesz mieć pewność, że backup aplikacji działa poprawnie, wystarczy wejść w swój profil i przejść do Memories. Następnie upewnij się, że w opcji postępu tworzenia kopii zapasowej jest napisane ukończone.

Należy zauważyć, że jeśli kopia zapasowa nie działa poprawnie, jest bardzo możliwe, że Twoje wspomnienia nie są kopiowane i dlatego nie będziesz w stanie ich odzyskać. W każdym razie możesz zmienić ustawienia pamięci bezpośrednio z panelu ustawień. Aktywowanie inteligentnej kopii zapasowej, importowanie zdjęć i filmów lub automatyczne zapisywanie Snapów za każdym razem, gdy przesyłasz nową historię.