Skip to content

Jak wyłączyć autoodtwarzanie Twitcha podczas uruchamiania? – Sztuczki

15 de grudzień de 2021

Platformy streamingowe stały się w tym czasie popularne. są alternatywą rozrywki, wielu decyduje się cieszyć rozrywką w swoich domach i oglądać transmisje na żywo oferowane przez platformy cyfrowe, takie jak Twitch.

Jeśli niedawno zarejestrowałeś się na Twitchu i chcesz wiedzieć, jak lepiej wykorzystać swoją aplikację i jak wyłączyć niektóre funkcje, takie jak automatyczne odtwarzanie programów na żywo, oglądaj te transmisje w tle. Czytaj dalej artykuł do końca, ponieważ tutaj wyjaśniamy wszystko na jego temat.

Co powinienem zrobić, aby wyłączyć autoodtwarzanie dla transmisji na żywo na Twitchu?

Platforma Twitcha umożliwia dostęp do muzyki, rozmów sportowych, gry i ciesz się grami i wydarzeniami które są transmitowane przez platformę w czasie rzeczywistym. Ponadto pozwala na interakcję z innymi użytkownikami na interesujące tematy. Możesz więc odkrywać Twitcha i oglądać kanały, które nadają na żywo. Możesz także subskrybować kanał Twitch Prime z telefonu komórkowego lub komputera.

Reprodukcje wydarzeń są przesyłane automatycznie a może nie bardzo ci się to podoba. Możesz jednak wyłączyć tę opcję i uniemożliwić jej automatyczne odtwarzanie ze strumieni Twitch. Zobacz, jak to się robi z komputera PC lub aplikacji na urządzeniu mobilnym.

Na komputerze z systemem Windows lub Mac

Na komputerze musisz użyć rozszerzenia, które musisz zainstalować w przeglądarce Chrome, takiego jak rozszerzenie BetterTTV. Następnie będziesz musiał otworzyć oficjalną stronę Twitcha, wejść na swoje konto i kliknąć swoje zdjęcie profilowe. W menu należy znaleźć opcję Ustawienia BetterTTV, a następnie kliknąć Ustawienia. Później w tym oknie musisz… wybierz opcję Wyłącz autoodtwarzanie ze strony głównej i naciśnij tam, a pokaże się ON. Gdy wejdziesz na stronę główną Twitcha, zobaczysz, że filmy nie są odtwarzane.

Z aplikacji na Androida lub iOS

Automatyczne odtwarzanie strumieni na żywo jest wyświetlane z głośnością, co może powodować irytację, gdy przeglądasz aplikację Twitch i nie chcesz oglądać tych strumieni. Ale bardzo łatwo jest wyłączyć automatyczne odtwarzanie z telefonu komórkowego, niezależnie od tego, czy jest to Android, czy iOS. Otwierasz aplikację Twitch i przechodzisz do profilu. Kliknij trzy punkty w prawym górnym rogu i wybierz opcję Ustawienia. Następnie kliknij Preferencje i Automatyczne odtwarzanie. Tam wybierasz opcję Nigdy i gotowy.

aplikacja twitch na urządzenia mobilne

Jakie inne sztuczki mogę zastosować na Twitchu, aby skorzystać z aplikacji?

Nikt nie chce oglądać transmisji na żywo, które otrzymujesz na Twitchu. Dlatego powinieneś wiedzieć, czym jest Twitch i jak działa, a także poznać wszystkie zalety i sztuczki, które możesz zastosować, aby lepiej wykorzystać aplikację i w pełni cieszyć się rozrywką, którą oferuje. Jedną z rzeczy, które możesz zrobić, to zobaczyć transmisje na żywo w tle i usunąć czat z transmisji na żywo. Zobacz, jak to się robi.

Zobacz na żywo w tle

Aby oglądać transmisje na żywo w tle, musisz przejść do zminimalizować ekran transmisji. Teraz możesz wyświetlić małego odtwarzacza w aplikacji lub poza nią. Możesz więc korzystać z innych aplikacji na telefonie komórkowym i nadal cieszyć się transmisją na żywo, nie tracąc żadnych szczegółów. Ta sztuczka jest dość pomysłowa, ponieważ możesz nadal dyskretnie słuchać gry.

Usuń czat na żywo

Na Twitchu masz możliwość wspólnego uczestniczenia w publicznych czatach i poruszania tematów będących przedmiotem wspólnego zainteresowania w transmisjach. Ale możesz też wysyłać prywatne wiadomości. Niestety na Twitchu nie możesz bezpośrednio usuwać czatów, ale możesz moderować podczas ustawiania użytkowników, z którymi chcesz rozmawiać i blokować lub blokować kogoś na Twitchu, zwłaszcza tych, którzy są ci nieznani i są pisani prywatnie. Aby to zrobić, kliknij Ustawienia konta, kliknij Bezpieczeństwo i prywatność. Przesuwasz ekran do końca i klikasz opcję Blokuj nieznane szepty.

blokuj użytkownika na Twitchu

Przesuń przycisk, aby aktywować opcję. Inną opcją jest użycie polecenia chat, aby zignorować niektórych użytkowników. Wystarczy kliknąć Zignoruj ​​na karcie użytkownika lub wpisz nazwę konkretnego użytkownika. Nie napiszą do Ciebie na prywatne, ani nie zobaczysz ich czatów na ekranie.

dołącz do naszego kanału telegram