Skip to content

Jak wyciszyć czyjeś historie na Instagramie — przestań oglądać ich treści

2 de styczeń de 2022

Instagram jest jednym z sieci społecznościowe najczęściej używane przez ludzi na całym świecie. Z biegiem czasu nabrał on ogromnej siły, ponieważ za ich pośrednictwem możemy robić różne rzeczy, zarówno publikować posty, tworzyć Reels, mieć możliwość robienia i oglądania IGTV, a także publikowania 24-godzinnych historii. Historie na Instagramie każdego dnia są szeroko wykorzystywane przez ludzi.

Historie 24-godzinne, pozwalają ludziom obserwować każdego z użytkowników, którzy oglądają historie, dlatego w wielu przypadkach istnieje możliwość, że chcemy wyciszyć historie innych ludzi, aby nie pojawiały się bezpośrednio nam. Dlatego dzięki temu artykułowi dowiemy się jak wyciszyć czyjeś historie na Instagramie.

Jaki jest sposób, aby nie oglądać historii danej osoby na Instagramie?

Naprawdę wyciszanie historii z innego konta lub użytkowników na Instagramie nie jest tak skomplikowane, wystarczy wykonać kroki, które zostaną wymienione poniżej. Należy zaznaczyć, że oprócz wyciszania historii mamy również możliwość ich blokowania.

Procedura wyciszania opowieści

Jeśli użytkownik, którego historie chcesz wyciszyć, ma wgraną historię, wystarczy ją wpisać i kliknąć trzy punkty znajdujące się w prawej górnej części. Pojawią się opcje, wśród których znajdują się „Cisza”. Tam klikniesz, a historie tych użytkowników zostaną automatycznie wyciszone.

Kroki blokowania użytkowników

Innym z najbezpieczniejszych sposobów zaprzestania przeglądania historii użytkownika jest po prostu zablokowanie konta. W tym celu musisz uzyskać dostęp do profilu tego samego iw opcji „Obserwuj” lub „Obserwuj” musisz kliknąć strzałkę w dół. Pojawi się kilka opcji, w ramach których jest „Zablokować” Kiedy go naciśniesz, Instagram wyświetli ostrzeżenie, jeśli jesteś pewien, po kliknięciu tak, użytkownik zostanie automatycznie zablokowany i nie pojawi się więcej publikacji tego samego.

Co zrobić, aby nie otrzymywać powiadomień o historiach innych użytkowników?

Jeśli jest użytkownik, którego nie chcesz widzieć żadnego powiadomienia o artykułach lub publikacjach, możesz po prostu wyciszyć jego powiadomienia od początku, w tym celu musisz wykonać następujące czynności:

więc możesz uciszyć tego użytkownika

Jak od początku wyciszyć historie?

Jeśli chcesz wyciszyć historie użytkownika od początku, musisz wejść w profil konta lub użytkownika. Tam musisz kliknąć opcję „Obserwuj” lub „Przestań obserwować” i kliknij pojawiające się strzałki. Tam zostanie wyświetlonych kilka opcji, między innymi ta z „Nieme historie”.

Po kliknięciu opcji wyciszenia zostanie ona automatycznie powiadomienia zostaną wyciszone oraz publikacje, które pojawiają się z tego konta na Instagramie.

Jak ogólnie wyłączyć powiadomienia dla jednego użytkownika?

Jest to bardzo proste, podobnie jak wyciszenie historii, w opcji „cisza”, którą znajdziesz w ustawieniach, dostaniesz również opcję aktywacji wyciszenia dla publikacji użytkownika. Dlatego jeśli chcesz dezaktywować powiadomienia o historiach i publikacjach, będziesz musiał zrobić tylko to, co wspomniano powyżej.

Szczególnie wyciszanie to nie to samo, co blokowanie, ponieważ możesz śledzić użytkownika, ale bez konieczności bezpośredniego przeglądania powiadomień o publikacjach w kanale lub w opowiadaniach. Natomiast blokując, ani użytkownik, ani Ty nie będziesz mieć dostępu do profilu.

Gdzie reaktywować historie użytkownika na Instagramie?

Jeśli chcesz reaktywować powiadomienia lub historie użytkownika, wystarczy skorzystać z opcji, które wskażemy poniżej:

  1. Wprowadź profil użytkownika.
  2. Kliknij opcję „Obserwuj” lub „Przestań obserwować” po prawej stronie strzałki z boku.
  3. Tam pojawi się szereg opcji, wśród których jest „Cisza”.
  4. Po wejściu do opcji pojawi się wybór ciszy dla opowiadań i publikacji.
  5. Jeśli masz włączone wyciszenie dla jednej z dwóch opcji lub dla obu, po prostu będziesz musiał je dezaktywować i gotowy.

W ten prosty sposób możesz wyłącz wyciszenie który został dostarczony do postów w kanale lub historii użytkownikowi w sieci społecznościowej Instagram.