Skip to content

Jak usuwać, blokować i wyłączać bezpośrednie lub prywatne wiadomości na Instagramie

18 de Maj de 2021

Usługa przesyłania wiadomości na Instagramie jest znany milionom, bezpośrednie wiadomości lub grupy czatu w aplikacji działają jako tymczasowy substytut innych usług, które są częściej używane i znane publicznie, takie jak WhatsApp. Chociaż istnieje szczegół, który może denerwować niektórych użytkowników, którzy chcą regulować, kto wysyła wiadomości na ich konto, a kto nie, warto przeanalizować opcje, które użytkownicy muszą regulować.

Blokowanie i dezaktywowanie wiadomości nie jest takie proste

Niestety opcja blokowania wszystkich wiadomości nie istnieje, ponieważ tylko można wybrać dwie opcje w momencie regulowania i usuwania wiadomości bezpośrednich w aplikacji, będących już rozwiązaniami tymczasowymi, jeśli nie chcesz dokonywać bardziej ręcznego wyboru, komunikat pojawi się w ten sam sposób.

Zablokuj osobę i wiadomość

Pierwsza opcja, która jest bardziej bezpośrednia, ale bardziej ręczna, żeby to jakoś nazwać, po prostu blokuje osobę w pytaniu, co jest proste, ponieważ do wykonania jest tylko kilka kroków:

  • Pierwszym krokiem zawsze będzie otwarcie aplikacji za pomocą telefonu komórkowego lub komputera, chociaż niektórzy użytkownicy mogą potrzebować dodatkowych czynności, aby otworzyć ją na komputerze.
  • Po otwarciu aplikacji należy przejść do zakładki wiadomości, znajdującej się w prawym górnym rogu, z symbolem podobnym do tego z komunikatora Facebook.
  • Po wejściu do zakładki pojawią się wszystkie kontakty, z którymi rozmawiałeś, mogą być obserwatorami lub obserwowanymi, gdzie wybierzesz osobę, którą zdecydujesz się zablokować.
  • Po wybraniu osoby wystarczy wejść na czat i zaznaczyć trzy punkty w prawym górnym rogu, gdzie pojawi się wiele możliwych opcji obsługi czatu, od odebranych i wysłanych plików multimedialnych, po opcję, która będą widoczne w postaci czerwonych znaków ostrzegawczych „Blok”.
  • Jeśli opcja zostanie naciśnięta, użytkownik zostanie zablokowany bez wiedzy o tym, co eliminuje opcję, którą użytkownik może tego uniknąć.

Chociaż ta opcja jest żmudna, jest najbardziej skuteczny położyć kres użytkownikom spamującym, decydującym się na wysyłanie złośliwych wiadomości lub po prostu użytkownikom, z którymi nie chcą dalej rozmawiać. Chociaż obecny czytelnik może być zainteresowany, aby wiedzieć, czy go zablokował, ponieważ jest to cicha opcja, która może być błędem.

Druga opcja, czat się nie pojawi

Chociaż blokowanie innych użytkowników nie jest złym pomysłem, ale może być żmudne, ponieważ jeśli użytkowników, którzy podążają za użytkownikiem lub nie chcą pozostać w spokoju, jest zbyt wielu, więc inna opcja, która może działać dla użytkownika jest na Twoim własnym profilu; Chociaż nie jest ostateczną opcją dla niektórych użytkowników, aby zamienić swoje konto w profil prywatny, coś, co działa dla niektórych, a dla innych nie tak bardzo, chociaż istnieje inna opcja.

człowiek korzystający z aplikacji mobilnych

Prośba o czat

Prywatność, uwarunkowana prywatność użytkownika online może czasami być niedostateczna, ale w przypadku Instagrama jest kilka opcji aby zapewnić prywatność danej osobylub po prostu umożliwia lepszą regulację wiadomości, dzięki czemu wiadomości nie są już wyświetlane bezpośrednio jako czat.

  • Podobnie jak w poprzedniej opcji wystarczy otworzyć aplikację, ale zamiast wchodzić do serwisu komunikacyjnego, należy wejść do własnego profilu, na którym pojawią się wszystkie typowe opcje.
  • Spośród kilku opcji najważniejsza pojawi się w tle „Oprawa”.
  • Musisz wejść do ustawień konta, w prawym górnym rogu, gdzie możesz zobaczyć wiele opcji i możliwych rzeczy do zrobienia, pierwszą opcją do wybrania jest zakładka „Prywatność”.
  • Po wejściu do zakładki prywatności będziesz mógł zobaczyć niektóre opcje w zakładce „Wiadomości”, gdzie są różne opcje wyboru, czy chcesz, aby odebrane wiadomości były wyświetlane jako czat, czy nie.

Użytkownik może dowolnie wybierać między różnymi opcjami, opcja „Żądanie” spowoduje, że wiadomości otrzymane przez użytkownika nie będą już pojawiać się na głównym pasku czatów jako rozmowy, ale pojawią jako wnioski, które można odrzucić lub zaakceptować.