Skip to content

Jak definitywnie usunąć moje konto Skype? – Samouczek na urządzenia mobilne i komputery PC

30 de grudzień de 2021

Przez wiele lat Skype był kwintesencją aplikacji do wideokonferencji na całym świecie. Pojawiły się jednak nowe aplikacje społecznościowe, które zastąpiły jego główne funkcje, a także inne programy przeznaczone do wideokonferencji w środowisku biznesowym, co spowodowało, że aplikacja ta stała się przestarzała. Uczyć się jak trwale usunąć swoje konto Skype i przejście w kierunku najnowocześniejszych platform wideokonferencyjnych.

Istnieje wiele innych opcji, które są dziś bardziej popularne, od głównych sieci społecznościowych, takich jak Facebook, FaceTime i WhatsApp, po złożone platformy, takie jak Zoom i Google Meet.

Wszystkie mają najbardziej zaawansowane dostępne opcje i dość wygodny interfejs, pozostawiając Skype’a w przeszłości. Nie mając konta na takiej platformie, poznaj procedurę, aby usuń go na dowolnym urządzeniu.

Jakie są różnice między usunięciem a dezaktywacją konta Skype?

Na wszystkich platformach społecznościowych istnieje możliwość zamknięcia konta; istnieją jednak dwa rodzaje zamknięcia: dezaktywacja i ostateczna eliminacja. Obydwa różnią się wiecznością ich efektów. Skype umożliwia utworzenie konta i usunięcie go, w tym obie opcje jego zamknięcia.

Dezaktywacja konta Skype obejmuje uczynić go całkowicie niewidocznym dla innych użytkowników platformy, archiwizując wszystkie Twoje dane, historie rozmów i agendę kontaktów. Konto można jednak ponownie aktywować, jeśli użytkownik sobie tego życzy. Dlatego nie jest to trwałe usunięcie, a Twoje dane pozostają w bazie danych Skype.

Z kolei trwałe usunięcie konta Skype jest równoznaczne z całkowicie usunąć swoje dane z platformy Skype. Jest to działanie nieodwracalne, ponieważ zapis o istnieniu konta nie będzie już przechowywany. Jeśli później zechcesz wrócić do Skype’a, będziesz musiał utworzyć nowe konto, a stare kontakty nie będą dostępne.

Kolejną zauważalną różnicą między tymi dwiema opcjami jest procedura do naśladowania. Dezaktywację można łatwo wykonać w opcjach konta i równie łatwo usunąć. Jednak usunięcie konta wymaga: skontaktuj się z zespołem obsługi klienta Skype i złożyć wniosek o usunięcie konta.

Jakie kroki należy wykonać, aby usunąć swoje konto w Skypie?

Aplikacja Skype jest jednym z pionierów usług wideokonferencyjnych, będąc jedną z najbardziej znanych na świecie. Duży odsetek obecnych użytkowników Internetu ma lub miał kiedyś konto na swojej platformie, ale migracja do innych aplikacji paradygmat się zmienił.

Chociaż Skype przez długi czas był preinstalowaną aplikacją na urządzenia mobilne i komputery, obecnie jest niepopularny wśród większości użytkowników. Jednym z powodów jest to, że może spowolnić komputer lub spowodować jego awarię. W związku z tym wiele wybrać, aby odinstalować program i usunąć swoje konta.

Niektórzy są zadowoleni z dezaktywacji swoich kont ze względu na duże trudności związane z ich trwałym usunięciem. W przeciwieństwie do innych platform, aby usunąć swoje konto Skype, musisz wypełnić formularz i skontaktować się z zespołem obsługi klienta. Oni przetworzyć Twoją prośbę i ustalić odpowiedź ze Skype’a.

Proces wykonywania tej czynności i przesyłania prośby o usunięcie różni się nieznacznie w zależności od używanego urządzenia aby usunąć swoje konto Skype. Poznaj wszystkie metody trwałego usunięcia konta Skype z aplikacji iOS i Android, a także z komputerów Windows i MacBook.

Należy zauważyć, że konto Skype to to samo konto Microsoft, dlatego aby usunąć dane Skype, musisz usunąć swoje konto Microsoft. Jeśli masz takie konto powiązane z innymi platformami i usługami, weź te informacje pod uwagę przed podjęciem decyzji o trwałym usunięciu konta Skype.

Dzięki aplikacji na iOS

Aby trwale usunąć swoje konto Skype, musisz uzyskać do niego dostęp z witryny Skype. Po zalogowaniu musisz przejdź do „Ustawienia konta”. Następnie odłącz swoje konto Microsoft od platformy Skype, aby usunąć bazę kontaktów. Następnie odłącz szczegóły płatności, aby anulować subskrypcję. Na koniec skontaktuj się z zespołem pomocy technicznej i poproś o zamknięcie konta.

Jeśli masz aplikację na Androida

Z telefonu komórkowego z Androidem musisz wprowadzić swoje konto w przeglądarce. Iść do ’Szczegóły Konta’ i odłącz opcje płatności i plany kontaktów. Na koniec prześlij prośbę o usunięcie do firmy Microsoft i poczekaj, aż zespół obsługi klienta skontaktuje się z Tobą, aby kontynuować zamknięcie.

zamknij swoje konto na skype

Z komputera z systemem Windows

Korzystając z aplikacji komputerowej, przejdź do „Konto i profil” w „Ustawieniach”. Naciśnij opcję „Zamknij konto”. Po zweryfikowaniu Twojej tożsamości za pomocą wstępnie ustawionych danych bezpieczeństwa zostaniesz poproszony o potwierdzenie akcji. Oznacz konto do zamknięcia i poczekaj, aż zespół obsługi klienta przetworzy Twoją prośbę.

Na twoim Macbooku

Możesz usunąć swoje konto Skype z Macbooka za pomocą aplikacji komputerowej. W „Ustawieniach”, szukaj 'Profil i Administracja’. Na końcu opcji w tej sekcji znajdziesz „Zamknij swoje konto”. Po kilku ostrzeżeniach o konsekwencjach zamknięcia systemu i krótkiej weryfikacji tożsamości aplikacja przejdzie w okres oczekiwania.

Czy można odzyskać konto Skype, które zostało wcześniej usunięte?

Procedura usuwania kont Skype jest dość długa, ponieważ zaczyna obowiązywać dopiero po upływie od 30 do 60 dni. W czasie oczekiwania użytkownik może: anuluj akcję i odzyskaj swoje konto całkowicie nienaruszone. Aby to zrobić, wystarczy wejść na swoje konto i zawiesić zamknięcie, a tym samym wycofać prośbę.

zaloguj się do Skype'a microsoft

Z drugiej strony, jeśli okres już minął lub konto zostało zamknięte dawno temu, nie będzie można go ponownie odzyskać. Ich dane zostaną już usunięte z bazy danych, a użytkownik będzie musiał połączyć kolejne konto ze Skype, aby ponownie wejść na platformę.