Skip to content

Kiedy anulujesz wiadomość na Instagramie, czy jest ona anulowana dla obserwującego? – Odkryj to tutaj

22 de grudzień de 2021

Różne sieci społecznościowe mają sekcje wiadomości, a niektóre z nich z opcjami, które pozwalają usuń lub anuluj wysyłanie wiadomości. Tak jest w przypadku Instagrama, gdzie każdy użytkownik ma inne możliwości pozbycia się rozmowy lub niektórych wiadomości, nawet bez pozostawiania śladu po zaangażowanym obserwatorze. W takim przypadku można sprawdzić, czy wiadomość rzeczywiście została anulowana i nie jest już dostępna dla wszystkich użytkowników.

W jaki sposób wiesz, czy Twój obserwujący ma również usuniętą wiadomość?

Pamiętaj, że gdy uzyskujesz dostęp do opcji anulowania wiadomości, Instagram nie prowadzi rejestru wskazującego, że wiadomość została usunięta w rozmowie, ale jest usuwana tak, jakby nie istniała. Więc jeśli nie widzisz tego w oknie czatu, załóż, że wiadomość została usunięta zarówno dla Ciebie, jak i dla Twojego obserwatora.

Z przeglądarki internetowej na komputerze

Aby uzyskać dostęp do okna czatu swojego konta Instagram z komputera, musisz zalogować się do sieci społecznościowej z platformy internetowej lub z programu, który masz na swoim komputerze. Będąc w swoim profilu, musisz kliknij ikonę „Messenger” co przekieruje Cię do zasobnika wiadomości.

Kiedy wchodzisz, musisz wybrać rozmowę, którą chcesz ocenić i sprawdzić, czy wiadomość nie jest już dostępna na tym czacie. Pamiętaj, że jeśli anulowałeś wysyłanie wiadomości, nie będzie ona widoczna na Twoim koncie ani na koncie drugiej strony.

Korzystanie z aplikacji Instagram na telefonie komórkowym

Aby ocenić, że wiadomość została anulowana na czacie Twojego obserwatora, musisz wejść do sekcji wiadomości na swoim koncie. W aplikacji mobilnej sekcja ta jest oznaczona ikoną „Messenger”, znajdującą się w prawym górnym rogu okna. Tam będziesz musiał wybrać rozmowę z odpowiednim użytkownikiem.

Jeśli nie znajdziesz dowodu na wiadomość, którą wysłałeś w tej sekcji, oznacza to, że została ona anulowana zarówno dla Ciebie, jak i Twojego obserwatora. Pamiętaj, że Instagram nie ma opcji usuwania wiadomości dla jednego użytkownika, ale te są natychmiast usuwane i w ten sam sposób w obu czatach, gdy zostaną odwołane przez jednego z uczestników.

Jakie są sposoby na usunięcie wiadomości na swoim koncie na Instagramie?

Platforma tej sieci społecznościowej oferuje różne opcje usuwania wiadomości z rozmów. Pamiętaj, że każda alternatywa usunięcia wiadomości na Instagramie podlega określonej funkcji, więc przed wybraniem opcji usuwania wiadomości musisz ocenić swoje cele.

usuń posty na instagramie

Usunięto tylko dla Ciebie

Ta opcja usuwania wiadomości z Instagrama sprawi, że przestaną one być dostępne tylko z Twojego profilu w rozmowie. Ponadto musisz wziąć pod uwagę, że nie będziesz w stanie usunąć poszczególnych wiadomości, ale możesz tylko całkowicie usunąć wątek. Ponieważ Instagram nie ma opcji tego typu, która usuwa tylko wiadomość za Ciebie.

  • Z komputera lub PC: Możesz uzyskać dostęp do platformy internetowej sieci społecznościowej lub programu, który wcześniej zainstalowałeś na swoim komputerze.
    1. Po wejściu do Instagrama musisz kliknąć sekcję wiadomości. Zasobnik wiadomości jest identyfikowany przez ikonę Messenger w górnej części okna.
    2. Wejdź do rozmowy, którą chcesz usunąć, klikając ją w lewym panelu.
    3. Musisz wybrać ikonę „Informacje” u góry rozmowy.
    4. Kliknij pole „Usuń czat” wśród dostępnych opcji wyświetlanych na ekranie. W ten sposób rozmowa zostanie usunięta z Twojej skrzynki wiadomości na Instagramie.
  • Z aplikacji mobilnej:
    1. Po uzyskaniu dostępu do konta musisz przejść do zasobnika wiadomości. Aby to zrobić, dotknij ikony „Messenger” w górnym rogu okna.
    2. Znajdź konkretną rozmowę, którą chcesz usunąć, a następnie naciśnij i przytrzymaj ją przez kilka sekund. Do momentu wyświetlenia dostępnych opcji.
    3. Zaznacz pole „Usuń czat”, a to usunie rozmowę z Twojego profilu na Instagramie.

Anuluj również dla swojego obserwatora

Opcja anulowania wiadomości na Instagramie pozwala usuwać wiadomości w określony sposób, wybierając każdą wiadomość, którą chcesz usunąć pojedynczo. Również wiadomość nie będą już dostępne dla tych, którzy brali udział w rozmowie, nie pozostawiając po nim żadnego śladu. Będziesz mógł anulować każdą wysłaną wiadomość bez względu na to, czy widział ją inny użytkownik, czy też minął czas od jej wysłania.

wejdź na instagram

  • Z komputera lub PC: Możesz skorzystać z opcji anulowania wiadomości na Instagramie za pomocą platformy internetowej sieci społecznościowej lub programu na swoim komputerze.
    1. Przejdź do sekcji wiadomości, klikając ikonę „Messenger” u góry okna.
    2. Musisz wpisać rozmowę, w której chcesz usunąć wiadomość dla obu profili.
    3. Najedź kursorem na wiadomość, którą chcesz usunąć, i kliknij ikonę z trzema kropkami, które pojawią się obok niej.
    4. Wybierz opcję „Anuluj przesyłkę”, a w oknie potwierdzenia ponownie dotknij opcji „Anuluj przesyłkę”. Spowoduje to usunięcie wiadomości dla Twojego obserwatora.
  • Z aplikacji mobilnej:
    1. Po wejściu do swojego profilu będziesz musiał uzyskać dostęp do zasobnika wiadomości. Aby to zrobić, dotknij ikony „Messenger” w rogu okna.
    2. Teraz musisz wprowadzić rozmowę, w której wiadomość, którą chcesz usunąć, jest przeznaczona dla osób zaangażowanych.
    3. Dotknij i przytrzymaj daną wiadomość, aż na ekranie pojawi się kilka opcji.
    4. Wybierz opcję zidentyfikowaną jako „Anuluj przesyłkę” i potwierdź tę czynność w wyskakującym okienku. W ten sposób wiadomość Twojego czatu i osoby obserwującej zostanie usunięta, niezależnie od tego, czy już ją przeczytał.