Skip to content

Jak zapobiec umieszczaniu filmów z YouTube w Internecie?

28 de grudzień de 2021

YouTube jest jednym z najlepsze platformy wideo to istnieje. Powodem, dla którego ludzie przesyłają treści na tego typu platformy, jest to, że jeśli treści są całkowicie oryginalne, będą mogli na nich zarabiać w zależności od tego, jak długo dany film jest odtwarzany.

Ta platforma ma kilka funkcji, o których niewielu wie, jedną z tych funkcji jest ustawienie wprowadzenia wideo w sieci. Wkrótce pokażemy, jakie są korzyści z konfiguracji wstawiania filmów na YouTube i jak skonfigurować ograniczenie wstawiania filmów w ramach platformy „YouTube”.

Jakie są zalety konfiguracji osadzania wideo w sieci?

Skonfigurowanie osadzania filmów w YouTube ma wiele zalet, ale tym razem tylko zostaną wymienione dwie z tych korzyści. Te dwie korzyści wyróżniają się najbardziej i najbardziej przyciągają uwagę ludzi. Zwróć uwagę na szczegóły każdej z tych dwóch korzyści.

Egzekwowanie praw autorskich

Kiedy jesteś odpowiedzialny za konfigurowanie wstawiania filmów w YouTube, możesz sprawić, by aplikacje prawa autorskie są prawidłowo nałożone. Jeśli jesteś twórcą treści, bardzo wygodnie jest nauczyć się konfigurować wstawianie filmów z YouTube.

Gdy prawa autorskie są stosowane prawidłowo, nikt nie będzie mógł wykorzystać tworzonych przez Ciebie treści do promowania kanału. Teraz musisz mieć świadomość, że wszystkie osoby, które publikują ten film na swoim kanale, nie będą zarabiać na tych treściach.

Nawiasem mówiąc, ważne jest, abyś wiedział, że dzięki YouTube istnieje sposób na przewijanie lub przewijanie filmów, aby zobaczyć najbardziej odpowiednią część tego klipu wideo. Oprócz tego, pomiń fragment filmu YouTube zapisze Twój abonament, jeśli będziesz oglądać YouTube w ramach abonamentu.

Mówiąc trochę więcej o egzekwowaniu praw autorskich w YouTube, co jakiś czas powinieneś użyj narzędzi do wykrywania kopii filmów. Te narzędzia pomagają dowiedzieć się, czy istnieją osoby, które przesłały Twoje filmy na swoje kanały YouTube lub w dowolnej sieci społecznościowej.

Zniekształcenie treści

Zniekształcenie treści występuje, gdy film nie jest chroniony prawami autorskimi, ale zamiast tego ten efekt jest stosowany a oryginalny film nie będzie znany. Więc co się stanie, to że każdy może przyjść wziąć oryginalny film, zmodyfikować go, przesłać i nie będzie wiadomo, który był oryginałem.

Kiedy mowa o zniekształceniu treści, mamy na myśli tego rodzaju rzeczy, których można uniknąć, jeśli pewne środki są podejmowane. Należy zauważyć, że jeśli Twój kanał YouTube nadal nie ma wielu obserwujących, możesz ukryć liczbę subskrybentów.

W ten sposób ludzie nie zobaczą, kto Cię obserwuje i będą zachęcani do subskrybowania, aby Cię wspierać i utrzymuj rozwój swojego kanału. Proces ukrywania tego typu rzeczy jest bardzo prosty i można go wykonać z urządzeń mobilnych i komputerów.

osoba oglądająca treści w aparacie

Jak skonfigurować ograniczenie push wideo w YouTube?

Skonfiguruj ograniczenie przesyłania wideo na platformie YouTube jest to coś prostego, co jest wskazane. Jeśli chcesz wiedzieć, jak są skonfigurowane tego rodzaju rzeczy, zwróć uwagę na kolejne dwa podtematy:

Do reklam w aplikacji

Istnieje sposób, aby zapobiec reklamowaniu filmów, które przesyłasz na swój kanał YouTube, w aplikacjach i witryny inne niż YouTube. Aby uniknąć tego typu rzeczy, pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to wejść na stronę YouTube:

  1. Naciśnij przycisk „Dostęp” i wejdź na swój kanał YouTube
  2. Teraz naciśniesz ikonę ze zdjęciem Twojego kanału YouTube
  3. W opcjach, które zostaną wyświetlone, znajdź opcję „Tryb ograniczonego dostępu”
  4. Aby zakończyć, wybierz opcję „Aktywuj tryb ograniczony” lub jeśli nie aktywujesz przełącznika i wszystko będzie gotowe

Pewnego razu tryb ograniczony jest włączony, filmy z Twojego kanału będą widoczne tylko na platformie YouTube. Jeśli jednak kiedykolwiek zechcesz wyłączyć tryb ograniczony, musisz:

  1. Wejdź na stronę YouTube

osoba korzystająca z komputera

  1. Zaloguj się
  2. Naciśnij ikonę z obrazem tła Twojego kanału
  3. Poszukaj opcji „Tryb ograniczonego dostępu” i kliknij ją
  4. Na koniec naciśnij opcję „Dezaktywuj tryb ograniczony” lub obniż przełącznik i wszystko będzie gotowe

Korzystaj za pośrednictwem stron internetowych

Aby skonfigurować Ograniczenie wideo YouTube Aby korzystać ze stron internetowych, musisz wykonać ten proces, który zostanie pokazany poniżej:

  1. Zaloguj się do swojego kanału YouTube
  2. Przejdź do swojego profilu
  3. Znajdź sekcję „Tryb ograniczonego dostępu”
  4. Naciśnij przełącznik, a funkcja zostanie aktywowana.