Skip to content

Jak zablokować lub odblokować kogoś na Snapchacie bez jego wiedzy?

10 de lipiec de 2021

Jedną z najczęściej używanych ostatnio sieci społecznościowych jest niewątpliwie Snapchat, dzięki któremu możemy udostępniać zdjęcia i filmy, które nazywają się „Historami” w podobny sposób, jak robimy to z innymi omawianymi sieciami społecznościowymi, powtarzam w podobny sposób. Ponieważ oczywiście podobnie jak inne aplikacje ma swoje różnice, które czynią go wyjątkowym, ale teraz chcemy porozmawiać o jednej rzeczy konkretnie i jest to Jak możemy zablokować lub odblokować osobę? z którymi nie czujemy się całkowicie komfortowo.

Prędzej czy później zawsze mamy użytkownika, którego chcemy zablokować, powodem może być jeden lub tysiące, każdy zna bardzo dobrze bo musisz zablokować kogoś innego tak, że nie widzisz absolutnie niczego, co ma z nami do czynienia, to znaczy niczego z naszych informacji, dopóki nie nawiążesz interakcji z tą osobą za pośrednictwem tej sieci społecznościowej. Dlatego w tym artykule chcę pokazać, jak należy blokować kogoś na Snapchacie.

Jak zablokować osobę na Snapchacie?

Aby to zrobić, przede wszystkim musisz otworzyć daną aplikację, po jej otwarciu przesuniesz ekran w dół, aby uzyskać dostęp do wszystkich informacji o koncie. Teraz musisz przejść do części Ustawienia, która jest ikoną z kołem zębatym, a tam wszystko, co musisz zrobić, to przejść do miejsca, w którym jest napisane „Kto może…”, Teraz kliknij zobacz moją historię, a w tej sekcji znajdziesz trzy bardzo ostateczne opcje: „Wszystkie”, „Moi przyjaciele”, „Niestandardowe”. Jak sobie wyobrażasz, wybierzemy ostatnią, a teraz zobaczymy ekran z napisem „Spersonalizowana prywatność”, tam pojawi się lista użytkowników, którzy mogą zobaczyć Twoje zdjęcia i filmy, wtedy jedyne, co zrobisz to wybierz osobę, która nie będzie miała dostępu do przeglądania Twoich informacji.

Po wybraniu pojawi się pytanie potwierdzające, że chcesz to zrobić, klikniesz opcję „Akceptuj” i to wszystko, osoba zostanie zablokowana bez możliwości oglądania zdjęć lub filmów Twojej osoby w tej sieci społecznościowej .

zablokuj komuś snapchat

Jak odblokować kogoś na Snapchacie

W pytaniu, jeśli chcesz odblokować osobę, to, co zrobisz, będzie w zasadzie takie samo, ale z tą różnicą, że po przejściu do części ustawień wybierzesz opcję „Zablokowane”. Tam dotknij x, który pojawi się obok nazwy osoby, która ma zostać odblokowana, poprosi Cię o ponowne potwierdzenie, aby zakończyć proces, akceptujesz i to wszystko.

Musisz pamiętać, że jak we wszystkich portalach społecznościowych możesz bez problemu odblokowywać osoby, które uznasz, że nie powinny widzieć Twoich historii, więc w środku nie jest to decyzja na zawsze, możesz blokować i odblokowywać tyle razy, ile chcesz bez każdy problem.

Zdjęcia i filmy na Snapchacie trwają tylko 24 godziny aby wszyscy twoi przyjaciele mogli je zobaczyć, oczywiście po upływie tego czasu znikają. Ale może nie chcesz, aby dana osoba zobaczyła Twoje zdjęcie lub film nawet przez sekundę, wtedy w ten sposób będziesz mógł łatwo zablokować kogoś ze Snapchata. I możesz zapomnieć, że ludzie mający osobiste powody z tobą lub po prostu nie lubią, patrzą na twoje historie, w których często dzielisz się osobistymi rzeczami lub nie, i to zależy od każdej osoby i tego, co chce się podzielić, ale zawsze musisz mieć spokój, kiedy to robisz.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, możesz zostawić komentarz nieco poniżej, a gdy tylko będziemy mogli, postaramy się na nie odpowiedzieć, nie wahaj się zostawić żadnych sugestii, aby jeszcze bardziej ulepszyć ten artykuł.