Skip to content

Jak wysłać tymczasowe zdjęcia na Instagram? – Automatyczne usuwanie

11 de Listopad de 2021

Na kilka lat, Instagram dodał do swoich funkcji tymczasowe zdjęcia. Ten zasób jest bardzo przydatny, gdy nie chcemy pozostawiać śladów kompromitującego obrazu. Jeśli nadal nie wiesz, jak z niego korzystać, wyjaśnimy, jak to zrobić.

Jak długo trwa samozniszczające się zdjęcie, gdy widzi je druga osoba?

Jeśli jesteś starym użytkownikiem tej platformyWarto wiedzieć, że od czasu do czasu dodawane są nowe funkcje, aby urozmaicić ich zastosowanie. Daje to możliwość generowania atrakcyjniejszych treści. Jednak zawsze jest jakiś materiał, który opublikowaliśmy lub wysłaliśmy do kontaktu, z którym nie jesteśmy zadowoleni, dlatego staramy się usunąć go z konta, aby nikt nie miał do niego dostępu.

Nowością zdjęć tymczasowych jest to, że nie trzeba ich usuwać ręcznie, ponieważ ulegają samozniszczeniu. W aplikacji masz trzy opcje wysyłki; w pierwszym użytkownik może zobaczyć zdjęcie tylko raz, a jego czas trwania to kilka sekund.

W sekundę, osoba ma Twoje pozwolenie na ponowne obejrzenie obrazu, po pierwszym otwarciu zdjęcia, więc jego czas trwania może być nieco dłuższy niż poprzedniego. Po trzecie, Twój kontakt będzie miał dostęp do zdjęcia na czas rozmowy.

Czy istnieje sposób, aby zobaczyć zdjęcia, które zostały już zniszczone?

Na szczęście, jeśli to Ty wysłałeś zdjęcie, powinieneś wiedzieć, że druga osoba nie ma możliwości zobaczenia zdjęcia ponownie, chyba że wyślesz je ponownie. Zaletą tej polityki prywatności aplikacji jest to, że możesz czuć się bezpiecznie korzystając z ich platformy wysyłać wrażliwe i ważne treści.

Ta treść nie pozostawi żadnych zapisów na koncie lub urządzeniu innego użytkownika ani na żadnej stronie internetowej. Innym sposobem na ochronę prywatności jest sytuacja, gdy odbiorca chce uchwycić Twój wizerunek, aplikacja automatycznie poinformuje Cię powiadomieniem więc możesz coś z tym zrobić.

To właściwy sposób na wysłanie tymczasowego zdjęcia na Instagram

Aby wysłać zdjęcie tymczasowe, należy przejść do sekcji czatu lub wiadomości bezpośrednich i wybrać rozmowę z danym użytkownikiem, a następnie nacisnąć aparat, aby zrobić zdjęcie lub wybrać jedno z galerii.

Te obrazy można zastosować filtr lub umieścić naklejki aby uzupełnić Twoją wiadomość. Gdy już będziesz mieć portret, zobaczysz na dole sekcję, która po kliknięciu daje ci trzy opcje wysyłki. Po określeniu, czy użytkownik zobaczy zdjęcie raz lub więcej razy, możesz nacisnąć przycisk przesyłania. Teraz wystarczy poczekać, aż znajomy otworzy zdjęcie, aby uległo samozniszczeniu.

W jaki sposób aktywować „tryb efemeryczny” i usunąć wszystko, co wysyłasz lub odbierasz?

Tryb efemeryczny to funkcja, którą możesz wiadomości, które wysyłasz lub odbierasz, znikają po zakończeniu rozmowy. Z drugiej strony takie czaty można prowadzić tylko między dwoma użytkownikami, którzy obserwują się nawzajem w aplikacji Instagram.

tryb efemeryczny na instagramie

To narzędzie zostało stworzone w ramach nowych form prywatności dla Twoich rozmów, ponieważ gwarantuje, że Twoje wiadomości, dźwięki, zdjęcia lub filmy nie są nigdzie zapisywane. Do aktywuj go wystarczy przesunąć palcem po ekranie i zostanie natychmiast aktywowany. Aby go dezaktywować, ponownie wykonaj tę samą czynność i powrócisz do normalnego trybu.

Jak będzie wyglądało zdjęcie tymczasowe po zniszczeniu?

Gdy użytkownik zobaczy obraz, pojawi się tylko kółko ze słowem zdjęcie wskazujące, że wysłał portret, ale nie będzie już miał do niego dostępu. Warto o tym wspomnieć ta funkcja nie jest aktywna w wersji na komputery stacjonarne. Więc jeśli chcesz z niego korzystać, musisz mieć aktywną i zaktualizowaną aplikację mobilną.

Tryb zdjęć tymczasowych może być używany na czacie z jedną osobą oraz w rozmowach grupowych. Jego procedura wysyłania zdjęć w grupach jest taka sama jak w przypadku czatów z jedną osobą, jedyną różnicą jest to, że przy wyborze znajomych można nacisnąć kilku.