Skip to content

Jak wyłączyć tryb awaryjny na moim koncie Tumblr — z telefonu komórkowego lub komputera PC?

19 de styczeń de 2022

W porządku, najpierw porozmawiajmy trochę o Tumblrze. Ta platforma jest jedna z najlepszych cech innych platform, takich jak: WordPress, Facebook i Pinterest, najlepsze z tych platform w jednej sieci społecznościowej. Dzieje się tak dlatego, że ma cechy podobne do wspomnianych już platform, ma podstawowe cechy Facebooka, ale z formatem i sposobem wyświetlania w stylu Pinteresta, daje również możliwość prezentacji funkcji bloga w stylu WordPressa.

Ta platforma nie cieszy się powodzeniem ani uznaniem innych sieci społecznościowych, ale oferuje swoim użytkownikom możliwość zaoferowania czegoś innego niż to, do czego są przyzwyczajeni, w ten sam sposób, w jaki oferuje im możliwość tworzenia całkowicie oryginalnych treści, ponieważ Platforma jest przeznaczona głównie do użytku społecznościowego mikroblogowania, ale z najlepszymi funkcjami społecznościowymi. W tym artykule nauczymy Cię, jak wyłączyć tryb awaryjny konta Tumblr.

Jakie są kroki, aby wyłączyć tryb awaryjny na swoim koncie Tumblr?

Jak już wspomnieliśmy, platforma ta oferuje możliwość udostępniania wszelkiego rodzaju treści, zwykle wielu użytkownikom. udostępniać treści dla dorosłychW społeczeństwie, w którym żyjemy, tego typu treści przyciągną znacznie większą publiczność, więc to normalne, że znacznie więcej osób dzieli się tego typu treściami. Jednak gdy tworzysz konto na Tumblr, jest ono skonfigurowane tak, aby ograniczać takie treści na Twoim koncie, to ograniczenie dotyczy głównie użytkowników, takich jak dzieci lub nieletni.

Teraz, gdy otworzysz konto na Tumblr, aktywuje się „tryb awaryjny”, aby móc filtrować wszystkie treści, które są nieodpowiednie i mogą być szkodliwe dla określonego typu użytkownika. Ten tryb jest przeznaczony głównie dla tych użytkowników, którzy nie chcą doceniać tego rodzaju nieodpowiednich treści.

W ten sam sposób jest to świetne narzędzie dla tych rodziców, którzy pozwalają swoim dzieciom cieszyć się treściami na platformie, ale chcą odfiltrować treści, które nie są najbardziej odpowiednie dla dzieci lub młodych osób niepełnoletnich. W ten sam sposób użytkownik może dezaktywować wspomniany „bezpieczny”, w ten sposób będzie mógł mieć dostęp do wszystkich treści dla dorosłych.

Z drugiej strony, tryb bezpieczny jest odpowiedzialny za zapobieganie wyświetlaniu poufnych treści na pulpicie nawigacyjnym, należy zauważyć, że ten tryb można aktywować lub dezaktywować niezależnie od wieku użytkownika, ponieważ nie ma żadnego rodzaju ograniczeń w publikacjach .

Z aplikacji Tumblr na telefonie komórkowym

Jeśli chcesz dezaktywować ten tryb platformy Tumblr na swoim urządzeniu mobilnym z systemem operacyjnym iOS, czy to na iPhonie czy iPadzie, pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to przejść do ogólnych ustawień swojego urządzenia Apple, w przeciwieństwie do innych urządzeń, urządzeń z systemem operacyjnym iOS, z systemem iOS, musisz wyłącz modalność bezpośrednio z aplikacji na iOS zamiast z aplikacji Tumblr.

Będąc tam, musisz poszukać aplikacji Tumblr, wśród opcji aplikacji będzie opcja „tryb awaryjny”, która zostanie aktywowana, aby dezaktywować tryb awaryjny, musisz dotknąć opcji „nie ukrywaj niczego”.

zrób to z telefonu komórkowego

Teraz, aby dezaktywować tryb bezpieczny na urządzeniach z systemem operacyjnym Android, procedura jest zupełnie inna niż w przypadku urządzeń z systemem operacyjnym iOS. Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to wejść do aplikacji Tumblr, następnie musisz kliknąć symbol, który pojawi się w prawym dolnym rogu „symbol będzie humanoidalny”.

Będąc tam musisz spojrzeć w prawy górny róg na ikonę ustawień w ten sposób możesz uzyskać dostęp do menu kont, tam musisz nacisnąć „ustawienia ogólne”, będąc tam, musisz poszukać opcji, która mówi „filtrowanie”, gdy pojawi się wspomnianą opcję musisz w nią wpisać, a następnie poszukaj opcji trybu awaryjnego, będziesz w stanie zidentyfikować, że ten tryb jest aktywny, jeśli obok „trybu awaryjnego” znajduje się niebieski przełącznik, aby go wyłączyć, przełącz wszystko, a to wyłączy ograniczenia na Twoim koncie Tumblr.

Korzystanie z przeglądarki internetowej Tumblr na komputerze

Jeśli nie masz urządzenia mobilnego i potrzebujesz dostępu do swojego konta Tumblr z przeglądarki internetowej na komputerze, nie ma się czym martwić, ponieważ możesz również wyłączyć tryb awaryjny z przeglądarki internetowej komputera, bez względu na system operacyjny, na którym pracuje Twój komputerNiezależnie od tego, czy jest to Windows, Mac OS czy Linux, możesz wyłączyć tryb awaryjny z przeglądarki internetowej.

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to wejść na następujący adres internetowy, www.tumblr.com, tam musisz podać swoją nazwę użytkownika Tumblr oraz hasło dostępu. Gdy sekcja Tumblr jest już otwarta, musisz kliknąć ikonę konta, w ten sposób możesz otworzyć menu kontekstowe.

zrób to ze swojego komputera

Będąc w menu należy kliknąć na opcję „konfiguracja” będąc tam należy przewinąć w dół i poszukać opcji z napisem filtrowanie, tam dostaniecie opcję trybu awaryjnego, należy sprawdzić czy przełącznik wspomnianego tryb jest włączony i wyłączony, po wyłączeniu nie będziesz już mieć ograniczeń treści na swoim koncie Tumblr.

Dlaczego nie możesz poprawnie wyłączyć trybu awaryjnego na swoim koncie Tumblr?

Wszystko będzie zależeć od rodzaju urządzenia, na którym otworzysz swoje konto Tumblr. Musisz pamiętać, że tryb bezpieczny jest włączony na wszystkich kontach, co oznacza, że ​​jak tylko otworzysz konto na Tumblr, tryb bezpieczny będzie aktywnyBez względu na wiek użytkownika konta, jedynym sposobem wyłączenia trybu awaryjnego jest wykonanie dokładnej procedury.

Pamiętaj, że wszystkie procedury są różne, więc musisz wziąć pod uwagę urządzenie, za pomocą którego zamierzasz wykonać zabieg, ponieważ procedura z telefonem z systemem operacyjnym Android nie jest taka sama jak z telefonem z systemem operacyjnym iOS.