Skip to content

Jak wyciszyć innych użytkowników na Twitterze? – Skonfiguruj swoją prywatność

31 de styczeń de 2022

Problem, którego doświadczyło wielu użytkowników różnych sieci społecznościowych, polega na tym, że konto lub osoba, którą śledzą we wspomnianej sieci społecznościowej, zaczyna przesyłać dużo treści w ciągu dniarównież modyfikują te treści i to już nie to samo, w wielu przypadkach treść zaczyna być irytująca, denerwująca, a nawet obraźliwa.

Możesz pomyśleć, że najlepszym sposobem na rozwiązanie tego problemu jest zaprzestanie obserwowania tego użytkownika lub jego usunięcie, ale chodzi o to, że wielu użytkowników nie chce przestać obserwować niektórych kont, ale jeśli chcą ukryć lub nie widzieć postów wspomnianych kont w swoich początek. W przypadku Twittera oferuje możliwość „wyciszenia” użytkowników, dzięki tej opcji będziesz mógł ukryć publikacje wspomnianego użytkownika, a te publikacje nie pojawią się w Twoim domu na Twitterze.

Co powinienem wiedzieć przed wyciszeniem użytkownika na Twitterze?

Najważniejszą rzeczą, którą powinieneś wiedzieć o tej procedurze wyciszania kont, jest to, że nie przestaniesz obserwować ignorowanych kont, tak jak gdyby wyciszone konto podążało za tobą, użytkownik nie zauważy ani nie przestanie śledzić twojego konta. Z drugiej strony konto, które wyciszysz, będzie mogło kontynuować wysyłanie ci bezpośrednich wiadomościnie będzie tego ograniczenia.

Ale z konta, które jest wyciszone, nie będziesz już otrzymywać powiadomień push z tego konta. Oznacza to, że gdy konto opublikuje tweeta, nie pojawi się on, ani żadne osobiste powiadomienie nie dotrze do Twojego konta.

Informacje o ignorowanym koncie, które obserwujesz

Należy wziąć pod uwagę pewne aspekty związane z obserwowanymi kontami i chcesz je wyciszyć. Po pierwsze, musisz wziąć pod uwagę, że tweety z konta, które jest wyciszone, dotyczy to tweetów przesłanych na konto po aktywacji ciszy, zostaną całkowicie usunięte z twojego domu.

Mimo to, gdy naciśniesz lub klikniesz rozmowę, którą prowadzisz z wyciszonym kontem, odpowiedzi od tego użytkownika lub konta będzie w pełni widoczny. Radykalną zmianą jest to, że nie zobaczysz żadnego rodzaju treści pochodzącej z konta, które jest wyciszone na początku.

Jeśli wyciszone konto go nie obserwuje

W przypadku wyciszenia konta, którego nie obserwujesz, posty z tego konta będą znacznie bardziej ukryty niż normalnie. Zrozumiałe jest, że gdy konto nie jest śledzone, dzieje się tak dlatego, że użytkownik nie chce znać ani mieć żadnych informacji o koncie, które nie jest śledzone i publikacjach, lub w tym przypadku, tweetach, które pisze wspomniane konto.

Pierwszym aspektem, który musisz wziąć pod uwagę podczas wyciszania konta, którego nie obserwujesz na Twitterze, jest to, że w przeciwieństwie do kont, które obserwujesz, w tym przypadku odpowiedzi i wzmianki nie pojawią się w zakładce powiadomień, jest to spowodowane tym, że nie nie śledź konta, zwykle platformy Twitter zrozum, że nie chcesz znać informacji o wspomnianym koncie.

wiesz, co się stanie, gdy wyciszysz konto, którego nie obserwujesz

Z drugiej strony, gdy klikniesz lub dotkniesz konwersacji z wyciszonym kontem, którego nie obserwujesz, odpowiedzi z wyciszonego konta nie będą widoczne.

Podobnie, jeśli konto, które obserwujesz i nie jest wyciszone, tweetuje komentarze z konta, którego nie obserwujesz i jest wyciszone, ten tweet zostanie całkowicie ukryty w Twoim kanale i otrzymasz wiadomość z informacją „ten tweet nie jest dostępny”.

Jakie są kroki, aby wyciszyć użytkownika na Twitterze?

Aby wykonać procedurę wyciszenia konta na Twitterze, wystarczy wykonać kilka prostych czynności. Należy zauważyć, że wszystko będzie zależeć od rodzaju urządzenia, którego użyjesz do uruchomienia procesu, ale w ten sam sposób proces będzie bardzo podobny.

z mojego biurka

W przypadku, gdy korzystasz z Twittera z jego portalu internetowego, pierwszym krokiem, który musisz wykonać, jest uruchomienie sekcji konta, gdy już tam będziesz, musisz wyszukać konto, które chcesz wyciszyć, możesz go wyszukać w swoim domu lub bezpośrednio za pomocą inteligentnego wyszukiwania. Przejdź do profilu konta, które chcesz wyciszyć.

Będąc na wspomnianym koncie, u góry ekranu, pod zdjęciem na okładkę konta, pojawią się trzy punkty ustawione poziomo, kliknij te punkty, a pojawi się lista opcji, wśród tych opcji będzie opcja z „Mute @lacuentaqueEleCcionaste.”, posty lub tweety z tego konta zostaną natychmiast usunięte z Twojego kanału na Twitterze.

zrób to z aplikacji mobilnej

Za pośrednictwem aplikacji

Teraz, korzystając z aplikacji na telefon komórkowy, procedura będzie podobna jak w przypadku strony internetowej. Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to otworzyć aplikację Twitter, a następnie znaleźć konto, które chcesz wyciszyć, w domu lub za pomocą inteligentnego paska wyszukiwania.

Gdy znajdziesz się w profilu konta, musisz kliknąć trzy punkty, które znajdziesz w prawy górny róg ekranuzobaczysz tam listę opcji, wśród opcji tej listy będzie opcja „Wycisz” naciśnij tam i natychmiast wszystkie nowe publikacje lub tweety opublikowane przez wspomniane konto zostaną wyciszone.

Jak zobaczyć wyciszone konta na Twitterze?

W przypadku, gdy korzystasz z aplikacji na telefony komórkowe, pierwszym krokiem, który musisz zrobić, jest: kliknij ikonę swojego profilu który pojawi się w prawym górnym rogu, tam zostanie wyświetlone menu, wśród nich będzie opcja „ustawienia i prywatność”, wejdź tam, a następnie kliknij zakładkę „prywatność i bezpieczeństwo”. Tam zobaczysz opcję „wycisz i zablokuj”, kliknij tam i kliknij na nią, a następnie wybierz opcję „wyciszone konta”.

Korzystając z Internetu, w menu głównym należy kliknąć trzy punkty, a następnie kliknąć ustawienia i prywatnośćprzejdź do sekcji „prywatność i bezpieczeństwo”, następnie kliknij „wycisz i zablokuj”, a na koniec kliknij „wyciszone konta”.