Skip to content

Jak wyciszyć Historie osoby na Instagramie bez ich blokowania?

30 de styczeń de 2021

Instagram Stories to narzędzie do udostępniania chwil, które można personalizować za pomocą rysunków, emotikonów, tekstów i piosenek. W tych opowiadaniach Nie wiem, czy możesz dodawać komentarze lub dawać „polubienie”. Znajdują się w pasku u góry Instagrama.

Ważne jest, aby zrozumieć, że możesz obserwować użytkowników bez konieczności przeglądania ich relacji, ponieważ jest na to sposób uciszyć ich. Możesz także przeglądać ich historie bez ich zauważania. W ten sam sposób możesz przestać przeglądać historie, ale nadal możesz oglądać zwykłe zdjęcia, które są udostępniane w publikacjach.

Historie lub lepiej znane jako historie na Instagramie będą ważne przez 24 godziny od momentu ich publikacji i mogą być postrzegane jako rodzaj pokazu slajdów. Ponadto historie te są często widoczne, ponieważ ludzie są dodawani do sieci społecznościowej z powodu zaangażowania, pracy lub przyjaźni. Jeśli chcesz, możesz ukryć przed kimś swoje historie.

Co to są historie na Instagramie?

Instagram Stories to nic innego jak publikacje które są dodawane do tej sieci społecznościowej; mając taką różnicę będą widoczne tylko przez pewien czas. W ten sposób użytkownicy tej platformy mogą udostępniać zdjęcia, filmy z YouTube, dodawać linki, obrazy i niekończące się treści audiowizualne.

Zwykle ta alternatywa jest idealna zarówno dla tych użytkowników, którzy chcą podkreślić niezapomniany lub wyjątkowy moment swojego dnia. Również to bardzo przydatna opcja dla przedsiębiorców, influencerów, pośród innych. Ponieważ w ten sposób będą mogli wpływać na swoich znajomych i obserwujących.

Wykonaj poniższe czynności, aby wyciszyć Historie osoby na Instagramie

W pierwszej kolejności na urządzeniu mobilnym należy otworzyć aplikację Instagram, a u góry zobaczysz plik Sesja opowiadań. Jest w tym miejscu, w którym powinieneś zlokalizuj użytkownika kogo chcesz uciszyć.

Po znalezieniu użytkownika należy na chwilę nacisnąć kółko, dzięki czemu automatycznie pojawi się okno z dwiema opcjami, którymi są: wyświetl profil i wycisz. Musisz wybrać opcję wyciszenia, która Cię interesuje.

Ale po wybraniu tej opcji pojawi się inne menu, w którym musisz potwierdzić, jeśli chcesz wycisz Historie lub wycisz Historie i publikacje. Te dwie opcje podaje sieć społecznościowa, aby wybrać tę, która jest najwygodniejsza, biorąc pod uwagę, że jeśli chcesz nadal oglądać publikacje tej osoby, musisz wybrać pierwszą opcję.

Podobnie zamiarem jest wyciszanie tylko opowieści, więc należy wybrać tylko tę opcję. Następnie po kliknięciu tam zmiany zostaną zastosowane automatycznie.

Te zmiany zostaną wprowadzone tylko po to, aby Historie tej osoby, które wybrałeś, nie pojawiały się już w górnej części, w której znajdują się kręgi. Ale jeśli możesz nadal oglądać normalne publikacje użytkownika.

Tę opcję można zastosować, ponieważ w wielu przypadkach Historie ludzi, znajomych lub publikacje o dużym znaczeniu przestają się pojawiać. W ten sam sposób możesz to zrobić, ponieważ w wielu przypadkach historie, które udostępnia użytkownik, nie są interesujące.

Wycisz historie i konto użytkownika bez blokowania go

Wycisz historie na Instagramie

To narzędzie jest już od jakiegoś czasu dostępne na Instagramie wycisz historie bez obserwowania lub blokowania użytkownika. To bardzo dobra opcja, ponieważ osoba, którą zamierzasz uciszyć, nie będzie świadoma decyzji, którą właśnie złożyłeś.

Należy również zauważyć, że w sieci społecznościowej Instagram konta użytkowników można wyciszyć, ale ta opcja nie zostanie zastosowana na stałe w aplikacji, ponieważ możesz ją cofnąć w dowolnym momencie.

Kiedy wyciszysz konto użytkownika lub wyciszysz tylko Historie, to samo nie zauważysz procedury to właśnie zostało zastosowane. W ten sam sposób będziesz mógł nadal otrzymywać prywatne wiadomości, które wysyła Ci użytkownik, i zobaczyć wzmianki, które do Ciebie wprowadzają w publikacjach i komentarzach.

Musisz zrozumieć, że jeśli wybierzesz opcję wyciszenia postów i historii, nie zobaczysz niczego od tego użytkownika, a jeśli zdecydujesz się wyciszyć tylko historie, nadal będziesz widzieć posty w głównym kanale Instagram.