Skip to content

Jak w prosty sposób wyczyścić historię wyszukiwania w Snapchacie?

9 de Listopad de 2021

Nie ma nic złego w częstym korzystaniu ze Snapchata, to naprawdę bardzo fajna aplikacja i była prekursorem najfajniejszych filtrów, więc nie może się mylić ze Snapchat. Być może już wiesz, ale jeśli jesteś jedną z tych osób, które często korzystają ze Snapchata, powiem Ci, że masz możliwość usunięcia historii Snapchata w aplikacji i zaoszczędzenia sobie nie tylko kłopotów, ale także zwolnienia miejsca i chroń swoją prywatność przed intruzamiJak możesz to zrobić łatwo i szybko? Cóż, bardzo proste, po prostu czytaj dalej poniżej.

Co się stanie, gdy wyczyszczę historię wyszukiwania Snapchata?

Gdy usuniesz historię wyszukiwania na Snapchacie, wszystkie Twoje poprzednie wyszukiwania zostaną usunięte. Nie uniemożliwia to jednak rejestrowania przyszłych wyszukiwań, dlatego ważne jest, aby kilkakrotnie usunąć historię. Dobrą rzeczą jest to, że możesz powtarzać kroki, aby usunąć historię tyle razy, ile chcesz.

Jak usuwana jest historia wyszukiwania w tej aplikacji?

Aby wymazać historię, zachowaj swoją prywatność i uniemożliwić nikomu zobaczenie Twoich zainteresowań szpiegując w telefonie, wystarczy wykonać te proste czynności.

Jeśli jednak masz problemy z tymi krokami, możesz również skonsultować się z pomocą techniczną Snapchata. Pamiętaj, że jest to najłatwiejszy sposób, aby zadanie to nie było dla Ciebie zbyt skomplikowane i uprzyjemniało korzystanie ze Snapchata.

Wchodzenie do ustawień Snapchata

Najpierw musisz upewnić się, że masz zaktualizowaną aplikację, aby uniknąć niedogodności w kolejnych krokach. Następnie przejdź do sekcji ustawień lub ustawień, aby wejść do ustawień wystarczy dotknąć i wybrać zdjęcie profilowe, które zostanie umieszczone w lewym górnym rogu.

Po wejściu do aplikacji zobaczysz ikonę „ustawienia”, Ta ikona jest podobna do orzecha, więc łatwo ją rozpoznasz. Zamierzasz go wybrać, a otrzymasz bardzo szerokie menu opcji, w ten sposób będziesz miał wprowadzone ustawienia lub też zwane „ustawienia”. Następnie pokażemy Ci kolejny krok.

Jeśli chcesz usunąć całą historię

Teraz, jeśli chcesz usunąć historię, możesz to zrobić w następujący sposób. Wejdź do sekcji ustawień, zjeżdżasz w dół, aż znajdziesz opcję, która mówi „Usuń historię wyszukiwania”, Po wybraniu tej opcji pojawi się komunikat potwierdzający i tutaj wystarczy dotknąć lub wybrać OK, a w ten sposób Twoja historia zostanie usunięta, tak jak chciałeś, i będziesz bezpieczniejszy, dopóki następnym razem nie zdecydujesz się usunąć swojego nagrywać.

Czy Twoje dane są zapisywane w aplikacji, jeśli przeprowadzasz wyszukiwanie po wyczyszczeniu historii?

Teraz ważne jest również, aby wiedzieć, czy tego typu dane są zapisywane po usunięciu historii, ponieważ prawda jest taka, że ​​podobnie jak w przypadku wielu podobnych aplikacji, odpowiedź brzmi tak, jeśli są zapisane i tak jest, aplikacje zawsze muszą wiedzieć, co nas najbardziej interesuje, dlatego w tego typu aplikacjach Twoje dane są zapisywane w telefonie.

Zaleca się w tym przypadku uważne, cierpliwe i uważne przeglądanie folderów w telefonie (jeśli nie chcesz zostawiać śladów swojej historii i działań w aplikacji) w ten sposób uchronisz aplikację również przed zapisaniem wiele zdjęć i filmów. Te, które są uratowane, a których nie chcesz używać. Ponadto, aby utrzymać telefon w czystości, możesz od czasu do czasu opróżnić pamięć podręczną urządzenia mobilnego.

I pamiętaj, nie ufaj „prywatności” oferowane przez tego typu platformy, usuń swoją historię, aby Twoje dane nie były zagrożone. W sieci jest zbyt wielu cyberprzestępców i złośliwych ludzi, którzy mogą wykorzystać Twoje dane osobowe.