Skip to content

Jak usunąć mapy z migawek wewnątrz Snapchata – Ustaw tryb ducha

29 de grudzień de 2021

Snapchat wyróżnia się dostarczaniem rozrywki dla ludzi, którzy chcą prześlij śmieszne zdjęcia i filmy lub po prostu edytuj kolor i rozmiar tekstów w każdej publikacji, aby przyciągnąć uwagę. Chociaż platforma jest zawsze innowacyjna dzięki nowym i nowoczesnym aktualizacjom.

Jednak jedna z nowych funkcji dodanych ostatnio do Snapchata dotyczy map migawek. Na którego główny cel składa się podać lokalizację geograficzną użytkowników aby zachęcić do większej interakcji między osobami, które codziennie korzystają z aplikacji. Ale ten temat wcale nie jest przyjemny dla wielu rodziców, którzy martwią się o bezpieczeństwo swoich dzieci, biorąc pod uwagę, że Snapchat jest częściej odwiedzany przez młodzież.

Czy opcja map migawek jest domyślnie włączona w Snapchacie?

Kiedy mówimy o mapach migawek Snapchata, mamy na myśli funkcję platformy, która pokaż ludziom dokładne miejsce, w którym zrobiono zdjęcie i dostałem się do aplikacji. Ponieważ programiści nie tylko chcą, aby użytkownik mógł dodawać skórki do swoich Snapów lub rozmawiać z najlepszymi przyjaciółmi, ale także stale szukają nowych innowacji, które przyciągają uwagę zwykłych użytkowników.

Z tego powodu możemy powiedzieć, że te mapy, są aktualizowane o lokalizację użytkowników, ale nie są one domyślnie znajdowane w aplikacji. Oczywiście wielu nie podoba się pomysł, że wiedzą, gdzie się znajdują, ponieważ śledzenie ich lokalizacji może wiązać się z ryzykiem. Z tego powodu możesz przywrócić trochę prywatności swojemu życiu, dezaktywując te mapy, kiedy tylko tego potrzebujesz. Nie zapominaj, że masz również możliwość usunięcia historii, które przesłałeś do Snapchata.

Co się stanie, gdy wyłączysz mapy migawek w tej witrynie?

Po podjęciu decyzji o wyłączeniu tych map migawek na platformie przybliżony obszar, w którym się znajdujesz, nie będzie już widoczny dla Twoich kontaktów. Niezależnie od tego, którą grupę osób obserwujesz na Snapchacie, nie chcesz, aby Twoja lokalizacja była aktywna. Ponieważ może to dać ludziom pomysł nawet na identyfikację numeru drzwi, ponieważ jest to dość dokładna opcja.

Podobnie, jeśli wyłączysz Snap Maps, lokalizacja przestanie się aktualizować jeśli chodzi o robienie zdjęć i filmów, którymi chcesz się pochwalić swoim kontaktom. Ponieważ gdy funkcja jest wyłączona, platforma nie może zaktualizować lokalizacji po opublikowaniu migawki. Z tego powodu jest to najlepsza alternatywa, jeśli chcesz przez cały czas chronić swoje bezpieczeństwo, aby osoby pozbawione skrupułów nie wiedziały, gdzie się znajdujesz.

kobieta używająca telefonu

W jaki sposób mapy migawek są wyłączone w Snapchacie?

Mimo że mapy migawek na Snapchacie nie są domyślnie włączone Jak wspomnieliśmy wcześniej, wielu użytkowników jest zachęcanych do spróbowania szczęścia przy ich użyciu. Ale jeśli nie chcesz już ich używać, możesz je bardzo łatwo dezaktywować, aw tej sekcji wskazujemy trzy różne, ale bardzo proste sposoby, aby zrobić to poprawnie.

Z komputera

Zdecydowanie najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, aby wyłączyć mapy migawek Snapchata w zaciszu swojego komputera, jest użycie trybu Ghost. W rzeczy samej, Ważne jest, aby mieć wcześniej zainstalowaną aplikację dzięki czemu masz dostęp do wszystkich funkcji platformy. Po pobraniu aplikacji należy przejść do kamery, klikając na zębatkę konfiguracyjną w prawym górnym rogu ekranu. A stamtąd będziesz musiał włączyć tryb ducha i voila.

Jeśli masz Androida

Aby dezaktywować tę opcję Snapchata na urządzeniu z Androidem, wystarczy otworzyć aplikację i aparat. Następnie należy ścisnąć ekran, aż pojawiają się mapy migawek a stamtąd przejdziesz do panelu konfiguracji lub Ustawień, aby przejść do aktywacji trybu ducha.

Jeśli jesteś zainteresowany, możesz również wyłącz uprawnienia do lokalizacji Snapchat przez wewnętrzne ustawienia urządzenia z Androidem. Aby się do tego zastosować, musisz uzyskać alternatywę, która mówi Lokalizacja, a następnie pojawi się opcja Snapchat. Teraz musisz wybrać Uprawnienia aplikacji, a stamtąd będziesz musiał je tylko dezaktywować. W ten sposób żaden z Twoich kontaktów nie będzie mógł uzyskać dostępu do Twojej lokalizacji.

osoba korzystająca z telefonu komórkowego

Na urządzeniu z systemem iOS

W przypadku urządzeń z systemem iOS procedura jest praktycznie taka sama. Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to zalogować się do Snapchata na później, mieć dostęp do aparatu gdzie wejdziesz w tryb natychmiastowej mapy. Następnie musisz przejść do miejsca, w którym ustawienia mają być kontynuowane, aby włączyć tryb ducha, aby nikt nie miał możliwości znalezienia Twojej lokalizacji na mapie Snap.

Z drugiej strony, jeśli jesteś użytkownikiem iPhone’a, masz również możliwość wybierz, kto może uzyskać dostęp do Twojej lokalizacji. Najbardziej zalecaną rzeczą jest przejście do ustawień telefonu i zlokalizowanie opcji, która mówi Lokalizacja. Następnie musisz nacisnąć przycisk Nigdy, aby ograniczyć wyświetlanie mapy do wszystkich użytkowników.

Jeśli chcesz jeszcze bardziej wzmocnić swoje bezpieczeństwo, masz alternatywę: wyłącz GPS w telefonie iPhone poprzez ustawienia konfiguracyjne. Dzięki temu aplikacja Snapchat nie będzie miała dostępu do Twojej konkretnej lokalizacji, od razu dezaktywując wszystkie usługi geolokalizacyjne.