Skip to content

Jak w prosty sposób usunąć „Online” lub „Active” na czacie na Instagramie (przykład)

27 de luty de 2021

Ku szczęściu wielu na Instagramie możesz wyszukiwać i znajdować znajomych, dodawać ich i przeglądać czy są online, czy nie; można to zobaczyć na jego zdjęciu profilowym z zieloną kropką. Chociaż dla wielu może wydawać się przydatne sprawdzenie, czy ich znajomi są online, czy nie, dla innych lepiej jest ukryć, jeśli są online, jak można dezaktywować lub usunąć „online” lub „aktywny” z czatu na Instagramie? W tym poście wyjaśnimy, jak wyłączyć tę opcję.

Nowa funkcja Instagrama

Instagram wygenerował na swoich ekranach nową funkcję, która ma na celu wyświetlanie bezpośredniej wiadomości o czasie ostatniego połączenia, a także pokazywanie innych kontaktów, jeśli jesteś online. W ten sposób każdy z Twoich znajomych, z którym rozmawiasz na komputerze lub telefonie komórkowym, będzie mógł poznać ostatnią datę i godzinę, kiedy byłeś online lub jeśli jesteś aktywny w tym czasie.

Ta funkcja jest dokładnie taka sama jak w WhatsApp i można ją również wyłączyć. Z drugiej strony ta funkcja na to pozwoli przeglądaj różne profile. Ale jeśli jesteś jednym z tych, którzy lubią chwalić się w sieciach społecznościowych, nie przestawaj stosować tego samouczka w praktyce, aby dezaktywować tę funkcję, którą oferuje ci Instagram.

Zielona kropka na Instagramie

Ta funkcja została dodana do tej sieci społecznościowej w Ostatnia aktualizacja na iOS i Androida; aktualizacja, która została przeprowadzona w miesiącu styczniu 2020 roku. Dodatkowo funkcja ta została dodana jako uzupełnienie „widzianych” wiadomości już odczytanych z zasobnika wiadomości Instagrama, czyli jest uzupełnieniem tej funkcji.

Z drugiej strony Instagram oznacza rozszerzenie podwójny niebieski czek, jeśli już przeczytałeś wiadomość, którą ci wysłali. Jeśli jednak usunąłeś funkcję zielonej kropki na zdjęciu profilowym, powiadomienia o przeczytanych wiadomościach również znikną.

Zalety i wady usuwania „online” na czacie

Możesz więc usunąć zieloną kropkę z Instagrama, która ukrywa się, jeśli jesteś online; możesz to zrobić za pomocą pliku podstawowe ustawienia prywatności. Chociaż uniemożliwi to również innym obserwację, kiedy jesteś online i kiedy byłeś ostatnio online; Jednak wyłączenie tej funkcji może umieścić Cię incognito na Twoim Instagramie dla tych, którzy Cię obserwują i mają Cię na liście swoich najlepszych przyjaciół. Ale w tym trybie możesz odbierać i pisać wiadomości od swoich kontaktów; ale nie będą wiedzieć, czy tam jesteś, czy nie.

Kroki, aby usunąć tryb czatu online z Instagrama

Jeśli jesteś podłączony na Instagramie i chcesz zmienić tryb aktywny wykonaj te proste czynności, a Twoje kontakty przestaną widzieć Twoje ostatnie połączenie i zieloną kropkę na Twoim zdjęciu profilowym

  1. Wejść do Instagram.
  2. Następnie wejdź Twój profil.
  3. Kliknij na Prawy górny róg (we wszystkich 3 punktach)
  4. Przewiń w dół i kliknij Stan aktywności
  5. Wtedy się pojawią 2 opcje Y wyłącz oba.

zachowaj prywatność na Instagramie i ukryj, że jestem aktywny

W ten sposób po wyjściu z ustawień; nikt nie będzie w stanie obserwować, kiedy był ostatni raz czy byłeś online, czy jesteś online. Dlatego żadna osoba nie będzie w stanie kontrolować twoich ruchów ani mówić ci takich rzeczy „Byłeś online tyle godzin temu” lub „byłeś połączony i nie napisałeś do mnie „.

Jednak pamiętaj, że ty też nie zobaczysz innych online, ani nie zauważysz, kiedy był ostatnio podłączony.

Ale jeśli z jakiegoś powodu chcesz ponownie mieć tę funkcję, możesz cofnąć tę akcję w dowolnym momencie. Aby to zrobić, wystarczy powtórzyć poprzednie kroki i aktywować 2 opcje, które właśnie dezaktywowałeś iw ten sposób wprowadzone zmiany zostaną cofnięte.

Teraz, gdy wiesz, jak usunąć funkcję online lub aktywną z czatu na Instagramie, możesz się cieszyć dobra prywatność i uniemożliwić innym osobom przeglądanie publikowanych przez Ciebie artykułów. Jeśli podobał Ci się ten post, zostaw nam swój komentarz, a jeśli był przydatny, możesz podzielić się nim z przyjaciółmi lub rodziną.