Skip to content

Jak usunąć lub wyczyścić informacje WhatsApp na moim iPhonie iOS (przykład)

27 de luty de 2021

WhatsApp jest obecnie najczęściej używaną ekskluzywną aplikacją do przesyłania wiadomości, a to dlatego, że została zaprojektowana z wieloma opcjami, które sprawiają, że jest wyjątkowa. Whatsapp Wywołało poruszenie wśród milionów użytkowników, którzy korzystali z aplikacji.

Cyfrowa sieć przesyłania wiadomości umożliwia użytkownicy na całym świecie mogą się komunikować poprzez bezpłatne wiadomości tekstowe, rozmowy i rozmowy wideo, mając dostęp tylko do internetu. Popularność tej aplikacji sprawiła, że ​​miliony użytkowników chcą ją pobrać na swoje urządzenia, w tym użytkownicy urządzeń Apple.

Jak usunąć lub wyczyścić informacje WhatsApp na moim iPhonie iOS?

WhatsApp oferuje aspekty konfiguracji, które pozwalają użytkownikom urządzeń iPhone dostosowywać informacje według własnego uznania. Oznacza to, że osoba chce, aby jej zdjęcie profilowe było widoczne dla wszystkich osób, które mają zarejestrowany numer telefonu komórkowego, lub tylko dla ich kontaktów. Pozwala także zmienić ton powiadomień lub wiadomości WhatsApp na iPhonie lub po prostu zmienić dźwięk powiadomienia określonego kontaktu.

Ostatni raz osoba korzystająca z usługi kurierskiej może, ale nie musi, być również zarejestrowana. Oczywiście, jeśli użytkownik chce swojego „Ostatni raz” nie pojawi się, nie będziesz mieć dostępu do tego rekordu w innych kontaktach, ukrywając ostatnie połączenie.

To także pozwala dodaj krótki opis informacji o swoim profilu a nawet imię i nazwisko, jeśli chcesz. Będzie to widoczne dla użytkowników, którzy nie mają Twojego numeru telefonu komórkowego dodanego do grup WhatsApp.

Oprócz tego użytkownicy mogą ustaw frazę lub wycinek tekstu powiązany z Twoim profilemJedną z wad, z którymi zmagali się użytkownicy iPhone’ów, którzy nie chcą dodawać niczego specjalnego, jest to, że WhatsApp na iPhonie zwykle nie pozwala na to, aby informacje były całkowicie puste.

Nauczymy Cię jednak kilku sztuczek, które możesz zastosować, jeśli chcesz, aby Twój profil wyglądał tak.

Kroki, aby usunąć lub wyczyścić informacje WhatsApp na moim iPhonie iOS

Pierwszą rzeczą do wyjaśnienia jest to, że obecna wersja WhatsApp zarówno na Androida, jak i iPhone nie pozwala na całkowite puste pole informacji o użytkowniku. Wcześniej podczas instalowania WhatsApp wiadomość zapisana w informacjach to No hej! Używam whatsapp „. W języku hiszpańskim jest napisane „Witam wszystkich, używam WhatsApp”.

Jeśli nie chcesz pokazywać żadnych informacji, możesz skonfigurować prywatność swojego konta:

  • Przesuń palcem po pasku menu i uzyskaj dostęp do WhatsApp.
  • Kliknij na trzy punkty pionowe z lewego górnego rogu (jest to menu WhatsApp)
  • Wybierz opcję Ustawienia> Konto> Prywatność
  • Po wejściu WhatsApp pokaże Ci, kto może zobaczyć swoje dane osobowe obejmuje to Twoje zdjęcie profilowe lub zdjęcie, „ostatni raz”, informacje i status.
  • Uzyskaj dostęp do informacji i wybierz opcję „Nikt”. Od tego momentu żaden użytkownik nie będzie widział informacji o Twoim profilu.

Ustawienia WhatsApp dla Twojego konta iPhone

logo telefonu komórkowego iPhone WhatsApp

Jeśli jesteś jedną z osób, które nie lubią dzielić się niektórymi osobistymi aspektami, możesz wprowadzić pewne poprawki, aby Twoje konto WhatsApp na urządzeniu iPhone było jeszcze bardziej prywatne.

Istnieje możliwość dodania opcji nikt na „Ostatni raz” w ten sposób inne kontakty nie będą wiedzieć, kiedy ostatnio korzystałeś z WhatsApp. Innym ustawieniem mogą być Twoje statusy WhatsApp.

Ważne jest, aby podkreślić różnica to istnieje między informacjami a statusem WhatsApp. Informacje wymienione powyżej to fraza lub krótki opis, który pojawia się obok Twojego profilu. Jeśli chcesz, może to być widoczne lub nie.

Podczas stany to pliki takie jak zdjęcia, filmy, muzyka lub frazy, które zdecydujesz się udostępnić przez 24 godziny i które będą widoczne dla wybranych przez Ciebie użytkowników. Jak widać, WhatsApp jest najbardziej kompletną aplikacją do obsługi wiadomości, pozwala na kontakt ze wszystkimi wokół i decydowanie, komu chcesz udostępniać informacje w prosty sposób.

Możesz także nawiązywać połączenia wideo z osobami, których nie widziałeś od jakiegoś czasu, ponieważ wyjechały do ​​innych krajów lub zwykłe rozmowy, udostępniać filmy znajomym lub rodzinie; opublikuj, co robisz w ciągu dnia lub po prostu porozmawiaj z przyjacielem.