Skip to content

Jak usunąć historie przesłane do Snapchata? – Łatwe ustawienie

16 de Listopad de 2021

Snapchat to aplikacja do przesyłania wiadomości charakteryzująca się nieskończoną liczbą filtrów, które można zastosować do wiadomości i historii. Pozwala również na wiele modyfikacji w różnych aspektach, na przykład historię możesz usunąć w ciągu 24 godzin Jak? Tutaj zobaczysz

O czym należy pamiętać przed przesłaniem historii na Snapchata?

Jeśli korzystałeś z innych sieci komunikatorów, możesz z łatwością korzystać ze Snapchata, ponieważ jego aplikacja jest bardzo podobna w działaniu. Podobnie jak w przypadku innych, możesz dokonać szeregu zmian, takich jak: usuwanie wiadomości, kontaktów, dodawanie filtrów, między innymi.

Jednak tym, co wyróżniało tę aplikację w jej początkach, była innowacyjna funkcja publikowania Stories, która uczyniła ją tak popularną, że dodała wiele rekordów. Jednak po tym, jak inne platformy włączyły tę funkcję do swoich aplikacji, jej popularność nieco spadła.

Teraz przed przesłaniem historii warto wziąć pod uwagę kilka aspektów który zaprowadzi Cię do dobrego posta. Po pierwsze, historie to wiele zdjęć lub obrazów, które publikujesz w sekcji aplikacji, aby wielu użytkowników mogło je zobaczyć w ciągu 24 godzin.

W zmianach migawki to seria obrazów, które możesz wysłać do kontaktu a jeśli chcesz, aby widziało go kilku, musisz powtórzyć proces tylu użytkowników, ilu chcesz. Ponadto nie ma gwarancji, że serial będzie w kolejności przesłanej przez Ciebie, a czas jego oglądania jest znacznie krótszy. Dlatego niektórzy wolą korzystać z opowiadań

Uchwyć swoje historie

Jeśli znajomy wyśle ​​Ci wiadomość i zrobisz migawkę w dowolnym celu, aplikacja automatycznie powiadomi znajomego o wykonanej akcji. Chociaż za każdym razem, gdy ustanawiane jest prawo, inni starają się je ominąć, celem tej polityki ma na celu uniemożliwienie korzystania z informacji, do których nie masz uprawnień.

Wizualizacja wirusowa

Ta aplikacja dodała do swoich funkcji sekcję podobną do sekcji TikTok, aby Twoje publikacje stały się wirusowe. Jeśli chcesz, aby Twoja historia stała się wirusowa Powinieneś starać się, aby były bardzo krótkie, aby inni widzieli je w całości. Ponadto ma atrakcyjną i zabawną treść. Innym ważnym aspektem jest to, że im więcej osób obserwujesz, tym więcej osób będzie Cię obserwować i oglądać Twoje historie oraz próbować tworzyć codzienne posty.

Jak zapisać historię Snapchata przed jej usunięciem?

Jeśli usuwasz historię, ponieważ nie podoba Ci się to, co opublikowałeś, możesz zapisać na swoim urządzeniu całą historię lub tylko niektóre zdjęcia z serii. Zaletą historii trwających 24 godziny jest to, że jeśli chcesz je zapisać, masz wystarczająco dużo czasu, w przeciwieństwie do wiadomości, które są usuwane bardzo szybko.

Aby zapisać, musisz rozpocząć sesję aplikacji, następnie przejść do swojego profilu, a w sekcji opowieści pojawi się pasek, który w rogu będzie miał symbol strzałki skierowanej w dół wskazujący pobieranie. Musisz tam nacisnąć, aby zdjęcia zostały zapisane.

Jak usunąć historię już przesłaną na Snapchat?

Aby go usunąć, musisz pamiętać, że każda historia składa się z kilku zdjęć i nie możesz usunąć ich wszystkich jednocześnie. To zaleta, jeśli nie chcesz usuwać całej historii, ale jeśli nie chcesz zostawiać śladów, musisz uzbroić się w cierpliwość, ponieważ proces musisz powtórzyć kilka razy.

usuń historie na snapchat

Aby usunąć każde zdjęcie, musisz przejść do sekcji Moja historia, aby zobaczyć każdy z obrazów, musisz kliknąć publikację, aby zobaczyć pasek, w którym będzie śmietnik, który musisz dwukrotnie nacisnąć, aby usunąć. Tę procedurę należy powtórzyć, ile zdjęć chcesz usunąć.

Gdzie dostosować listę osób, które mogą zobaczyć Twoje historie?

Jeśli chcesz zmienić ustawienia prywatności swoich historii, musisz zlokalizować nakrętkę symbolizującą ustawienia na swoim profilu i nacisnąć ją. Następnie przewijasz menu, aż znajdziesz Kto może, ta sekcja zabierze Cię do określić stopień prywatności wiadomości lub historii.

Gdy znajdziesz się w sekcji opowieści, masz trzy opcje wyboru prywatności, to znaczy chcesz, aby historie były publiczne, widziane tylko przez twoich znajomych lub spersonalizowane. W ten sposób będziesz wiedział, które osoby je widzą.