Skip to content

Jak usunąć historię jazdy w Life360? – Pełny samouczek

26 de grudzień de 2021

Ta aplikacja jest oparta na zapewnić użytkownikom coś w rodzaju Kontrola lokalizacji GPS. Dzięki tej wspaniałej technologii możemy zlokalizować naszych bliskich poprzez aplikację. Jest to bardzo prosta i bezpieczna metoda w przypadkach, w których nam nie odpowiadają i nie da się wysłać wiadomości, wiemy, że dzięki Life360 są uratowani.

Ale co się dzieje, gdy chcemy wyjść bez bycia obserwowanym lub mamy wrażenie, że przez cały czas wiedzą, gdzie jesteśmy? Aby mieć trochę więcej swobody, możliwe jest również usunięcie historii aplikacji, w tym celu ten artykuł poda szczegóły.

Jak działa rekord jazdy Life360?

Life360 to lokalizator ludzi, jest niezwykle skuteczny, jeśli chodzi o lokalizowanie się na mapie i podawanie naszej dokładnej lokalizacji innym członkom aplikacji. Poza tym, że jest bardzo przydatny podczas wycieczek z przyjaciółmi i rodziną.

Łatwo jest wiedzieć, jak korzystać z aplikacji Life360, historia jazdy znajduje się w profilu członka koła. Widząc obraz, który tam jest i naciskając go, możemy uzyskać dostęp do naszych danych dotyczących jazdy, możemy również uzyskać dostęp do naszej lokalizacji w tej chwili.

Istnieją konkretne strzałki i kropki, które działają na szczegóły pewne aspekty przebytej trasy, które można wziąć pod uwagę, chcąc przebyć trasę. Wszystkie te aspekty mają na celu uszczegółowienie aplikacji. Chociaż niektórzy nie są zbyt podekscytowani, że aplikacja zawiera tak wiele szczegółów, aby poprawić bezpieczeństwo i prywatność.

Czy usuwanie historii jest skuteczne w Life360 i jak to zrobić?

Oczywiście wadą korzystania z aplikacji jest to, że jeśli na przykład rodzice są bardzo nadopiekuńczy, mogą obciążać swoje dzieci korzystaniem z aplikacji wiedzieć, gdzie zawsze są. Choć twórcy aplikacji jasno powiedzieli, że historii nie da się usunąć, istnieją pewne sposoby na obejście tego systemu.

Niektórzy decydują się na wyłączenie Life360, a inni na zhakowanie aplikacji. Ale skuteczność usuwanie historii w Life360 jest w znacznym stopniu skuteczny dla użytkowników. Większość twierdzi, że dotychczasowe kroki wystarczą, aby móc czuć się mniej obciążonym i obserwowanym podczas korzystania z aplikacji.

logo life360

Jakie są najlepsze alternatywy, aby wymazać historię jazdy?

Wyłączenie transmisji danych i połączenia internetowego może w tym pomóc, ale w przypadku, gdy ta opcja jest mało przydatna, coś, co można zrobić, to także wyłączyć GPS. W ten sposób można ocenić, czy historia jazdy nie jest w ten sposób rejestrowana. Wiele razy to dla nas zadziałało.

Usunięcie konta Life360 jest również doskonałą opcją, dzięki której można usunąć zapis jazdy. W ten sposób nie będzie śladu po naszej lokalizacji. Ale w tym celu musisz być mentalnie świadomy, że aplikacja powie, że w tej chwili nie jesteśmy online.

Life360 to wciąż aplikacja obosieczna. Niektóre z wymienionych tutaj opcji mogą być bardzo pomocne, ale zawsze zdarza się, że jakaś aktualizacja aplikacji uniemożliwia przeprowadzenie włamania. To z powodu tego szczegółu wielu nie chce pobierać aplikacji.

Ta aplikacja została stworzona specjalnie dla rodzin. Jest to świetna pomoc dla rodziców, którzy martwią się o lokalizację swoich dzieci, ale często może to być niekorzystne dla dzieci uczucie nękania. Jest to coś, co każdy powinien wziąć pod uwagę chcąc zacząć korzystać z Aplikacji w znajomy sposób i o tym porozmawiać.

śledzenie aplikacji

Wyłącz możliwą do śledzenia lokalizację

Istnieją aplikacje, które mogą sfałszować naszą lokalizację podczas korzystania z Life360. Jedną z tych aplikacji jest fałszywa lokalizacja GPS. Pomoże nam to w realizacji zadania wymazania danych dotyczących prowadzenia pojazdu.

Można to wykorzystać, aby nie włączyć lokalizacji możliwej do śledzenia. W przypadku, gdy chcemy wyłączyć samą lokalizację identyfikowalną bezpośrednio z aplikacji, istnieje możliwość, że ktoś zorientuje się, że to robimy. Byłoby to dość ryzykowne.

W każdym razie istnieje powód do skorzystania z tej opcji w Aplikacji, a gdy użytkownik to zrobi, wyjdzie tylko tak, jakby był odłączony. Podobnie podczas odinstalowywania aplikacji pojawia się ten sam wynik rozłączenia użytkownika.