Skip to content

Jak ukryć zdjęcia na Instagramie i zostawić je tylko dla siebie? -Wszystkie kształty

13 de Listopad de 2021

Instagram jako platforma została zaprojektowana do przeglądania, udostępniania, tworzenia obrazów lub filmów o szerokiej gamie tematów. Teraz możesz znaleźć sposób na ukrycie niektórych zdjęć, aby tylko Ty je widzisz, bez konieczności jej eliminowania.

Więc jeśli masz jakiś powód, aby zmienić swoje konto i użyć go w innym celu, ale masz dużo stare treści, które nie pochlebiają Twojemu wizerunkowi, możesz ukryć obrazy bez konieczności ich usuwania. Instagram daje Ci możliwość archiwizacji wszystkich starych treści, które chcesz odłożyć na swoim profilu, bez konieczności ich usuwania.

Jak możesz kontrolować, kto widzi to, co przesyłasz do swojego profilu?

Opcje prywatności na Instagramie jakiś czas temu były podstawowe. W nich zmieniłeś swoje konto na publiczne lub prywatne. Jednak wraz z pojawieniem się historii na Instagramie, a także wraz z ustanowieniem podejścia komunikacyjnego wykraczającego poza zdjęcia, zastosowano ustawienia prywatności.

Głównym ustawieniem bezpieczeństwa jest ustawienie prywatności Twojego konta. Oznacza to, że zdecyduj, czy jest publiczne, czy prywatne. Z kontem publicznym każdy użytkownik może zobaczyć Twoje treści, podczas gdy z kontem prywatnym musisz ręcznie zatwierdzić, kto może Cię obserwować i mieć dostęp do Twoich publikacji. Inną opcją prywatności jest blokowanie użytkowników. Aby zablokować użytkownika, wybierz menu opcji w jego profilu i naciśnij „Zablokuj”.

Możesz kontrolować zdjęcia, na których się pojawiasz, te, które zostały opublikowane na innych kontach i oznaczają Ciebie. W sekcji swojego konta znajdź opcję „Zdjęcia, na których się pojawiasz” i naciśnij „Opcje”. Znajdziesz w nim ustawienia tagowania, w których możesz wybrać, czy treść ma być dodawana automatycznie, czy ręcznie z autoryzacją. Poniżej będziesz mieć możliwość ukrycia zdjęć, na których zostałeś oznaczony ze swojego profilu.

zdjęcie na telefonie z instagramem

W jaki sposób można zablokować treści dla jednej osoby?

Jedynym sposobem, aby ukryć swoją aktywność przed konkretną osobą, jest powstrzymanie jej od śledzenia Ciebie. ten sposobem na wykonanie tej akcji jest zablokowanie użytkownika że nie chcesz, abym widział Twoją aktywność na Instagramie. To blokowanie jest ciche, to znaczy, że druga osoba nie otrzymuje żadnego powiadomienia. Chociaż osiągasz swój cel, ma to wadę, a mianowicie, że w każdej chwili może ponownie za Tobą podążać i mieć dostęp do Twojej ściany. Z drugiej strony, jeśli chcesz udostępnić historię tylko jednej osobie, po prostu edytuj odbiorców, do których ta historia jest skierowana.

Twój post

Aby kontrolować swoje posty i uniemożliwić im interakcję z Twoim profilem konkretna osoba, musisz ją zablokować. Kroki są proste, wystarczy:

  • Przejdź do konta, które osoba, którą chcesz zablokować i poszukaj ikony z trzema kropkami w prawym górnym rogu.
  • W wyświetlonych opcjach wybierz „Zablokuj użytkownika” i potwierdź „Tak, jestem pewien”. Natychmiast użytkownik przestanie Cię obserwować i nie otrzyma żadnego powiadomienia.

Historie, które przesyłasz

Aby kontrolować status prywatności historii które przesyłasz, musisz przejść do „opcji” w ustawieniach swojego profilu i wybrać opcję „ustawienia historii”. Tutaj masz możliwość:

  • Uniemożliwiaj niektórym osobom oglądanie Twoich historii.
  • Wybierz, kto może reagować i odpowiadać na Twoje historie.
  • Włącz lub wyłącz opcję udostępniania swoich historii przez prywatną wiadomość.

osoba patrząca na instagram

Jak zarchiwizować swoje zdjęcia na Instagramie i sprawić, by nikt inny ich nie widział?

Ta funkcja jest dodawana, aby ludzie, których nie chcesz oglądać Twoich treści, nie masz do niego dostępu. Nie musisz usuwać zdjęć, aby zarządzać swoim kontem i musisz zaczynać od zera, możesz nadać mu nowy obraz. Musisz tylko wykonać następujące kroki:

  • Wejdź do aplikacji Instagram na swoim telefonie.
  • Naciśnij ikonę swojego profilu, która znajduje się w prawym dolnym rogu. Twój profil będzie wyświetlany ze wszystkimi opublikowanymi do tej pory publikacjami.
  • Znajdź i wybierz zdjęcie (zdjęcia), które chcesz ukryć, i naciśnij trzy kropki w prawym górnym rogu.
  • Wyświetli się lista opcji, w niej szukasz opcji „Archiwum” i to wszystko. Publikacje zostaną zapisane bez konieczności ich usuwania.

Jeśli chcesz zwiększyć swoją prywatność, oprócz powyższych czynności, możesz ukryć swoją listę obserwujących i obserwowanych, aby uniemożliwić plotkarzom wyszukiwanie Twoich zdjęć na profilach znajomych.

Gdzie możesz uzyskać dostęp do zarchiwizowanych zdjęć swojego profilu?

Po zarchiwizowaniu postów w profilu po prostu będzie dostępny w folderze Instagram. Jeśli pewnego dnia chcesz mieć do nich dostęp lub chcesz, aby pojawiły się ponownie w Twoim profilu, możesz wykonać następujące czynności:

  • Przejdź do profilu swojej strony na Instagramie.
  • Wybierz menu znajdujące się w prawym górnym rogu, w postaci trzech pasków.
  • Po wyświetleniu menu wybierz opcję „Plik”
  • Znajdziesz dwie opcje, „Archiwum postów” i „Archiwum historii”. Wybierz „Archiwum postów”.
  • Znajdź zdjęcie, które chcesz odzyskać, wybierz trzy pionowe punkty w prawym górnym rogu,
  • Zobaczysz dwie opcje, wybierz „Pokaż w profilu” i to wszystko.