Skip to content

Jak ukryć lub ograniczyć moją aktywność na Instagramie, polubienia, zdjęcia i kogo obserwuję

7 de sierpień de 2022

Korzystanie z Instagrama jest w dzisiejszych czasach dość łatwe. Robienie zdjęcia i przesyłanie go do sieci społecznościowej za pomocą kilku filtrów w historiach to coś, co wiele osób robi codziennie. Podobnie instagramowa historia jest najważniejszą cechą tej sieci społecznościowej, w której użytkownicy prześlij zdjęcia swojego codziennego życia, Dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jak skonfigurować opcje bezpieczeństwa narracji.

Ta sieć społecznościowa monopolizuje wszystko, ale generalny problem sieci społecznościowych zawsze był ten sam: prywatność.

wiele osób chce wiedzieć jak uniemożliwić im zobaczenie mojej aktywności na Instagramie. jakiś sposób na ukryj moją aktywność na Instagramie musi istnieć i dowiemy się dalej. Z drugiej strony, jeśli chcesz wiedzieć, czy zostałeś zablokowany lub ukryty na Instagramie, możesz sam dowiedzieć się z aplikacji.

Jak w kilku krokach ukryć aktywność na Instagramie

Osoby, które nas obserwują, mogą zobaczyć kilka rzeczy, które robimy: od polubienia zdjęć i filmów, po oglądanie obserwowanych przez nas użytkowników. Ale może ukryj tę aktywność do tych osób, aby niektórzy użytkownicy nie mogli zobaczyć, co robimy lub kogo lubimy.

Oczywiście najlepszy sposób, aby uniemożliwić użytkownikowi zobaczenie tego, co robimy jest zablokowanie tego samego. To dość ekstremalna decyzja, ponieważ jeśli przejdziemy do sprawy, to użytkownik w ogóle nie będzie mógł niczego zobaczyć tego, co robimy w tej sieci społecznościowej. Ani historie, które przesyłamy, ani nic, nie pojawimy się nawet, jeśli spróbujesz znaleźć nas z wyszukiwarki.

Nie pokazuj aktywności na Instagramie

Kolejną rzeczą, którą możemy zrobić, jest ukryj historie i posty do tej osoby. Jeśli przejdziesz do jej profilu i naciśniesz i przytrzymasz przycisk na jej historii, zobaczysz opcje ukrywania historii na Instagramie w wyskakującym menu.

Ale pomijając te dwie opcje. Na razie nie mamy alternatywy, ponieważ sieć społecznościowa nie ma opcje prywatności niezbędne, aby móc ukryć naszą aktywność na Instagramie.

Jedyną naprawdę niezawodną opcją, w której w ogóle nie widzą niczego, co robisz, jest zablokować tę osobę. Na razie jest to jedyna dostępna alternatywa.

Mam nadzieję, że w przyszłości Instagram zmieni swoje zasady, aby opcje prywatności być bardziej konfigurowalnym w tym zakresie, ponieważ wiemy, że blokowanie kogoś, aby nie widział wszystkiego, co robimy w sieci społecznościowej, często nie jest realną opcją.

Mamy nadzieję, że ten artykuł o jak uniemożliwić im zobaczenie mojej aktywności na Instagramie uważasz to za przydatne i wkrótce będziemy mogli ukryj aktywność na Instagramie w prostszy sposób. Pamiętaj, że w Mirahow, aby to zrobić, mamy dużą liczbę poradników na Instagramie, które mogą Ci pomóc zdobądź więcej obserwujących i rozwijać się we wspomnianej sieci społecznościowej.

Jak ukryć swoją aktywność na Instagramie bez blokowania?

ukryj aktywność na Instagramie

Jeśli chcesz zachować swoją aktywność na Instagramie z dala od nieznanych osób lub określonych osób, bez konieczności blokowania profili, powinieneś wiedzieć, że istnieją różne metody ukryj swoją aktywność na Instagramie. Dlatego możesz wybrać metodę, która najlepiej pasuje do tego, czego szukasz.

Pierwszą rzeczą, o której należy pamiętać, jest to, że prostsza metoda Aby uniemożliwić określonej osobie zobaczenie Twojej aktywności na Instagramie, należy zablokować jej profil bezpośrednio z jej Instagrama. W tym celu musisz udać się do profil osoby, którą chcesz zablokowaćpo wejściu do ich profilu musisz kliknąć na trzy punkty, które znajdują się w prawej górnej części ekranu, wtedy wyświetli się menu z różnymi opcjami, musisz kliknąć blok i to wszystko, że ludzie nie będą mogli zobaczyć Twoich powiadomień ani wpisów.

Z drugiej strony, jeśli chcesz ukryć swoją aktywność na Instagramie bez blokowania osoby, możesz to zrobić w prosty sposób. Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to uzyskaj dostęp do swojego profilui podobnie jak w poprzednim procesie musisz kliknąć na trzy wielokropki, które są w prawym górnym rogu, tutaj wyświetli się menu i przejdziemy do opcji „Prywatne konto”musisz go kliknąć.

Ta opcja pozwala nam zachować wszystkie nasze ukryte informacje i wszelkie działania, w ten sposób żadna osoba, która nie jest Twoim obserwującym, nie będzie mogła uzyskać dostępu do Twoich informacji.