Skip to content

Jak uciszyć osobę na TikTok? – Unikaj negatywnych komentarzy

14 de październik de 2021

W TikTok możesz przesyłać filmy dla swoich obserwujących i całej społeczności tej aplikacji, ale czasami możemy być ofiarami hejterówTo sprawi, że twoje wrażenia w tej sieci społecznościowej będą nieco denerwujące, czy to denerwujące komentarze na twoim TikTok, czy werbalne nękanie cię. Jeśli tak się stanie, możesz to łatwo rozwiązać, a tutaj wyjaśnimy, jak to zrobić.

Co się stanie, gdy ktoś zostanie wyciszony w TikTok?

Dziś aplikacja TikTok ma ponad 500 milionów użytkowników, odkąd stała się jedna z najpopularniejszych sieci społecznościowych, ale w związku z tym mogą również pojawić się osoby, które swoimi działaniami psują Twoje wrażenia z korzystania z aplikacji. Jeśli masz problemy z tym lub innym hejterem, który negatywnie komentuje Twoje filmy, zawsze możesz go uciszyć, aby nie przeszkadzał Ci w dalszym ciągu.

Kiedy uciszysz użytkownika, zostanie on wyciszony lub zablokowany, ta akcja blokująca jest jedną z najbardziej przydatnych w TikTok, ponieważ uniemożliwia negatywnym użytkownikom interakcję z Twoim kontem, ograniczy następujące rzeczy na Twoim koncie:

Brak dostępu do publikacji

Kiedy zablokujesz kogoś w TikTok, automatycznie doda go do listy zablokowanych, osoba nie będzie mogła przeglądać ani komentować twoich treściW rzeczywistości nie będą mogli nawet wejść do twojego profilu, ani nie pojawisz się ponownie w ich wyszukiwarce.

Ten użytkownik nie będzie mógł przeglądać ani wchodzić w interakcje z żadną z Twoich publikacji ani treści na Twoim koncie, nawet jeśli jest skonfigurowane jako publiczne, nie będzie miał możliwości dalszego dodawania negatywnych komentarzy.

Brak powiadomień

Ten użytkownik nie będzie ponadto otrzymywać powiadomień pochodzących z Twoich treści ani ich komentarzy w tych treściach nie będzie mógł wysłać ci żadnej wiadomości na osobności; Jeśli kogoś zablokujesz, otrzymasz powiadomienie, że zablokowałeś go pomyślnie, ale nie otrzyma żadnego powiadomienia o podjętej akcji.

W jaki sposób filmy TikTok są wyciszone lub „ukryte” przed kimś innym?

Tworząc wideo TikTok, możesz łatwo skonfigurować ich prywatność, ta aplikacja ma kilka opcje ochrony treści Dzięki środkom bezpieczeństwa jednym z nich jest możliwość decydowania, kto zobaczy przesłane filmy, a kto nie.

Ta akcja jest bardzo prosta i możesz to zrobić tyle razy, ile chcesz; Niejednokrotnie zauważyłeś łatwość znajdowania nowych treści na platformie i dlatego obawiasz się, kto może zobaczyć Twoje filmy, po to są ustawienia prywatności, aby zdecydować, które osoby będą mogły zobaczyć Twoje treści lub jeśli chcesz ograniczyć swoje filmy, które mogą oglądać tylko Twoi znajomi.

wyciszenie konta tiktok

TikTok pozwala również na posiadanie całego konta jako prywatnego, jeśli kilka filmów nie wystarczy, ale jeśli Twoim problemem jest to, że chcesz, aby było publiczne i masz kilku hejterów, którzy Ci przeszkadzają, możesz po prostu ukryć przed nimi swoje filmy, blokując je lub udostępniając je tylko Twoim obserwatorom.

Aby to zrobić, wystarczy wejść na swój profil, poszukać wideo i wprowadzić jego opcje, tam możesz wybrać między trzema opcjami publicznymi, znajomymi i prywatnymi. Aby to osiągnąć, możesz to zrobić w następujący sposób:

Z iPhone’a

tak masz urządzenie iPhone Nie martw się, procedura jest bardzo prosta, aby zrobić to jako użytkownik iOS, wystarczy wejść do aplikacji i wykonać następujące czynności:

  1. Po wejściu do aplikacji przejdź do swojego profilu, klikając ikonę Ja, która znajduje się w prawym rogu pod ekranem.
  2. Znajdź i wybierz film, który chcesz ukryć.
  3. Zobaczysz kolumnę po prawej stronie, wyszukaj i kliknij trzy punkty, otworzy się menu z opcjami oferowanymi przez aplikację.
  4. W tym celu będziesz musiał przesuwać opcje w lewo, aż znajdziesz 'Ustawienia prywatności’, wybierz go.
  5. Wyszukaj i kliknij „kto może zobaczyć ten film”.
  6. Tam możesz wybrać opcję swoich preferencji, są trzy opcje do wyboru: Publiczna, znajomi i prywatna.
  7. Po wybraniu żądanej konfiguracji zostanie ona automatycznie zapisana.

aplikacja mobilna tiktok

Android

Teraz, jeśli jesteś użytkownikiem Androida, nie martw się, ta aplikacja niewiele się zmienia między obydwoma systemami operacyjnymi, aby ukryć swój film, wystarczy wykonać następujące czynności:

  1. Przejdź do swojej aplikacji TikTok i zaloguj się na swoje konto.
  2. Wpisz swój profil.
  3. Wybierz film, który chcesz ukryć.
  4. Przejdź do swoich ustawień.
  5. Tam wybierz „Ustawienia prywatności”.
  6. Wejść do „kto może zobaczyć ten film”.
  7. Tam wybierz żądaną opcję prywatności.
  8. I voila, te ustawienia zostaną zapisane automatycznie.

Co zrobić, aby wyciszyć użytkownika TikTok na żywo?

Zawsze w trakcie robienia na żywo ktoś będzie wydawał denerwujące komentarze, jest to dziś bardzo powszechne, ze względu na ilość hejterów, które są w tej sieci społecznościowej, jeśli chcesz się ich pozbyć, po prostu musisz je uciszyć w ten sam sposób które uciszyłyby użytkownika, aby nie widział twoich publikacji, wystarczy kliknąć na mnie i poszukać ustawień, aby zablokować tego użytkownika, a tym samym nie otrzymywać więcej negatywnych komentarzy.

użyj tiktok

Jak długo wyciszona osoba może trwać w TikTok?

Jeśli go zablokowałeś, będzie on trwał do momentu usunięcia go z listy zablokowanych, ponieważ Jest to środek bezpieczeństwa że możesz skonfigurować siebie, teraz, jeśli osoba została uciszona przez tę samą aplikację, którą TikTok robi, jeśli naruszy zasady społeczności, będzie to trwało do czasu kary.

Czy osoba TikTok może wiedzieć, że została uciszona?

Blokując lub uciszając osobę, nie będzie ona od razu tego świadoma, ponieważ nie otrzymasz powiadomienia informującego Cię o tym, ale ten może wykonać pewne sztuczki, aby odkryć, czy jest zablokowany. Ten użytkownik przejdzie do Twojej listy zablokowanych i nie będzie mógł przeszukiwać żadnej z Twoich treści.

Coś, o czym powinieneś pamiętać, to to, że jeśli chcesz go ponownie odblokować, kiedy to zrobisz, będziesz musiał dodać go jako swojego przyjaciela.