Skip to content

Jak trwale usunąć konto Signal? – Kompletny proces

11 de grudzień de 2021

Chociaż Signal jest uważany za jeden z najlepszych cyfrowych komunikatów W ostatnim czasie, ze względu na jego system bezpieczeństwa z szyfrowaniem end-to-end i wszystkimi oferowanymi funkcjami, nie uchodzi on przed niezgodą użytkowników i możliwe jest, że niektórzy zechcą go anulować, jeśli tak jest w twoim przypadku , czytaj dalej to wiesz prawidłowy sposób trwałego usunięcia konta Signal.

Co stanie się z Twoimi danymi, jeśli usuniesz swoje konto Signal?

Jak wiadomo, aplikacja Signal zapisuje bazę danych wiadomości na własnym telefonie komórkowym użytkownika, aby użytkownik mógł robić z nim, co chce, oprócz ochrony wszystkich wiadomości wysyłanych do innych osób, dlatego po usunąłeś swoje konto Signal, automatycznie wszystkie informacje, które miałeś na nim zniknąi nie będziesz w stanie go w żaden sposób odzyskać. Nawet jeśli wykonałeś kopię zapasową.

Przywracanie czatów lub transferów kont nie jest dostępne w Signal, jeśli odinstalowałeś aplikację na swoim iPhonie lub iPadzie. Dlatego usuwając konto Signal, musisz mieć świadomość, że nie ma odwrotu.

Jaka jest procedura trwałego usunięcia konta Signal?

Sposób usunięcie konta Signal jest bardzo proste, możesz to zrobić w mniej niż 15 minut, kroki, które musisz wykonać, są następujące:

  • Wejdź do aplikacji i przejdź do swojego profilu użytkownika.
  • Kliknij w linii Zaawansowane, zostanie wyświetlonych kilka opcji: Połączenia i wiadomości Signal, Zaawansowane ustawienia PIN, Wyślij dziennik debugowania i Usuń konto.
  • Kliknij opcję Usuń konto, co spowoduje usunięcie wszystkich informacji z aplikacji, w tym wiadomości.
  • Następnie wybierz kraj, w którym zarejestrowany jest Twój numer telefonu.
  • Wprowadź swój numer telefonu, naciśnij Usuń konto i gotowe.

Musisz mieć świadomość, że sam fakt odinstalowania aplikacji nie wystarczy, aby Twoje konto zostało usunięte. W rzeczywistości, aby usunąć konto musisz mieć zainstalowaną aplikację na telefonie komórkowym.

Aby usunąć konto z różnych systemów operacyjnych, jest to bardzo szybkie i łatwe, każdy może to zrobić bez komplikacji, musimy wykonać następujące kroki:

Korzystanie z Androida

  • Otwórz aplikację Signal, kliknij zdjęcie profilowePo wyświetleniu menu wybierz Konto, a następnie Usuń konto.
  • System poprosi o numer telefonu i kraj, wprowadź informacje, a następnie kliknij Usuń konto.
  • I na koniec potwierdzasz, że chcesz usunąć konto, a konto zostanie całkowicie usunięte z systemu.
  • ORAZ dopóki nie odinstalujesz aplikacji, ikona będzie nadal pojawiać się na Twoim telefonie, ponieważ nie jest usuwany automatycznie, aby go usunąć należy nacisnąć i przytrzymać symbol sygnału, gdy pojawią się opcje, kliknąć odinstaluj i gotowe, wszystko jest usuwane z ekranu i systemu

Z Twoim iOS

  • Otwórz aplikację Signal, kliknij zdjęcie profilowe, gdy menu jest wyświetlane wybierz Konto, a następnie Usuń Konto.
  • System poprosi o numer telefonu i kraj, wprowadź informacje, a następnie kliknij Usuń konto.
  • I ostatni krok potwierdź, że chcesz usunąć konto, a zostanie ono usunięte konto całkowicie z systemu.

Z pulpitu

Aby obejść się bez przesyłania wiadomości Signal z pulpitu, jest to bardzo proste, wystarczy wykonać następujące czynności, jak wskazano:

  • Otwórz sygnał, a następnie Otwórz ustawienia.
  • Aby przejść do Ustawień, będzie to zależeć od systemu, z którym pracujesz, jeśli jest to poważny komputer Mac, otwórz Signal, a następnie Ustawienia; oraz jeśli używasz systemu Windows lub Linux: Musisz przejść do Plik, a następnie Ustawienia.
  • W Ustawieniach wybierz Usuń dane.
  • Wtedy ty nie Kliknij Usuń wszystkie dane, aby potwierdzić.

Czy po usunięciu konta Signal można je odzyskać?

pobierz aplikację sygnału

Jeśli z jakiegokolwiek powodu zlikwidowałeś konto Signal, ale chcesz je odzyskać, nie ma problemu, wystarczy ponownie się w nim zarejestrować bez żadnego okresu oczekiwania, a wszystko, co musisz zrobić, to powtórzyć proces, który wykonałeś przy pierwszej instalacji, jedyną rzeczą jest to, że nie będziesz w stanie odzyskać historii wiadomości , ponieważ jak wiemy Signal nie przechowuje kopii zapasowych na swoich serwerach.