Skip to content

Jak przeglądać chronologicznie wszystkie moje historie na Instagramie na mapie lokalizacji

7 de Maj de 2021

Historie na Instagramie stają się coraz bardziej znane, ponieważ wiele osób publikuje na nich najlepsze zdjęcia lub filmy. Oczywiste jest, że historie trwają tylko 24 godziny i po upływie tego czasu nie będą już widoczne dla publiczności. Wielu użytkowników chce zobaczyć przesłane stare zdjęcia, więc można zapytać, jak to zrobić zobacz wszystkie moje historie na Instagramie na mapie lokalizacji chronologicznie?

Te historie są bardzo ważne, ponieważ pozwalają nam udostępniać dowolne treści naszym obserwatorom, w tym Instagramowi pozwala nam uczynić je bardziej dynamicznymiponieważ oferuje opcję dodawania do niego muzyki. Następnie wskażemy najlepszy sposób, aby ponownie zobaczyć wszystkie swoje historie na Instagramie.

Jak chronologicznie przeglądać moje historie z Instagrama na mapie lokalizacji?

Instagram jest uważany za jeden z najlepsze sieci społecznościowe, co daje nam kilka ciekawych funkcji, z których możemy korzystać na co dzień, w przypadku opowieści wiele osób uważa, że ​​są one całkowicie wymazane i nie będzie można ich ponownie zobaczyć, ale prawda jest taka, że ​​można je zobaczyć.

Aby to zrobić musimy uzyskać dostęp do aplikacji, następnie należy przejść do swojego profilu znajdującego się na dole, teraz wybieramy ustawienia, są to te z trzema poziomymi paskami, pierwsza pojawiająca się opcja to 'Plik’, a następnie mieć co naciśnij opcję „Pliki historii”.

Wybieramy to pole mówi „Według lokalizacji”W tym miejscu zobaczysz wszystkie swoje historie zgodnie z przypisaną lokalizacją, zobaczysz całą mapę, możesz przesunąć palcem po ekranie, aby móc przejrzeć każdą z historii według miejsca ich pochodzenia.

Jeśli chcesz tego dzisiaj wszystkie Twoje historie pojawiają się wraz z Twoją lokalizacjąMusisz wiedzieć, jak przesłać swoje zdjęcia na Instagram, robiąc to zobaczysz, że każde z nich zostanie zapisane na mapie. Te dane mogą być przeglądane tylko przez Ciebie, jeśli chcesz, aby obserwowała je inna osoba, będzie musiała wejść na Twoje konto, ale nie jest to zalecane.

Jak zobaczyć wszystkie moje historie na Instagramie z różnymi opcjami?

Należy zauważyć, że Instagram oferuje dwie inne opcje, aby zobaczyć wszystkie swoje historie, aby je zobaczyć, będziesz musiał wrócić wejść do archiwów opowieści, aby nacisnąć tam, gdzie jest napisane „W porządku chronologicznym”, jest to główna sekcja z małym kółkiem w swojej ikonie. W tym obszarze możesz zobaczyć historie z każdą datą ich publikacji, są one pokazane partiami, ponieważ mogłeś opublikować kilka zdjęć tego samego dnia.

Ty też będziesz mógł je zobaczyć, naciśnięcie przycisku z napisem „Według dat”W tym obszarze zobaczysz każdą z nich w kalendarzu, co da ci lepszą organizację, naciskając datę, będziesz mógł zobaczyć każdą z historii, które przesłałeś tego dnia.

Jeśli przeglądając swoje historie, chcesz umieścić je jako polecane, aby zobaczyć je bezpośrednio na swoim profilu; Musisz ponownie wejść do opcji mapy, dotknąć żądanej historii, wybierz opcję „Podświetl”Teraz napisz nazwę, którą chcesz nadać i to wszystko.

lokalizacja chronologicznie instagram lokalizacja mapy

Możesz także zapisać wszystkie swoje historie lub opowiadania kogoś innego w swojej galerii, pomoże to również w umieszczeniu w niej Twoich publikacji miejsca, w których zawsze możesz je zobaczyćRównież jeśli podobała Ci się historia innego użytkownika, możesz ją zdobyć.

Jak zamieścić stare historie w swoich historiach na Instagramie?

Bardzo często ludzie chcą wrócić do opublikuj swoje stare historie Aby Twoja publiczność mogła to zobaczyć, możesz dodać dowolny gif z internetu, aby wyglądał bardziej efektownie. Teraz przekieruj do swojego profilu, a następnie do ustawień.

Znajdź konkretną historię, którą chcesz opublikować ponownie. Gdy go znajdziesz, naciśnij go, aby wyświetlić okno z różnymi opcjami, wybieramy opcję „Udostępnij”.

Kiedy to zrobisz, zobaczysz, jak wygląda to w twoich opowieściach z opcją dla wspomnień, jeśli chcesz, możesz je usunąć, a następnie opublikować. W momencie ich publikowania należy wybrać, czy będą one przeznaczone dla całej publiczności, czy dla widzieć tylko swoich znajomych.