Skip to content

Jak opublikować historię znajomego na Instagramie w moim? – Dzielenie się doświadczeniami

27 de grudzień de 2021

Kiedyś Instagram nie pozwalał użytkownikom na ponowne publikowanie ani udostępnianie historii naszych znajomych w naszej historii. Jednak korzystanie z aplikacji innych firm było powszechne i było jedynym sposobem na umieszczenie cudzych historii w naszych metoda dostępna na Instagramie, w tym celu należy spełnić pewne parametry, które są spójne w celu prawidłowego wykorzystania ponownego publikowania.

Nowa administracja sieci społecznościowej Instagram postanowiła nadać tej funkcji zielone światło, chociaż nie jest to bezpośrednia i szybka metoda, jak w innych sieciach, które za pomocą jednego kliknięcia można odświeżyć. Wystarczy kilka prostych kroków, które możesz osiągnąć, natywnie z poziomu aplikacji, sprowadza się to do kwestii prywatności, ponieważ nie możemy tego zrobić z żadną Storie, którą widzimy.

Jakie są kroki, aby ponownie opublikować czyjąś historię na swoim Instagramie?

Pierwszą rzeczą, o której powinieneś jasno powiedzieć, jest to, że aby historia została udostępniona z Instagrama, musisz wspomnieć, w ten sposób opcje wydają się być w stanie wykonać tę akcję, z możliwością jej edycji, a później opublikowania lub udostępnienia . Można to łatwo zrobić z telefonu komórkowego lub komputera.

Bo ta aplikacja opiera się na wykorzystaniu telefonów komórkowych, samo to nie stanowi większego wyzwania, aby to zrobić z komputera. Ponieważ funkcje do repostowania są definiowane w powiadomieniach za pomocą prostych i krótkich kroków, ponieważ nie chodzi o wprowadzanie do tego bardziej szczegółowych konfiguracji

Z aplikacji Instagram na telefonie komórkowym

Wchodząc na Instagram Gdy zostaniesz wspomniany w Stories znajomego, otrzymasz bezpośrednią wiadomość, w której pojawi się opcja, która mówi „Dodaj tę treść do swojej historii” w ten sposób edytor treści zostanie otwarty do modyfikacji i edycji. Podobnie jak w sekcji aktywności pojawia się, gdy zostaniesz nazwany w historii jako powiadomienie, stąd możesz również edytować i na koniec nacisnąć Wyślij, aby pojawić się w swojej historii.

To bardzo częsta aktywność wśród marek promujących się w ten sposób, dokonywanie Repostu na te historie, w których są nazwane. W ten sposób mogą nawiązać bliższą interakcję z użytkownikami, którzy czują się zaangażowani w marki i widzą, że są częścią rynku; Wszystko to prowadzi do dobrych zysków bez konieczności dużych inwestycji w promocję marki.

Korzystanie z sieci Instagram na komputerze

Najbardziej zalecany sposób korzystania z Instagrama z komputera i przeglądania historii, a następnie udostępniania; w odniesieniu do zastosowania w komputerach jest hsprawić, by komputer zachowywał się jak telefon komórkowyOsiąga się to dzięki wydajnej aplikacji o nazwie BlueStacks.

Pobranie emulatora BlueStacks jest doskonałe do tej operacji, wystarczy go zainstalować i połączyć się z osobistym kontem Android, reszta jest tak, jakbyś używał telefonu komórkowego. Metoda ponownego księgowania jest taka sama, jak wspomniana powyżej, ponieważ Instagram ma bardzo ograniczone funkcje ze strony internetowej z komputera, ponieważ jest on używany przez aplikację jako witryna do przeglądania, ale nie do wprowadzania dużych zmian.

używanie instagrama na telefonie

Dlaczego nie możesz opublikować cudzych historii na swoim Instagramie?

Jeśli chcesz zrobić Repost innej osoby, albo dlatego, że podobała Ci się ta historia, ale nie możesz tego zrobić lub masz opcje, aby to zrobić; niektóre mogą wystąpić warunki, które na to nie pozwalają w normalny sposób z tymi samymi funkcjami, które oferuje nam aplikacja.

Pierwszy musisz sprawdzić, czy zostało to wspomniane w tej historii W celu wykonania tej akcji aktywacja trybu prywatnego na Instagramie może również warunkować brak możliwości ponownego publikowania.

Historia w trybie prywatnym

W tej prywatnej historii znajdziesz różne sposoby trzymania ludzi na dystans. kogo nie chcemy oglądać naszych Stories. Ponieważ na przykład nie mogą komentować ani decydować, kto może wchodzić w interakcje z tymi publikacjami, dostęp do nich dla osób trzecich jest również ograniczony.

W każdym razie, gdy ktoś opublikuje historię i wspomina w niej o Tobie, ale jest ona prywatna, może być tak, że konfiguruje ją tylko do czytania lub komentowania, ale nie pozwalają Ci udostępniać jej w swoich opowiadaniach, może to być przypadku, że nie możesz go udostępnić.