Skip to content

Jak odłączyć swój profil na Facebooku od TikTok? – Oddziel swoje konta

27 de październik de 2021

W ciągu dnia zwykle odbieramy telefon, aby zobaczyć profil na Facebooku lub idziemy zobaczyć kilka filmy na TikTok. Bez wątpienia te platformy sprawiają, że nasze dni są trochę przyjemniejsze.

Jedną z najczęściej używanych obecnie funkcji jest łączenie ze sobą wszystkich naszych kont w mediach społecznościowych. Dzięki temu możemy łatwo i szybko wejść na dowolne z naszych kont. Jeśli nie ufasz już tego rodzaju linkom, możesz odłącz konto na Facebooku z TikTok w ten sposób.

Jak wygląda proces odłączania konta Facebook od TikTok w zależności od używanego urządzenia?

Po połączeniu jednego konta w mediach społecznościowych, które posiadamy, z innym staje się to nieco denerwujące, ponieważ oboje zaczynamy otrzymywać powiadomienia z konta, które łączymy. Ma to również związek z loginem, ponieważ ten link do nas pozwala szybko wejść do naszego profilu na początku sesji.

Ale czasami staje się to problemem dla bezpieczeństwa Twoich danych osobowych. Dlatego rozsądne jest, że rozważasz odłącz swój Facebook od TikTok. Tutaj pokażemy, jak wykonać ten proces z dowolnego urządzenia.

W komputerze

Odłącz swoje konto na Facebooku od tego z TikTok na twoim komputerze to nie jest skomplikowane. W tym celu musisz wejść na oficjalną stronę Facebooka i tam się zalogujesz. Będąc już na swoim koncie musisz zlokalizować ikonę strzałki skierowanej w dół. Po kliknięciu tej ikony klikniesz „Ustawienia i prywatność”. Teraz kliknij „Ustawienia”, na tym ekranie jest kilka opcji.

Wśród wszystkich tych będziesz musiał wybrać jedną z „Aplikacje i strony internetowe”. Stamtąd będziesz mógł wizualizować wszystko strony internetowe i aplikacje w którym połączyłeś swój Facebook. Tak więc obok nazwy linku TikTok pojawi się ikona usuwania. Tam możesz odłączyć swój TikTok po potwierdzeniu czynności, którą wykonujesz.

Z aplikacji na Androida

Jednymi z najczęściej używanych telefonów są te z systemem Android. Dlatego jeśli masz zainstalowaną aplikację Facebook, możesz odłącz wszystkie inne konta który jest z nim powiązany. Musisz wejść do aplikacji, po prawej stronie znajduje się ikona menu w prawym górnym rogu, po jej naciśnięciu będziesz musiał spojrzeć prawie na koniec, aby wybrać „Ustawienia”.

Facebook na Androidzie

W tym nowym menu pojawi się kilka sekcji, przejdziesz do „Bezpieczeństwa” i przejdziesz do „Aplikacje i strony internetowe”. W tym segmencie będą wszystkie witryny, w których masz zalogowany przez Facebook w tym aplikacja TikTok. Teraz klikniesz tylko usuń, który znajduje się tuż pod nazwą aplikacji lub witryny, którą chcesz usunąć.

Na iPhonie lub iPadzie

Procesy konfiguracyjne w aplikacjach tworzonych na system iOS, czyli takie, jakie mają telefony takie jak iPhone czy iPad, zawsze są nieco inne. Chociaż w przypadku Facebooka po prostu zmień lokalizację jakiejś ikony lub opcje, a nazwy niektórych sekcji są używane z synonimami.

Aby odłączyć aplikację lub stronę internetową na Facebooku od iPhone’a lub iPada, musisz kliknąć trzy linie u dołu ekranu. Tam dotkniesz „Ustawienia”, a następnie „Aplikacje i strony internetowe”, stamtąd wybierzesz linki, które chcesz usunąć.

Z przeglądarek w telefonie komórkowym

Jeśli w przypadku odłączenia konta od Facebooka widzisz, że bezpieczniej jest to zrobić z przeglądarka twojego telefonu, możesz to zrobić wykonując te same czynności, co w przypadku aplikacji na Androida.

Jak na zawsze usunąć swoje konto TikTok?

logo tik tok

Jeśli po użyciu konta TikTok nie podoba ci się doświadczenie, które ci daje i chcesz się wypisać i całkowicie usunąć swoje konto, tutaj zobaczysz, jak to zrobić. Wejdziesz do aplikacji TikTok, zalogujesz się i przejdziesz do swojego profilu. Będąc już w profilu naciśniesz na menu, a następnie przejdziesz do części „Zarządzaj swoim kontem”.

Wśród wszystkich dostępnych opcji dotkniesz opcji „Usuń konto”, po wykonaniu tej czynności zostaw ogłoszenie ostrzegawcze które zamierzasz zaakceptować. W ten sposób Twoje konto TikTok zostanie usunięte. Proces usuwania tego konta trwa trzydzieści dni i od momentu jego usunięcia nie będzie już widoczny dla żadnego innego użytkownika, a jego zawartość również się nie pojawi.

Z aplikacji Instagram będziesz mógł również odłączyć swoje konto TikTok, jeśli nie chcesz już, aby były one połączone.