Skip to content

Jak odblokować kogoś na TikTok? – Prywatność Twojego Konta

29 de styczeń de 2022

TikTok to jedna z aplikacji, która wywołała dziś największe zamieszanie, ponieważ ta platforma pozwala udostępniać kreatywne filmy różnym użytkownikom. Jednak wielu użytkowników TikTok, którzy stale mają dużą liczbę obserwujących są dotknięci niektórymi z tych obserwujących. Oznacza to, że czasami otrzymują nękanie za pośrednictwem tej platformy, co prowadzi do zablokowania wspomnianego obserwatora, aby przestać widzieć treści.

Teraz może się zdarzyć, że przypadkowo zablokowałeś użytkownika przez pomyłkę i chcesz go odblokować, a nie wiesz. W takim razie trafiłeś do właściwego artykułu, ponieważ tutaj nauczymy Cię, jak w bardzo prosty sposób odblokować jeden z Twoich kontaktów na TikTok.

Jakie będą skutki dla użytkownika, którego odblokujesz z TikTok?

Wiemy, że kiedy blokujemy użytkownika na TikTok, ponieważ popełnił zniewagę lub z innego powodu, będzie miał szereg ograniczeń dotyczących zawartości naszego konta. Oznacza to, że już nie możesz obejrzyj filmy, które udostępniamy, ani nie zamieszczaj żadnych komentarzy, a także nie będziesz mógł wysłać żadnej wiadomości, w skrócie, nie będziesz mieć dostępu do żadnej z naszych treści. Teraz, w przypadku odblokowania jednego z zablokowanych kontaktów, musisz liczyć się z pewnymi efektami, które się pojawią.

Będą mogli zobaczyć Twoje treści i wchodzić z nimi w interakcję

Jedną z pierwszych rzeczy, które wydarzy się, gdy odblokujesz jeden z Twoich kontaktów, który zablokowałeś, jest to, że będą mogli zauważyć, gdy wejdą do aplikacji, Twoje filmy pojawią się ponownie. Innymi słowy, kiedy je zablokowałeś, nie pojawiło się absolutnie nic, co opublikowałeś, a teraz, gdy go odblokujesz, będzie mógł zobaczyć wszystko, co udostępniasz na TikTok.

Oprócz możliwości oglądania Twoich filmów, będą również mogli wchodzić w interakcje z Twoimi treściami, to znaczy będą mogli komentować filmy, które publikujesz, a jednocześnie będą mogli zapisywać Twoje filmy, udostępniać je i lubię.

Posiada możliwość wysyłania prywatnych wiadomości

Inne rzeczy, które były ograniczone dla jednego z twoich kontaktów w momencie, gdy go zablokowałeś, to możliwość wysłania Ci prywatnej wiadomości, ponieważ ta opcja została wyłączona. Teraz, kiedy go odblokujesz ta opcja zadziała ponownie a ten kontakt będzie mógł bez problemu wysłać Ci prywatną wiadomość, o ile nie skonfigurujesz swojej prywatności i nie ograniczysz tej opcji.

Gdzie zobaczyć użytkowników, którzy są zablokowani w TikTok?

Wielu użytkowników nie wie, gdzie lista użytkowników, którzy zablokowali i dlatego tutaj nauczymy Cię, jak go znaleźć, abyś mógł to sobie wyobrazić i zapamiętać, kogo zablokowałeś. Podobnie powinieneś zrobić, co następuje:

  1. Najważniejsze będzie wejście do aplikacji mobilnej i zalogowanie się na swoje konto TikTok.
  2. Następnie wejdzie do twojego profilu TikTok.
  3. Teraz naciśnij trzy poziome linie, które znajdują się w prawym górnym rogu ekranu.
  4. Następnie wybierz opcję „Ustawienia i prywatność”.
  5. Wejdź w opcję „Prywatność”.
  6. Teraz przewiń w dół i wybierz opcję „Zablokowane konta”.
  7. Po wejściu w tę opcję będziesz mógł wyświetlić listę zablokowanych użytkowników.

wyświetlić listę zablokowanych profili

Jak zabrać się za odblokowanie użytkownika TikTok?

Istnieją różne powody, dla których wielu użytkowników decyduje się na blokowanie innych użytkowników i zwykle jest to spowodowane tym, że zaczynają nękać, co prowadzi do decyzji o ich zablokowaniu. Innym razem dzieje się tak, ponieważ użytkownicy zaczynają działać nieprzyjemne obelgi w udostępnianych filmach i dokonywać destrukcyjnej krytyki, która wpływa na poczucie własnej wartości twórców treści, prowadząc do zablokowania tego konta.

Może się jednak zdarzyć, że przypadkowo zablokowałeś osobę, która nie powinna znajdować się na tej liście lub zdecydowałeś się dać drugą szansę tym użytkownikom, którzy Cię skrytykowali i chcesz ją odblokować, więc tutaj nauczymy Cię, jak odblokować to. Podobnie musisz wziąć pod uwagę, że w momencie odblokowania go może mieć dostęp do udostępnianych treści i inne więcej opcji.

Z aplikacji

  1. Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to wejść do aplikacji mobilnej TikTok na swoim urządzeniu mobilnym.
  2. Po otwarciu aplikacji mobilnej musisz wprowadzić swój profil TikTok i opcję znajdującą się w prawym dolnym rogu ekranu.
  3. Następnie będziesz musiał nacisnąć trzy poziome linie, które znajdują się w prawej górnej części ekranu.
  4. Teraz wybierz w Opcja „Ustawienia i prywatność” a następnie wybierz opcję „Prywatność”.
  5. Następnie przewiń w dół menu opcji, aż znajdziesz opcję „Zablokowane konta”, którą wprowadzisz.
  6. Po wejściu pojawi się lista wszystkich zablokowanych użytkowników i aby odblokować któregoś z nich, będziesz musiał Wybierz opcję „Odblokuj”.
  7. Po wybraniu opcji odblokowania ten użytkownik zostanie automatycznie odblokowany.

zrób to z aplikacji mobilnej

Innym sposobem odblokowania użytkownika w TikTok jest wejście do aplikacji i wybranie opcji trendów, która pojawia się obok opcji start. Następnie wybierz opcję wyszukiwania i wpisz nazwę użytkownika, którego chcesz odblokować i szukasz tego. Po znalezieniu użytkownika będziesz musiał wejść na jego konto, a następnie wybrać trzy punkty znajdujące się w prawym górnym rogu i kliknąć opcję odblokowania.

Na stronie internetowej

wejdź na stronę tiktok przez przeglądarkę

Coś bardzo ważnego, o czym powinieneś wiedzieć, to to, że aby zablokować lub odblokować użytkownika w TikTok, można to wykonać tylko za pomocą aplikacji mobilnej. Co oznacza że nie można tego zrobić ze strony internetowej TikTok. Oczekuje się, że TikTok włączy tę opcję do wersji internetowej, aby użytkownicy, którzy nie mają telefonu, mogli to zrobić za pośrednictwem komputera na stronie internetowej.