Skip to content

Jak mogę ukryć listę osób, które obserwuję na Instagramie – Ukryj obserwujących

12 de Maj de 2021

Jak zwykle, zgodnie z aktualnymi trendami Wielu z nas widziało lub nawet bezpośrednio posiada konto na Instagramie. To rozrywkowo-reklamowy serwis społecznościowy, który należy do znanego Marka Zuckerberga, właściciela Facebooka i WhatsApp.

Za pośrednictwem tej platformy możemy być na bieżąco informowani i konsumować lub doceniać treści różnych osób, kont lub marek którzy stale publikują. Obecnie Instagram umożliwia nam publikowanie zdjęć, krótkich i długich filmów (IGTV), GIF-ów, udostępnianie historii na Facebooku itp., A wszystko to za pomocą odpowiedniej nazwy użytkownika i hasła.

Z drugiej strony można to też powiedzieć Dostęp do aplikacji można uzyskać z wielu urządzeń bez względu na to, czy są to komputery stacjonarne, czy osobiste, telefony komórkowe i tablety, tak aby większa liczba użytkowników była podłączona do tej sieci. Możliwe jest również otwarcie dwóch lub więcej kont z tego samego telefonu komórkowego.

Jednak podczas tworzenia naszego profilu możemy wykonać niestandardowe konfiguracje, że są bardzo lubiane przez siebie. Powszechnie stosowaną modyfikacją jest zachowanie prywatności naszych kont, co można łatwo zrobić od momentu utworzenia konta lub tę zmianę można również wprowadzić później.

Oprócz umieszczenia konta prywatnego, Instagram oferuje szeroką gamę opcji, dzięki którym możesz dostosować swoje konto do swoich upodobań, takich jak blokowanie użytkownika, zmiana lokalizacji Twojego kraju, umieszczanie niektórych czatów jako drugorzędnych, między innymi dodatkowo , tylko jeśli masz zweryfikowane konto możesz ukryć listę osób, które obserwujesz (obserwujesz) oraz listę tych, którzy Cię obserwują (obserwujących).

Zweryfikuj swoje konto, aby ukryć obserwujących lub obserwowanych

Aby przeprowadzić tę weryfikację najpierw trzeba mieć pod ręką szereg wymagań o to poprosi system samej sieci społecznościowej, które są podane poniżej: nazwa Twojego konta; imię i nazwisko (imiona i nazwiska) oraz; dokument tożsamości (DNI).

Po zastosowaniu tych środków ostrożności możesz złożyć taką prośbę ze swojego konta Aby Twoje konto zostało zweryfikowane, w tym celu musisz być w swoim profilu, następnie musisz kliknąć na trzy punkty, a następnie kliknąć opcję „Ustawienia konta”.

Będąc tam, wejdź do sekcji konta, aby zobaczyć opcję „weryfikacja konta”; Tutaj należy wprowadzić żądane dane z wyprzedzeniem, wypełnić je i wysłać. Po wysłaniu wymagań musisz poczekać na odpowiedź z samego systemu. Takie zatwierdzenie zwykle zajmuje od 24 do 72 kolejnych godzinale czasami można go trochę bardziej przedłużyć.

Jak ukryć obserwujących na Instagramie

Jest to bardzo powszechna opcja, na którą pozwala aplikacja, musisz to zrobić i mieć zweryfikowane kontow przeciwnym razie nie będziesz w stanie tego zrobić. Tutaj wskażemy krok po kroku, który musisz wykonać, aby wykonać tę czynność ze swojego profilu:

  1. Zaloguj się na zweryfikowane konto
  2. Przejdź do menu konfiguracje
  3. Musisz wybrać opcję Konto
  4. Po wejściu do środka możesz zobaczyć opcję ukrycia obserwujących
  5. Kliknij tam, a akcja zostanie wykonana automatycznie

otwórz konto na Instagramie

Ukryj, kogo obserwujesz na Instagramie

Aby wykonać tę funkcję aplikacji, musisz mieć również zweryfikowane konto, tak, że w przeciwnym razie nie będzie można dokonać zmiany. Po zweryfikowaniu konta należy postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami:

  1. Z profilu zweryfikowanego konta przejdź do konfiguracje
  2. Wybierasz opcję konto i wchodzisz
  3. Tutaj szukasz opcji ukryj, kogo śledzę
  4. Na koniec naciśniesz tę funkcję i zostanie ona natychmiast aktywowana

Dwie opcje, które zostały podane powyżej, będą stosowane tak długo, jak chcesz, możesz również odwrócić proces, jeśli chcesz, po prostu wykonując tę ​​samą procedurę, tylko tym razem będzie to dla pozwól tym, którzy przeglądają Twój profil, zobaczyć konta, które obserwują Ciebie i te, które obserwujesz.

Ta opcja jest stosowana przez wielu użytkowników, ponieważ uważają to za konieczne uniemożliwić innym zajrzenie do Twojego profilu, wiedzieć o swoich gustach, a nawet o rodzinie, ponieważ tego typu informacje są na ogół chronione przed kontami o dużym zasięgu i które są rozpoznawane przez wiele osób lub są również markami.