Skip to content

Jak anulować członkostwo użytkownika w serwisie Netflix — unikaj płacenia w przyszłym miesiącu

20 de Listopad de 2021

Netflix jest jednym z pierwszych i najlepsze platformy streamingowe z rzeczywistości. Wszystko dzięki temu, że umożliwia swoim użytkownikom tworzenie kilku profili i posiada bardzo zróżnicowaną zawartość. Niektórzy lubią stawiać Netflix vs Blim, aby konkurować, aby zobaczyć, który jest lepszy pod względem treści, ale oczywiste jest, że Netflix jest znacznie lepszy.

Z wielu powodów niektórzy ludzie nagle chcą przestać korzystać z platformy Netflix. Jeśli w tej chwili tak się z Tobą dzieje, czytaj dalej, bo wkrótce Ci to pokażemy jak anulować użytkownika Netflix, dlaczego ważne jest, aby anulować użytkowników Netflix, gdy nie są używane i inne szczegóły.

Dlaczego mam zrezygnować z usługi Netflix, jeśli z niej nie korzystam?

Kiedy platforma internetowa Netflix nie jest używana, ważne jest, aby ją anulować, nie dlatego, że można ją zhakować lub coś w tym rodzaju, ale dlatego, że będziesz niepotrzebnie wydawać pieniądze. Wszyscy aktywują automatyczną płatność Netflix, aby usługa była aktywna co miesiąc.

Jeśli nie korzystasz z konta Netflix, ważne jest, aby je anulować, aby niepotrzebnie nie wydawać pieniędzy. Może to mało liczy, ale załóżmy, że za 4 miesiące nie używasz swojego konta Netflix i masz 4 miesiące na jej opłacenie. Konto Netflix kosztuje 8 dolarów, 8 pomnożone przez 4 to „32” dolary.

Ta kwota nie została wykorzystana, ponieważ nie skorzystałeś z konta ani razu i można było je wykorzystać na coś innego. Mówiąc bezpośrednio, ważne jest, aby anuluj swoje konto Netflix których nie używasz, więc nie marnujesz pieniędzy.

Jak anulować użytkownika Netflix?

Anulowanie konta Netflix jest bardzo proste, aby powiedzieć prawdę. Jest to coś, co możesz zrobić z oficjalnej strony platformy, z aplikacji mobilnej i oczywiście również z rozmowy telefonicznej. Teraz zwróć uwagę na jak zlikwidować konto Netflix przy użyciu którejkolwiek z tych metod:

Ze strony internetowej

Jednym z najłatwiejszych sposobów anulowania konta Netflix jest z oficjalnej strony internetowej oraz z aplikacji na telefon komórkowy. Zobacz, jak to się robi z sieci:

  1. Wejdź na stronę, na której konta są zlikwidowane
  2. Kiedy wchodzisz na tę stronę, sieć poprosi Cię o zalogowanie, po prostu to zrób
  3. Na koniec wykonaj wszystkie kroki podane na stronie, aby anulować usługę przesyłania strumieniowego Netflix

Wejście do aplikacji mobilnej

Zanim zobaczysz, jak anulować swoje konto Netflix z Internetu i jak zauważysz, jest to coś naprawdę prostego. Teraz idź jak konto zostało zlikwidowane z aplikacji mobilnej Netflix:

telefon komórkowy z aplikacją Netflix

  1. Przejdź do sekcji aplikacji w telefonie komórkowym i otwórz aplikację
  2. Będąc w środku, zaloguj się, jeśli to konieczne
  3. Następnie naciśnij zdjęcie, które masz jako zdjęcie profilowe
  4. Ze wszystkich opcji, które zostaną wyświetlone, wybierz tę, która mówi „Konto”
  5. Następnie poszukaj innej opcji, która nazywa się „Anuluj subskrypcję”
  6. Na koniec potwierdź anulowanie usługi i wszystko będzie gotowe

Anuluj telefonicznie

Ważne jest, aby wiedzieć, że „Netflix”, platforma do przesyłania strumieniowego, nie posiada wsparcia technicznego przez telefon pozwolić ci zlikwidować swoje konto. Wszelka pomoc, której potrzebujesz w przypadku problemu z kontem Netflix, będziesz musiał szukać tylko na stronie internetowej.

Oto niektóre z problemów, o których informacji można szukać w platforma wsparcia technicznego dostarczone przez Netflix:

Po jakim czasie moja nazwa użytkownika Netflix nie zostanie wpisana?

Musisz wiedzieć, że w momencie anulowania konta Netflix nie zostanie ono natychmiast wyłączone. Musisz poczekać określoną ilość czasu na móc przestać korzystać z usług tej platformy. Netflix jest płatny co miesiąc, więc jeśli zlikwidowałeś konto dopiero w połowie miesiąca, będziesz musiał poczekać, aż ten miesiąc się skończy.

osoba obserwująca zegar

Po upływie miesiąca, w którym zlikwidowałeś konto Netflix, usługi Netflix nie będą już do Twojej dyspozycji. Jeśli jednak będziesz chciał ponownie korzystać z Netflix, możesz poprosić o nowe konto.

Dlaczego zostałem obciążony opłatą za cały miesiąc Netflix, jeśli anulowałem konto użytkownika?

Jeśli zlikwidowałeś swoje konto i zostało ono ponownie obciążone, być może dzieje się tak dlatego, że konfiguracja nie została przeprowadzona. Jedyne, co można w takich przypadkach zrobić, to podłączyć urządzenie do szybkiego internetu i ponownie przeprowadzić anulowanie usług Netflix.