Skip to content

Jak aktywować i dezaktywować logowanie na Instagramie — automatyczne uruchamianie

18 de Listopad de 2021

Od momentu premiery do dziś aplikacja Instagram stała się jedną z najlepszych aplikacji, jeśli chodzi o udostępnianie postów lub historii. Ale nie tylko, dzięki temu wiele osób może korzystać z filtrów, za pomocą których na co dzień edytuje dużą liczbę zdjęć. Ale w tym samouczku nauczymy Cię jednej z najważniejszych rzeczy, a mianowicie o nim wyloguj się ze swojego konta i jak wyświetlić dziennik aktywności, aby upewnić się, że nikt inny nie korzysta z Twojego konta.

W jaki sposób możesz uzyskać dostęp do swojego rekordu logowania na Instagramie?

Abyś mógł zobaczyć zapis swojego logowania na Instagramie, nie powinieneś robić nic trudnego, wejdziesz tylko do aplikacji Instagram. Następnie dotkniesz swojego zdjęcia profilowego, które znajduje się na dole ekranu. Kiedy jesteś w swoim profilu, kliknij trzy kropki w górnym rogu.

Następnie musisz wejść w „Ustawienia”, teraz przejdź do „Zabezpieczenia” i dotknij tej zakładki. Oto szereg opcji, z których wybierzesz „Aktywność i logowanie”. Będziesz mógł zobacz w czym?s urządzenia, na których się zalogowałeś i godziny, w których to zrobiłeś, i czy w tej chwili jest otwarta sesja na innym urządzeniu.

Jak zapamiętać dane dostępowe do konta na Instagramie z komputera i telefonu komórkowego?

Więc możesz zobaczyć Dane z Twój login konta Z Instagrama wystarczy wejść do aplikacji bez względu na to, czy Twój telefon to Android czy iPhone. Następnie wprowadzisz swoje zdjęcie profilowe i w ten sam sposób dotkniesz 3 linii znajdujących się u góry ekranu.

Przejdziesz do konfiguracji i klikniesz w zabezpieczenia, a następnie wprowadzisz dane dostępowe. Tutaj będziesz musiał dotknąć, aby zobaczyć wszystko, a będziesz mógł zobaczyć wszystkie dane, które są na Twoim Instagramie.

Co należy zrobić, aby wyłączyć automatyczne logowanie na swoim komputerze?

Przede wszystkim musisz wiedzieć, że za każdym razem, gdy skończysz korzystać z Instagrama, musisz zamknąć sesję. Jeśli zamierzasz wyłączyć automatyczne logowanie z komputera, wystarczy się wylogować. Musisz przejść do ustawień iw końcowej części tego menu kliknąć wyloguj się.

Gdy to zrobisz, pojawi się alert z pytaniem Czy pamiętasz dane logowania? Tutaj wystarczy odznaczyć pole i nacisnąć przycisk wyjścia, a w ten sposób szybkie logowanie zostanie wyłączone w Twoim komputerze.

Jak usunąć w aplikacji dane dostępowe do swojego Instagrama?

logo na Instagramie

Z drugiej strony, jeśli jesteś przyzwyczajony do korzystania z aplikacji Instagram z telefonu i chcesz wyłącz tę opcję mieć większe bezpieczeństwo Na Twoim koncie pokażemy Ci również, jak możesz usunąć tę opcję.

Na telefonie z Androidem

Jeśli telefon, którego używasz do przeglądania Instagrama, to Android, musisz wejść do aplikacji Instagram i na głównym ekranie aplikacji dotkniesz zdjęcia profilowego, które znajduje się na dole ekranu, aby wejść do swojego profilu na Instagramie.

Teraz w tej nowej sekcji musisz dotknąć trzech punktów znajdujących się po prawej stronie i wejdziesz w „Ustawienia”. Następnie przejdziesz tylko do końca tego menu i klikniesz „Wyjdź”. Pojawi się okno awaryjne z ogłoszeniem, to powiadomienie będzie miało pole, które zostanie zaznaczone, a ty musisz to odznaczyć. Później, jeśli możesz przystąpić do wyjścia.

Z Twoim iPhone’em

Z telefonu iPhone jest to również dość łatwe, ponieważ musisz wykonać te same kroki, które wskazujemy w systemie Android. Ta aplikacja jest prawie identyczna z Androidem i zmieniają się tylko niektóre szczegóły, ale w tym przypadku nie ma zmiany, która zmieniałaby proces i będziesz mógł wylogować się ze swojego Instagrama.