Skip to content

Co to znaczy, że numer niestandardowy pojawia się w WhatsApp – szczegóły w Twojej aplikacji?

29 de październik de 2021

Wiele osób korzysta z WhatsApp na co dzień, aby utrzymywać kontakt z innymi. Nawet w ten sposób otrzymują wiele ważnych informacji. Dlatego, gdy twórcy platformy zdecydowali się dodać funkcje takie jak Personalizacja liczb, stała się ona bardzo przydatną funkcją.

Jakie są zastosowania, które możesz wykorzystać do personalizacji swojego numeru WhatsApp?

Początkowo, gdy ktoś założył konto w tej aplikacji, ale z tego czy innego powodu musiał zmienić swój numer, Nie miałem możliwości poinformowania wszystkich o tej zmianie. I nie tylko to, wszystkie informacje, które miał na tym koncie, zostały na zawsze utracone.

Dlatego, gdy aplikacja dokonuje aktualizacji, próbuje dodać praktyczne funkcje do wykorzystania. Jednym z nich był Dostosuj liczby. Dzięki temu możesz dokonać masowego powiadomienia informującego o zmianie numeru i przenieść wszystkie informacje zawarte w rozmowach na nowy numer.

Innym praktycznym narzędziem jest to, że jeśli nastąpi zmiana między nagranymi numerami, otrzymasz powiadomienie. To z kolei pozwala na wprowadzenie wymaganych zmian, aby odrzucić stary numer lub ponownie przypisać go komuś innemu, jeśli tak jest.

Jakie kroki musisz wykonać, aby dostosować numer telefonu na swoim WhatsApp?

Aby ta funkcja była skuteczna, należy wykonać kilka ważnych, ale łatwych kroków. Chociaż istnieje kilka rodzajów telefonów, procedura naprawdę bardzo się różni. Ważne jest, aby podkreślić, że w ten sposób możesz zaoszczędzić miejsce w pamięci telefonu komórkowego, ponieważ możesz usunąć niektóre kontakty, które zmieniły swój numer.

Z Androidem

tak masz urządzenie z Androidem i chcesz dostosować swój numer, musisz wykonać następujące czynności: wejdź do WhatsApp i poszukaj ustawień. Wewnątrz będą różne opcje, ale musisz wybrać opcję Konto i nacisnąć, aby zrealizować numer.

Następnie aplikacja poprosi Cię o numer, który masz obowiązujący, a następnie poprosi o cyfry, które go zastąpią. Następnie wystarczy potwierdzić akcję i wybrać, czy chcesz, aby Twoje kontakty były powiadamiane. Nie jest to obowiązkowe, ale opcjonalne.

Z iPhone’a

Ale już, jeśli masz iPhone’aJak wspomnieliśmy wcześniej, procedura jest bardzo podobna do tej wykonywanej na Androidzie. Wynika to ze sposobu, w jaki powstała ta platforma, która tworzy podobny system w urządzeniach elektronicznych.

Aby spersonalizować swój numer musisz wejść do aplikacji i poszukać elementu Konto, który znajduje się w ustawieniach. Musisz wybrać numer zmiany i nacisnąć Dalej. Aplikacja od razu poprosi o podanie numeru, który zarejestrowałeś na koncie oraz nowego numeru do rejestracji.

logo WhatsApp

Jeśli nie chcesz, aby Twoje kontakty wiedziały o wprowadzonych zmianach, możesz pominąć ten krok. Po zatwierdzeniu zmiany będziesz mógł zamknąć i ponownie otworzyć aplikację z urządzenia oraz przechowywać rozmowy lub dokumenty, które uznasz za niezbędne.

W jaki sposób należy skonfigurować spersonalizowany numer WhatsApp?

Jeśli chcesz wprowadzić zmiany w personalizacji swojego konta i aby były one skuteczne, musisz wziąć pod uwagę następujące kwestie. Po pierwsze, musisz upewnić się, że jesteś na bieżąco z aktualizacjami aplikacji, aby móc cieszyć się ich nowymi wkładami. Po drugie, podczas rejestracji zmian należy podać kod odpowiadający telefonicznie Twojemu krajowi, aby konfiguracja przebiegła poprawnie i nie wykazywałeś błędów w użytkowaniu.

Czy wskazane jest używanie tego typu konfiguracji na swoim koncie WhatsApp?

tak oczywiście. Początkowo aplikacja nie pozwalała na zapisanie informacji z poprzedniego konta, więc straciłeś wszystko. Ale teraz, jeśli potrzebujesz zmienić swój numer, ponieważ nie chcesz, aby ktoś konkretnie się z Tobą skontaktował, ale chcesz zachować resztę swoich kontaktów, dzięki tej funkcji możesz to zrobić. Przeniesie nawet rozmowy, audio i wideo, które chcesz.

Czy w WhatsApp można odwrócić niestandardowe ustawienia numerów?

Jeśli zamierzasz przywrócić konfigurację swojego numeru, niestety powinieneś wiedzieć, że to nie jest dozwolone. Dozwolone jest wznowienie poprzedniego konta ze wszystkimi danymi, które tam były. Teraz, jeśli chcesz wykorzystać ustawienia konkretnego kontaktu, możesz to zrobić, ponieważ nie wpływa to na ogólne informacje w sieci społecznościowej.