Skip to content

Jak zapobiegać polubieniom stron na Facebooku — tryb prywatny?

29 de grudzień de 2021

Jednym z najłatwiejszych sposobów komunikowania się z naszymi przyjaciółmi i bliskimi osobami jest Facebook, ponieważ z tej sieci społecznościowej możesz robić wiele rzeczy, takich jak wysyłaj wiadomości i dzwoń. Możesz także zobaczyć publikacje, które tworzą, takie jak zdjęcia i filmy z tego, co robią.

Ale są ludzie, którzy mają strony, z których możesz również zobaczyć, co publikują, ponieważ robią to częściej. W tym celu muszą wykonać szereg czynności, aby strona była dostępna. Dlatego pokażemy Ci, co musisz zrobić, aby stworzyć swoją stronę na Facebooku, jeśli chcesz mieć własną.

Jak ukryć ludzi przed oglądaniem stron, które lubię na Facebooku?

To dobry środek bezpieczeństwa. dzięki czemu możesz chronić swoją prywatność w mediach społecznościowych, przede wszystkim na Facebooku, gdzie większość ludzi ma konto należne lub łatwe w użyciu, a Ty nie musisz mieć wiele, aby założyć konto na Facebooku.

Być może ryzyko nie tkwi w informacjach, które widzą Twoi znajomi, ale w tym, co osoby trzecie mogą zaobserwować w Twoim profilu. Oznacza to, że są przyjaciółmi Twoich znajomych z Facebooka. Z tego powodu konieczne jest podjęcie odpowiednich kroków, aby żadna z tych osób nie mogła: uzyskać informacje o swoich upodobaniach w tej sieci społecznościowej.

Z telefonu komórkowego

Ten rodzaj konfiguracji możesz to zrobić ze swojego telefonu mobilny niezależnie od tego, czy system operacyjny, z którym współpracuje telefon, to iOS czy Android. Dlatego pokażemy Ci wszystkie kroki, które musisz wykonać na tych urządzeniach.

  1. Otwórz aplikację Facebook na swoim telefonie. Teraz naciśniesz trzy linie w prawej górnej części telefonu komórkowego (w iOS znajduje się na dole ekranu)
  2. Na tej liście opcji wpiszesz „Ustawienia i prywatność”, w tej sekcji klikniesz „Ustawienia”
  3. Tutaj będziesz obserwował serię wyborów i jak się przeniesiesz, zobaczysz ten dla „Publiczność i widoczność” i otworzysz go
  4. Teraz musisz nacisnąć opcję obserwujących i treści publicznych
  5. Gdy otworzysz sekcję o nazwie „Kto widzi Twoje listy, strony i osoby, które obserwujesz?”
  6. Jedyne, co zamierzasz tutaj zrobić, to wybrać, którzy odbiorcy będą mogli zobaczyć strony, osoby i listy, które obserwujesz

Musisz wiedzieć, że w zależności od konfiguracji, jaką ustanowiła osoba, która jest właścicielem grupy lub strony, na której się znajdujesz, będzie mogła zaobserwować, że ją śledzisz i otrzymuj powiadomienia, gdy publikujesz coś na swojej stronie lub grupie.

Używając komputera

używanie Facebooka na komputerze

Z komputerów też konfiguracje mogą być wykonane na konto na Facebooku. Dlatego bardzo ważne będzie, abyś znał kroki, które musisz wykonać na tych komputerach, niezależnie od tego, czy działają one z systemem Mac czy Windows:

  1. Musisz otworzyć przeglądarkę komputera i wejść na stronę Facebook
  2. Teraz klikniesz swoje zdjęcie profilowe, które znajduje się w górnej części ekranu po prawej stronie
  3. Teraz wejdziesz w opcję o nazwie „Przyjaciele”
  4. Tutaj zobaczysz przycisk z trzema kropkami, które zamierzasz kliknąć
  5. Otwórz opcję „Edytuj prywatność”
  6. Tutaj będziesz mógł wybrać rodzaj odbiorców, którym będą wyświetlane Twoje informacje o stronach i grupach, które obserwujesz.

Za każdym razem, gdy wykonujesz akcję tego typu, nikt się nie dowie, ponieważ jest to część Twojej prywatności. Nie musisz się więc martwić, że ktoś dowie się, że zmieniłeś te ustawienia.

Jak przekonwertować profil na stronę na Facebooku?

Istnieje opcja, którą udostępnia platforma Facebook i która ma ci umożliwić przekształcić osobisty profil na Fanpage dzięki czemu masz dużą liczbę obserwujących. W ten sposób będziesz lepiej znany w tej sieci społecznościowej. Ale zanim wykonasz tę czynność, musisz wiedzieć kilka ważnych rzeczy.

Strona na Facebooku

Jedną z rzeczy, które musisz wiedzieć, jest to, że kiedy skończysz migracja Twojego osobistego profilu Nie stracisz swojego osobistego profilu na nowym Fanpage, ponieważ będziesz go potrzebować do dalszego zarządzania swoim Fanpagem.

Po migracji swojego profilu nie zawrócisz. Nie będziesz już mieć dostępu do grup, do których zostałeś wcześniej dodany. Zdjęcie profilowe będzie również tym z tego Fanpage, który utworzyłeś.

Masz dwa tygodnie, aby dokończ migrację swojego profilu na Fanpage. Wreszcie, nie będziesz mógł przenieść swojego profilu na stronę, która już istnieje, będziesz mógł to zrobić za pomocą strony, którą tworzysz od podstaw. Aby rozpocząć migrację swojego profilu na stronę na Facebooku, musisz wykonać ten proces:

  1. Uruchom przeglądarkę internetową na swoim komputerze i otwórz dwie nowe karty. W jednym wejdziesz na swój Facebook, w drugim otworzysz tę stronę, aby dokonać migracji
  2. W tym oknie, które się pojawiło, musisz kliknąć „Start”
  3. Wtedy będziesz mógł rozpocząć migrację wszystkich ważnych danych ze swojego osobistego profilu, takich jak zdjęcia i inne rzeczy. Wybierzesz także kategorię strony, którą to będzie

W ten sposób będziesz już miał do swojej dyspozycji stronę na Facebooku i możesz używaj jak chcesz.