Skip to content

Jak zapobiec dodawaniu do grup na Instagramie? – Sprywatyzuj swoje konto

26 de styczeń de 2022

Jakiś czas temu z platformy Instagram skorzystałem z wersji dodawania do aplikacji sekcji czatu, możliwości tworzenia czatów grupowych. Z pozytywnego punktu widzenia jest to coś, co ludzie wzięli do rspędzać czas z wieloma znajomymi w tym samym czasie. Podobnie jest to bardzo pozytywna opcja dla tych, którzy używają czatu grupowego jako narzędzia do nauki lub pracy.

Mimo embarga, wielu użytkowników skarży się na problem, który pojawia się coraz częściej wśród użytkowników tej platformy. Skarga wielu z tych użytkowników jest taka, że „Dodano mnie do nieznanego czatu grupowego”Ten problem narasta. Dlatego tym razem nauczymy Cię, jak uniknąć dodania do nieznanych czatów grupowych na Instagramie.

Jak możesz wyciszyć powiadomienia grupowe na Instagramie bez wychodzenia?

Jeśli nie chcesz opuszczać czatu grupowego na Instagramie, ale nie chcesz, aby Twój telefon komórkowy dzwonił przez cały czas z powodu wiadomości i powiadomień wysyłanych przez grupę. W tym celu najbardziej zalecaną rzeczą jest wyciszenie wiadomości i powiadomień przychodzących na czacie grupowym.

Przede wszystkim musisz zlokalizować się na czacie grupowym, nacisnąć na górze, gdzie pojawi się zdjęcie i nazwa czatu grupowego, tam pojawi się profil czatu grupowego, w ten sam sposób będzie towarzyszyć kilka opcji z przełącznikami aktywacyjnymi . Musisz aktywować opcje „wycisz wiadomości” i „wycisz powiadomienia o połączeniach” w ten sposób wyciszysz powiadomienia emitowane przez czat grupowy.

Kiedy opuszczę grupę na Instagramie, czy członkowie się dowiedzą?

Rzeczywiście, jeśli opuścisz czat grupowy, na czacie pojawi się powiadomienie informujące, że opuściłeś grupę. Ta informacja nie tylko pojawi się w grupie, ale wszystkie ruchy, które wykonują na czacie grupowym, zostaną w nim zarejestrowane, gdzie wszyscy członkowie zobaczą, jakie działania zostały wykonane.

Gdy tylko opuścisz czat grupowy, zostaniesz natychmiast usunięty z listy czatów, więc nie będziesz już widzieć informacji pojawiających się na czacie grupowym.

Jak wygląda procedura opuszczenia grupy na Instagramie?

Jeśli zostaniesz dodany do nieznanego czatu grupowego z nieznanymi osobami, najlepszą i najbardziej zalecaną opcją jest natychmiastowe opuszczenie tego czatu grupowego. Przy wielu okazjach dodali nawet osoby do czatów grupowych, w innych językach, to jeszcze jeden powód, aby nie ufaj tego rodzaju czatom lub od nieznanych osób na Instagramie.

Z aplikacji na Androida lub iOS

Przeprowadzenie tej procedury jest dość proste i jest najlepszym sposobem na pozbycie się wszystkich niepotrzebnych informacji, które czasami mogą Ci zaszkodzić lub wpędzić Cię w kłopoty.

Musisz pamiętać, że w wielu z tych czatów grupowych udostępniają oni nielegalne treści, które mogą być usankcjonowane przez platformę Instagram, może jeśli znajdziesz się na czacie grupowym, na którym udostępniają tego typu treści, możesz mieć problem z platformą Instagram.

instagramowa aplikacja mobilna na telefon

Aby wykonać tę procedurę z urządzenia mobilnego, niezależnie od tego, czy ma system operacyjny Android czy iOS, pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to wejść do czatu grupowego, z którego chcesz wyjść, będąc tam, naciśnij na górze, gdzie pojawi się zdjęcie profilowe i nazwę czatu grupowego.

Gdy tam wejdziesz, pojawią się opcje, które możesz wykonać jako członek czatu grupowego, a także pojawią się członkowie tworzący czat grupowy. Na dole tej sekcji czatu, ty pojawi się opcja „Opuść czat” naciśnij tam, a pojawi się okno, w którym musisz potwierdzić swój wybór, potwierdzając tę ​​decyzję, czat grupowy zostanie natychmiast usunięty z Twojej listy czatów.

Z siecią Instagram

Jeśli korzystasz z Instagrama za pośrednictwem strony internetowej, pierwszym krokiem, który musisz wykonać, jest wejście na stronę Instagram, po załadowaniu strony internetowej wprowadź swoją nazwę użytkownika i hasło. Po wejściu na konto na Instagramie znajdziesz się w sekcji głównej swojego konta, musisz kliknąć obszar czatu, ikona pojawi się w prawym górnym rogu ekranu.

Tam zobaczysz czaty, które prowadzisz na platformie i w ten sam sposób czat lub czaty grupowe, które prowadzisz na tej platformie. Należy zauważyć, że czaty grupowe pojawi się jako pierwszy na twojej liście czatów, dzięki czemu nie będziesz musiał tracić czasu na szukanie czatu. Wejdź na czat i kliknij ikonę informacji, która pojawi się w prawym górnym rogu.

okno czatu na Instagramie w sieci

Podobnie jak w przypadku aplikacji na telefony komórkowe, po wejściu do profilu czatu grupowego pojawi się pierwsza opcja, czyli „wycisz wiadomości”, również Pojawią się członkowie tworzący czat. Na dole po kliknięciu pojawi się opcja „opuść czat”, pojawi się okno, w którym musisz potwierdzić swój wybór, potwierdzając wybór, natychmiast opuścisz czat grupowy.

Co możesz zrobić, aby uniknąć ponownego dodania do grup na Instagramie?

Z drugiej strony, jeśli masz dość dodawania do czatów grupowych przez nieznajomych, oprócz usuwania czatów grupowych lub opuszczania czatów grupowych, najlepszą opcją jest ograniczenie osób, które mogą dodać Cię do czatów grupowych.

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to znaleźć się w aplikacji Instagram, a następnie przejść do swojego profilu i kliknąć trzy poziome linie, które pojawią się w prawym górnym rogu. Tam zobaczysz opcję „ustawienia” po wejściu w tę opcję, Znajdź i wybierz opcję „prywatność”.

Zobaczysz opcję o nazwie „wiadomości”, wprowadź ją i kliknij opcję „kto może dodać Cię do grup”, tam zobaczysz dwie opcje, wybierz opcję „tylko osoby, które obserwujesz na Instagramie”.