Skip to content

Jak zablokować osobę w TikTok, nie zdając sobie z tego sprawy?

27 de grudzień de 2021

Platforma wideo TikTok, podobnie jak wiele sieci społecznościowych; ma jedną z opcji „zablokowania” użytkownika. To jest przydatne jeśli chcesz chronić siebie i swoje konto, blok uniemożliwia dostęp do niektórych funkcji platformy.

Co się dzieje, gdy blokujesz użytkownika w TikTok?

Gdy zdecydujesz się zablokować użytkownika na platformie TikTok, pierwszą rzeczą, jaką otrzymasz, będzie powiadomienie informujące, że dany użytkownik nie będzie już mógł wysyłać Ci wiadomości i stanie się teraz część Twojej „listy zablokowanych”.

Po blokadzie; Oprócz tego, że ten użytkownik nie będzie mógł wysyłać Ci wiadomości, nie będzie mógł uzyskać dostępu do Twojego konta, aby zobaczyć treści, które na niego przesyłasz, to znaczy, gdy zablokowany użytkownik uzyska dostęp do paska wyszukiwania i umieści Twoje nazwa użytkownika w nim, wyniki Cię wykluczą, Twój profil nie będzie widoczny.

Użytkownik, którego zablokowałeś nie będziesz mieć również dostępu do opublikowanych przez Ciebie treści na Twoim koncie przed i po blokadzie; To, czy Twoje konto jest publiczne, czy prywatne, nie ma żadnego wpływu na to, że Twoje treści nie będą widoczne dla użytkownika, nawet jeśli jest to konto publiczne.

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do jednej ze swoich publikacji lub konta TikTok za pośrednictwem powiadomienia, które odzwierciedla komentarz w filmie; Po zalogowaniu zostanie wyświetlony komunikat „Nie można zobaczyć filmów wideo tego użytkownika ze względu na jego ustawienia prywatności”.

Czy osoba może zauważyć, że blokujesz ją w TikTok?

Gdy ktoś jest zablokowany w TikTok nie otrzymujesz o tym żadnego powiadomienia, platforma nie wysyła żadnego rodzaju powiadomienia do tej osoby, ale ta osoba będzie na liście zablokowanych użytkownika, który dokonał blokady, która jest widoczna tylko dla tego użytkownika, który dokonał blokady.

Chociaż TikTok nie informuje bezpośrednio swoich użytkowników, że został zablokowany; Użytkownik może zauważyć, że coś jest „nie tak”, ponieważ nie będzie mógł wysyłać Ci wiadomości, nie będzie miał dostępu do Twoich publikacji, nie będzie mógł zobaczyć Twojego profilu TikTok, nie będzie mógł mieć dowolny rodzaj interakcji bez wyświetlenia komunikatu informującego, że akcja nie może zostać wykonana. Może to prowadzić do zdaj sobie sprawę ze swojego warunku blokady. Ponadto Twoje konto jest widoczne z innych kont utworzonych przez użytkownika, które nie są blokowane.

Jak możesz blokować użytkowników w TikTok?

Łatwo jest zablokować użytkownika w TikTok; gdy to zrobisz, zablokowana osoba nie będzie mogła nawiązać z Tobą kontaktu za pośrednictwem tej platformy, jednak Mogę się z tobą skontaktować w inny sposób poza TikTok.

Z komputera

Jeśli uzyskujesz dostęp do swojego konta TikTok za pośrednictwem komputera; proces blokowania użytkownika polega na wejściu na platformę i zalogowaniu; następnie wyszukaj w TikTok użytkownika, którego chcesz zablokować i wprowadź jego profil, po wejściu do jego profilu musisz nacisnąć trzy punkty znajdujące się w prawym górnym rogu pola platformy, jakby to była komórka.

Po naciśnięciu trzech punktów w profilu zostanie wyświetlone okno opcji, które zawiera opcję „udostępniania” i dodawania kilku aplikacji; poniżej tej opcji znajduje się ta do 'zablokowania’, musisz ją nacisnąć, aby zablokować tego użytkownika i które nie mogą uzyskać dostępu do Twojego profilu.

Na urządzeniu mobilnym

Aby zablokować użytkownika z konta TikTok z telefonu komórkowego; Musisz wejść na platformę i zalogować się, będąc na swoim koncie, musisz wyszukać użytkownika, którego zamierzasz zablokować, możesz go wyszukać poprzez rozmowę w aplikacji, powiadomienie z nim związane lub po prostu przez wyszukiwarka aplikacji. Nie musisz podążać za tym użytkownikiem do przeprowadzenia blokady.

Opcje konta tiktok

Po wejściu do profilu użytkownika będziesz musiał kliknąć trzy kropki w prawym górnym rogu, aby wyświetlić zakładkę opcji; powinieneś wybierz opcję „Zablokuj”.

zablokuj użytkownika tiktok

Co zrobić, aby odblokować osobę na tej stronie?

Jeśli popełniłeś błąd lub z innego powodu zablokowałeś kogoś z TikTok i teraz chcesz cofnąć blokadę, to jest możliwe. Aby to zrobić, musisz uzyskać dostęp do swojego konta TikTok i nacisnąć trzy punkty u góry i wybrać „Prywatność”, w ostatniej opcji w tej sekcji znajdziesz sekcję „Zablokowane konta”.

Podczas uzyskiwania dostępu do tej sekcji będziesz mógł zobaczyć wszystkie konta TikTok, które wcześniej zablokowałeś, jeśli chcesz odblokować jedno z nich, musisz je zlokalizować i kliknąć wyświetloną opcję po prawej stronie rachunku jest napisane „Odblokuj”.

odblokuj użytkownika tiktok

Po odblokowaniu, jeśli chcesz, aby ta osoba miała ponownie dostęp do Twojego konta i treści, oprócz możliwości wysyłania Ci wiadomości; musisz przejść do konta, które właśnie odblokowałeś i podążaj za użytkownikiem ponownie.

Gdy to zrobisz, użytkownik będzie mógł uzyskać dostęp do Twoich filmów, aktualizacji konta, interakcji, a także wysyłać prywatne wiadomości. W przypadku, gdy chcesz to odwrócić i przywrócić blokadę, opcja będzie zawsze dostępna, wykonując kroki w celu zablokowania użytkownika, takie jak ta powróci do listy zablokowanych użytkowników i nie będą mieli ponownie dostępu do Twoich treści. W przypadku zablokowania i odblokowania dana osoba nie zostanie poinformowana o żadnej z tych dwóch opcji.

Nie jest również konieczne ponowne obserwowanie użytkownika po odblokowaniu, możesz zachować konto bez obserwowania, aby Twoja zawartość się nie pojawiła chyba że tego szukam lub pojawia się w innej opcji.