Skip to content

Jak zablokować lub ukryć przed kimś historię na Facebooku – ukończ samouczek

13 de Maj de 2021

Jeśli chcesz zablokować lub ukryć przed kimś historię na Facebooku, możesz to zrobić łatwo i szybko. Facebook oferuje odpowiednią opcję udostępniania historii i ich ukrywania. Możesz także ukryć zdjęcia, posty i informacje z opcją ustawienia swojego profilu na Facebooku jako prywatnego.

Obecnie sieci społecznościowe, takie jak Facebook mają tysiące funkcji zapewniających ochronę i prywatności w życiu osobistym milionów użytkowników. Konfiguracja jest jedną z tych funkcji, która wyróżnia się tym, że jest narzędziem, które pomaga uniemożliwić niektórym osobom oglądanie przesłanych przez Ciebie historii.

Facebook, a nawet Facebook Lite mają różnice, ale jedno i drugie są to bardzo wyrafinowane aplikacje iz każdym dniem stają się bardziej sławni. Miliony użytkowników preferują te aplikacje we wszystkich sieciach społecznościowych. Jego twórca Mark Zuckerberg zoptymalizował i zastosował tysiące funkcji, aby uczynić swoją aplikację jedną z najlepszych.

Widać, że jest to naprawdę pochlebne zachować naszą prywatność wyselekcjonowane tylko dla tych osób, które dają nam pełne zaufanie. Dzieje się tak, ponieważ dzisiejsze społeczeństwo ma złe intencje, dlatego musimy dbać o swoje życie osobiste.

Spraw, by Twoje historie na Facebooku były niewidoczne dla kogokolwiek chcesz

Chcemy Cię nauczyć za pomocą prostych kroków, które możesz ukryć historie na Facebooku. Jeśli zastosujesz tę funkcję na swoim Facebooku, możesz mieć pełną pewność, że Twoje treści będą widoczne dla bliskich Ci osób.

Teraz pierwszym krokiem, który musisz zrobić, jest kliknięcie menu aplikacji, które znajduje się w prawym górnym rogu. Później wystarczy przejść do „Ustawień”, znajdziesz to bez komplikacji na dole menu.

Kliknij „Ustawienia”, aby przejść do innej opcji o nazwie „Prywatność”, w której należy kliknąć. W momencie najechania kursorem na „Prywatność” pojawia się kilka opcji. Gdy znajdziesz się w tych opcjach, wybierz, gdzie jest napisane – Kto może zobaczyć twoje historie?

A kiedy dowiesz się: „Kto może zobaczyć twoje historie?” masz zamiar wybrać opcję „Ukryj historię przed”. Wtedy będziesz mógł przeglądać całą swoją listę znajomych na Facebooku i będziesz miał możliwość wybrania tych osób, których nie chcesz widzieć swoich historii, po wybraniu musisz zapisać.

Z drugiej strony możesz równie łatwo ukryć swoje historie przed Messengerem. Musisz tylko przejść do Messengera i kliknąć tak jakbyś normalnie przesyłał artykuł. Możesz na chwilę zrobić zdjęcie lub przesłać historię ze swojego urządzenia mobilnego. Gdy ukryjesz historie z Messengera, możesz skupić się na umieszczaniu w nich swojej ulubionej muzyki.

Zanim prześlesz swoją historię, musisz przejść do sekcji „Prywatność”, która znajduje się na dole. Następnie na ekranie pojawi się opcja „Kto może zobaczyć Twoją historię?” Y możesz wybrać, czy chcesz, aby ktokolwiek to zobaczył, tylko twoi przyjaciele, dostosuj go tylko dla określonych osób i ukryj te osoby, których nie chcesz oglądać swojej historii.

Jakie inne rzeczy mogę zablokować lub ukryć za pomocą Facebooka?

Są okoliczności, w których chcesz zachować pełną prywatność całego Twojego profilu na Facebooku. W ten sam sposób, w jaki historie mogą być ukryte, zdjęcia, publikacje i inne mogą być ukryte w sekcji ustawień już wspomnianej powyżej. Wszystko to jest wygodne, aby udostępniane treści nie były łatwo widoczne dla nieznajomych.

pełny samouczek, aby zablokować czyjąś historię na Facebooku

Możesz zachować swój cały profil na Facebooku jako prywatny. Jeśli chcesz tylko grupa osób widzi Twoje zdjęcia, co udostępniasz, co niektórzy ludzie publikują w Twojej biografii, między innymi jesteś na właściwej stronie internetowej, aby dowiedzieć się, jak to zrobić.

Następnie przechodzisz do menu Facebooka i Kliknij „Ustawienia”. Przejdziesz do opcji z napisem „Prywatność” i klikniesz. Natychmiast pojawi się szeroka gama opcji, które możesz zmienić, aby zwiększyć bezpieczeństwo swojego Facebooka.

Aby zmienić, komu chcesz wyświetlać swoje treści zastosuj kliknij „Edytuj”. Jeśli nie masz problemu z tym, że osoby, które nie znajdują się na Twojej liście znajomych, widzą Twoją aktywność, pozostaw ją jako „Publiczną”. Z drugiej strony, jeśli chcesz, aby tylko Twoi znajomi to widzieli, wybierz „Tylko znajomi”, a jeśli chcesz ukryć określone osoby, wybierz opcję „Znajomi oprócz …”.