Skip to content

Jak wylogować się z konta TikTok? – Skuteczna metoda

9 de Listopad de 2021

Platforma TikTok od dawna jest bardzo pożądaną siecią społecznościową. Liczba pobrań aplikacji stają się coraz wyżsi i wszyscy, którzy z niego korzystają oni korzystają ze względu na zróżnicowaną liczbę filmów i wykorzystaj tę popularność, aby stać się wirusowym w sieci społecznościowej.

Na TikTok, różnymi metodami, możesz wykonywać różne funkcje w ramach platformyJednym z najbardziej podstawowych i najłatwiejszych do zrobienia jest zamknięcie sesji. W następnym artykule wyjaśnimy szczegółowo, jakie kroki należy wykonać, aby poprawnie wylogować się z TikTok.

Jakie kroki należy wykonać, aby wylogować się z konta TikTok?

Procedura wylogowania z konta TikTok jest to dość proste i można to zrobić w dowolnym momencie. Niezależnie od tego, czy chodzi o zalogowanie się za pomocą innego konta, utworzenie nowego konta, czy po prostu nie chcąc ponownie korzystać z platformy wideo przez jakiś czas.

Tę metodę można osiągnąć za pośrednictwem oficjalnej aplikacji mobilnej, a także na stronie internetowej TikTok. Ich procesy są podobne i jak to zrobić zostanie wyjaśnione poniżej.

Z ustawień TikTok

Za pomocą aplikacji na telefon komórkowy sesję można zamknąć, przechodząc do ustawień. W tym celu należy wejść do aplikacji i przejść do profilu, klikając „I”. W profilu musisz kliknij trzy kropki w górnym rogu.

W ramach konfiguracji dostępna będzie szeroka gama ustawień, od zmiany języka po zmianę hasła. W tej sekcji musisz przewinąć w dół, aby znaleźć opcję „zamknij sesję”, która po naciśnięciu konto zostanie zamknięte na urządzeniu.

Z drugiej strony na stronie sposób wylogowania jest podobny. Wystarczy przejść do prawego górnego rogu ekranu i nacisnąć ikonę swojego profilu. Następnie kliknij „zamknij sesję”, a konto zostanie zamknięte, gotowe do rozpoczęcia sesji z innym kontem lub z tym samym.

Czyszczenie pamięci podręcznej i danych aplikacji TikTok

Wyczyść dane i ustawienia pamięci podręcznej to bardzo przydatna metoda, którą można wykonać przed wylogowaniem. To wystarczy aby urządzenie mobilne miało więcej miejsca w swojej pamięci. Aby wyczyścić pamięć podręczną i dane, musisz przejść do profilu TikTok i nacisnąć trzy kropki, poszukać opcji „wyczyść pamięć podręczną” i nacisnąć.

Po wykonaniu tej czynności informacje zapisane w aplikacji zostaną usunięte. Może to pomóc w rozwiązywaniu różnych problemów lub awarii, które może przedstawiać platforma.

Jak możesz wylogować się z konta TikTok na wszystkich urządzeniach?

Istnieje wiele przypadków, w których użytkownicy lubią cieszyć się treściami TikTok za pośrednictwem różnych urządzeń, między innymi na swoich telefonach, tabletach, komputerach. Na szczęście aplikacja TikTok ma możliwość wylogowania się ze wszystkich tych urządzeń w jednym miejscu.

Tiktok ustawienia wylogowania

Aby wylogować się ze wszystkich urządzeń, musisz przejść do profilu TikTok i nacisnąć trzy punkty. Następnie musisz kliknąć „zabezpieczenia”, a następnie wpisać „Twoje urządzenia”. W tej sekcji znajdują się wszystkie loginy Twojego konta i tylko musisz kliknąć ikonę kosza wylogować się ze wszystkich urządzeń.

Jak możesz na stałe zamknąć swoje konto TikTok z komputera lub telefonu komórkowego?

Aby zamknąć konto TikTok na stałe, wystarczy wejść do aplikacji z telefonu komórkowego i przejść do ustawień w profilu. W ustawieniach musisz przejść do „zarządzaj kontem”, gdzie po zjechaniu w dół pojawi się opcja „usuń konto”. Będąc uciskany i potwierdzany, konto zostanie ostatecznie zamknięte.

Z komputera musisz wprowadzić ustawienia, klikając ikonę swojego profilu i klikając „ustawienia”. W sekcji zarządzania kontem klikasz „usuń konto”, a następnie potwierdzasz. Konto zamknięte, Twój TikTok zostanie wyłączony na 30 dni, a po tych dniach konto zostanie usunięte.