Skip to content

Jak wyjść z listy najlepszych przyjaciół na Instagramie? – Skuteczne rozwiązanie

16 de Listopad de 2021

Instagram to sieć społecznościowa stworzona w Stanach Zjednoczonych. Oficjalnie została uruchomiona w 2010 roku w październiku, dokładnie w mieście San Francisco. Platforma ta umożliwia udostępnianie filmów, zdjęć i informacji. Obecnie ma duże możliwości rozpowszechniania wiadomości i wzmacniania wizerunku firmy lub marki za pomocą płatnej reklamy. Ułatwienie interakcji zdalnej w dowolnym miejscu na świecie.

Jak działa lista najlepszych przyjaciół na Instagramie?

Lista najlepszych przyjaciół na Instagramie działa jako metoda ograniczenia wyboru, kto może zobaczyć status użytkowników na Instagramie. Ta ekskluzywna lista pozwala udostępniać zdjęcia lub filmy zrobione bezpośrednio z aplikacji osobom, które uważasz za bliskie, takie jak przyjaciele lub rodzina. Będąc zdjęciami, które uważasz za nieodpowiednie dla wszystkich odbiorców i wolisz trzymać je z grupą osób, na przykład zdjęcia rodzinne, na spacerze itp.

Użytkownik przy wyborze listy najlepszych przyjaciół, zacznij czuć się bardziej komfortowo, przesyłając statusy na Instagram. W żadnym momencie dana osoba nie zostanie powiadomiona, jeśli została usunięta lub dodana do listy najlepszych przyjaciół.

Jak mogę sprawdzić, czy jestem na liście najlepszych przyjaciół?

Dowiedzenie się, czy należę do listy najlepszych przyjaciół na Instagramie, jest bardzo proste. Musisz być bardzo świadomy historii, które są publikowane codziennie w sieci społecznościowej Instagram, aby wiedzieć, która ikona ze zdjęciem profilowym użytkownika wygląda inaczej, tak aby z jednej strony pojawiła się postać lub etykieta w kształcie zielonej gwiazdy kolor. Ta mała figurka to reprezentuje zostałeś dodany do listy najlepszych przyjaciół tej osoby.

Aby potwierdzić tę akcję, musisz otworzyć historię, a w prawym górnym rogu zdjęcia lub filmu pojawi się ikona z napisem: Najlepsi przyjaciele.

Co mogę zrobić, aby zejść z listy najlepszych przyjaciół na Instagramie?

Do zejdź z listy najlepszych przyjaciół na InstagramieAlbo dlatego, że nie chcesz oglądać ich historii, albo dlatego, że czujesz, że nie jest ci bliską osobą, nie jest to takie proste. Ponieważ jest to działanie wykonywane przez osobę trzecią, a nie działanie osobiste wykonane z naszego profilu. Jedną z głównych opcji jest poinformowanie tego użytkownika, że ​​chcesz zostać usunięty z jego listy najlepszych przyjaciół.

Czasami jest to opcja niezbyt polecana, ponieważ wiele osób nie słucha wezwania użytkownika zniesmaczonego przynależnością do swojej listy najlepszych przyjaciół.

kobieta używająca iPhone'a

Czy mogę zrobić coś jeszcze, aby przestać widzieć wpisy tej osoby?

Istnieją inne metody, aby przestań widzieć statusy tych ludzii mieć z nią bezpośrednią relację, jeśli nie jest ona pożądana.

Wycisz posty

Wyciszenie historii i postów użytkownika na Instagramie jest bardzo proste. Gdy zdjęcie lub film tej osoby pojawi się na stronie głównej platformy lub możesz po prostu wyszukać jej profil, musisz nacisnąć ikonę z trzema punktami w pionie, pojawi się opcja ukrycia publikacji, którą musisz wybrać stamtąd otrzymasz opcje uciszenia użytkownika i zaprzestania śledzenia.

Wyciszając użytkownika, wszystkie jego posty i statusy zostaną usunięte z Twojej strony głównej Instagrama. Pozostaniesz bez oglądania aktualizacji tej osoby dopóki nie zdecydujesz się usunąć opcji wyciszenia. Osoba nigdy nie zostanie powiadomiona, że ​​jej posty zostały wyciszone.

Ogranicz konto

Ograniczenie konta na Instagramie jest korzystne, jeśli nie chcesz bezpośredniej interakcji z osobą, ograniczania wiadomości przez czat i komentarzy do Twojej publikacji, bez powiadamiania tej osoby o tej akcji. Musisz wejść do profilu osoby, po prawej stronie znajdziesz trzy punkty, które musisz nacisnąć, stamtąd pojawi się opcja ograniczenia, którą musisz zaznaczyć i to wszystko. Użytkownik zostanie całkowicie ograniczony.

Zablokować

Aby zablokować osobę na Instagramie, ponieważ nie chcesz żadnego rodzaju relacji i interakcji z tą osobą i czujesz, że ci się nie podoba, musisz poszukać tej osoby i po prawej stronie jej profilu wybrać trzy znalezione punkty , pojawiające się jako opcja do zablokowania. Jakakolwiek komunikacja z tą osobą jest całkowicie wyeliminowana.