Skip to content

Jak wejść do „Przeglądu biologicznego” mojego konta na Facebooku? – Mobilny i PC

7 de grudzień de 2021

Głównym celem platformy Facebook jest promowanie interakcji między użytkownikami, którzy są aktywni w tej sieci społecznościowej. Dlatego biorąc pod uwagę miliony wzmianek, publikacji, komentarzy i reakcji, które pojawiają się w każdym momencie, logiczne jest, że niektóre z tych interakcji nie są do końca pożądane lub witaj. Z tego powodu Facebook udostępnia każdemu użytkownikowi narzędzia do filtrowania tych treści, zanim zostaną one wyświetlone w jego biografii.

Jakie dane są przechowywane w sekcji „Przegląd biografii”?

Domyślnie, gdy osoba, która nie znajduje się na Twojej liście znajomych na Facebooku, oznaczy Cię tagiem lub wspomni o Tobie w publikacji, platforma sieci społecznościowej wyśle ​​Ci prośbę o zatwierdzenie lub odrzucenie jej wyświetlania w Twojej biografii. Aktywując funkcję „Podgląd biografii”, możesz zarządzać serią danych przechowywanych w tej sekcji, tak aby nie były wyświetlane w Twoim biografii, chyba że chcesz.

Niedozwolone etykiety od innych osób

Gdy aktywujesz „Przegląd biografii” swojego profilu na Facebooku, publikacje, w których Twoi znajomi Cię oznaczą, nawet jeśli jest to jedna z list ulubionych znajomych, będą przechowywane w tej sekcji. Dlatego dopóki nie zatwierdzisz danej etykiety, post nie pojawi się w Twoim profilu.

Jednak nawet jeśli tagi są przechowywane w tej sekcji i nie są wyświetlane w Twoim profilu, dopóki ich nie zatwierdzisz; post zawierający konkretny tag, jeśli będą wyświetlane w dziale wiadomości z Twojego profilu, w wyszukiwarce na Facebooku oraz w aktualnościach Twoich znajomych na platformie.

Wzmianki o spamie

To kolejna z danych przechowywanych w „Przeglądzie biografii” Twojego konta; W związku z tym, po aktywacji funkcji, wzmianki innych użytkowników o Twoim profilu na koncie nie będą widoczne w Twojej biografii do czasu Twojej akceptacji.

Należy pamiętać, że nawet jeśli te wzmianki nie są wyświetlane w Twoim profilu, mogą być widoczne w sekcji aktualności na Facebooku. Aby Twoi znajomi na platformie mogą zobaczyć wzmiankę i wchodzić z nim w interakcję bez ograniczeń, nawet jeśli nie zatwierdziłeś wzmianki.

Gdzie znajduje się „Bio Review” i jak uzyskać do niego dostęp z dowolnego urządzenia?

Proces aktywacji opcji konfiguracji „Przegląd biografii” Twojego konta zależy od urządzenia, którego chcesz użyć, aby to osiągnąć. W każdym przypadku konieczne będzie jedynie stabilne połączenie internetowe, do którego masz dostęp do swojego konta na Facebooku.

facebook z komputera!

Za pomocą aplikacji mobilnej na Androida lub iOS

Interfejs aplikacji Facebook jest taki sam na urządzeniach z systemem iOS i Android, więc proces na obu urządzeniach jest taki sam. Najpierw musisz zalogować się do aplikacji mobilnej i dotknąć ikony trzech poziomych linii, aby uzyskać dostęp do menu aplikacji. Ta ikona znajduje się w górnej części okna w systemie Android iu dołu okna w systemie iOS.

Teraz będziesz musiał przewinąć do końca tego okna, aby wybrać opcję „Ustawienia i prywatność”, a następnie będziesz musiał dotknąć pola „Ustawienia”. Zostaniesz przekierowany do panelu opcji, w którym będziesz musiał zlokalizować sekcję oznaczoną jako „Publiczna i widoczność”, aby zaznaczyć pole „Profil i etykiety”.

W tej sekcji musisz przejść do sekcji „Recenzja” i dotknąć tej o nazwie „Przejrzyj publikacje, w których zostałeś oznaczony tagami, zanim zostaną dodane do Twojego profilu”. Będziesz musiał tylko zaznacz to pole i funkcję w pytaniu Aby zarządzać wzmiankami lub etykietami, które Twoi znajomi umieszczają na Twoim koncie na Facebooku, zacznie działać.

Z oficjalnej strony Facebooka

Najpierw musisz zalogować się na swoje konto ze strony Facebooka i wybrać ikonę odpowiadającą 'Konto’ w prawej górnej części okna. W ten sposób uzyskasz dostęp do menu opcji, w którym musisz kliknąć opcję określoną jako „Ustawienia i prywatność”.

Następnie w tej sekcji musisz: zaznacz pole odpowiadające 'Konfiguracja’ aw lewym panelu, który się otworzy, będziesz musiał kliknąć sekcję „Profil i etykietowanie”. Tam będziesz musiał przejść do sekcji „Recenzja” i zaznaczyć pole „Przejrzyj publikacje, w których jesteś oznaczony, zanim zostaną wyświetlone w Twoim profilu”.

Raz tam, dotknij opcji „Edytuj” i aktywuj pole aby funkcja „Bio Review” zaczęła zarządzać wzmiankami i tagami Twojego biografii. Ustawienia są zapisywane natychmiast i możesz normalnie korzystać z platformy Facebook.

dziennik aktywności na facebooku

Jak możesz zaakceptować, że jeden z tych postów pojawia się w twoim biografii?

Po aktywowaniu funkcji „Bio Review” na swoim Facebooku, gdy zostaniesz oznaczony lub wymieniony w nowym poście, otrzymasz powiadomienie na swoją skrzynkę pocztową. Możesz więc dotknąć go, aby zatwierdzić lub odrzucić, że określony post pojawia się w Twoim profilu.

Pamiętaj, że ta funkcja nie przeszkadza komuś w publikowaniu na Twojej ścianie, ale publikacje, o których mowa, pojawią się w sekcji wiadomości na Twoim koncie oraz w sekcji wiadomości osób, które Cię oznaczyły, a także ich znajomych. Ale jeśli się zgodzisz, pojawi się to w twoim biografii w konwencjonalny sposób.

Z drugiej strony również możesz zmienić konfigurację „Recenzji swojej biografii” i odznacz odpowiednie pole. W ten sposób nie będziesz musiał się martwić o akceptowanie, które posty są wyświetlane, a które nie.