Skip to content

Jak usunąć najnowsze dane logowania na Instagramie — kompletny przewodnik

9 de grudzień de 2021

Kiedy logujesz się na Instagramie, platforma zazwyczaj zapisz dane logowania W przypadku, gdy musisz wiedzieć, czy ktoś spoza Twojego konta uzyskuje do niego dostęp bez Twojej wiedzy, te dane są widoczne w ustawieniach i dzięki nim możesz prowadzić rejestr swojego bezpieczeństwa na swoim koncie.

Czy można poznać aktywność użytkownika z jego loginem?

Jeśli dana osoba ma dostęp do twoich danych logowania na Instagramie, może poznać aktywność, którą miałeś na swoim profilu na Instagramie; Dzieje się tak, ponieważ platforma rejestruje wszystkie działania na niej, od interakcji po informacje o miejsca, w których to się zaczęło sesja poprzednio.

Jakie informacje otrzymuję po zalogowaniu się na Instagram?

Gdy uzyskasz dostęp do swojego konta na Instagramie i poprosisz o informacje do logowania, będziesz mógł zobaczyć urządzenia, z których zalogowałeś się do aplikacji, a także lokalizację tych urządzeń. Jeśli logujesz się z wielu urządzeń innych niż własne, informacje logowania poda ci informacje o tych połączeniach.

Należy wspomnieć, że informacje te nie zawsze są dokładne, mogą wystąpić błędy podczas uzyskiwania informacji przez platformę, a nawet drobne błędy podczas rejestrowania lokalizacji urządzeń, z których nawiązano połączenie, a zatem; w swoich danych logowania możesz znaleźć siebie fałszywe alarmy z połączeń poza tobą, ale byłby to zwykły błąd platformy.

Wskazane jest, aby regularnie zmieniać hasło, gdy dokonujesz zmiany hasła na swoim koncie na Instagramie Twoja sesja zostanie automatycznie zamkniętaJeśli ktoś inny niż Ty przegląda Twoje konto, zobaczy, że Twoja sesja zostanie zamknięta i nie będzie mógł ponownie uzyskać do niej dostępu.

Jak usunąć swój login na Instagramie?

Dane zawarte w Twoim loginie na Instagramie można usunąć z urządzenia, to uniemożliwić otwarcie Twojego konta lub że ktoś może łatwo uzyskać do niego dostęp, gdy twoje dane są obecne, aby wejść.

Zaleca się, aby zrobić to, jeśli logujesz się z innego urządzenia niż Twoje lub jeśli więcej niż jedna osoba ma dostęp do Twojego urządzenia, w ten sposób możesz uniemożliwić komuś innemu niż Ty mieć dostęp do swojego konta na Instagramie.

Na stronie Instagrama

Jeśli logujesz się ze strony Instagrama, możesz usunąć swoje dane logowania przy wychodzeniu z Instagrama. Będąc na swoim koncie, naciśnij ikonę, która pokazuje Twoje zdjęcie profilowe i naciśnij opcję „wyjdź”, po zamknięciu sesji na Instagramie zobaczysz małe okno, które pokazuje Twoje zdjęcie profilowe i opcję „kontynuuj jako (Twoja nazwa użytkownika ) 'a pod opcją 'usuń konto’, naciśnij ten ostatni.

logowanie na instagramie
Opcja 'usuń konto’ nie usuwa ani nie usuwa twojego profilu, ta opcja sprawia, że ​​dane logowania niewidoczne na stronie głównej Instagrama, więc inne osoby nie będą mogły uzyskać dostępu do Twojego konta za pomocą tej metody. Jest to zalecana opcja, jeśli logujesz się na urządzeniu, które nie jest Twoje.

Innym sposobem na usunięcie danych logowania na Instagramie jest usunięcie opcji „zapisz hasła” z przeglądarki, ponieważ ta opcja umożliwia zapisywanie haseł różnych witryn, do których uzyskujesz dostęp.

W ustawieniach bezpieczeństwa aplikacji

Z aplikacji Instagram możesz usunąć dane, za pomocą których się logujesz, dzięki czemu dane te nie są zapisywane w aplikacji i mogą być sposobem dla kogoś innego niż Ty, aby wejść na Twoje konto. Zwykle po wylogowaniu się z konta na Instagramie widoczna jest opcja ponownego wejścia na konto bez podawania danych do logowania Cóż, aplikacja zapisała je, aby uniknąć konieczności ponownego ich umieszczania.

Możesz to wyeliminować, wprowadzając swoje konto na Instagramie z aplikacji i naciskając ikonę, która pokazuje Twoje zdjęcie profilowe, aby uzyskać dostęp do swojego profilu, teraz musisz nacisnąć ikonę trzech pasków, które znajdują się w prawym górnym rogu i uzyskać dostęp do „ustawień”, a następnie do’ zabezpieczenia 'i wejdź’dane logowania zapisane’, zobaczysz tam opcję dezaktywacji opcji zapisywania danych logowania przez aplikację.

dane logowania
Nawet jeśli usuniesz swoje dane logowania, zaleca się regularne zmienianie hasła do Instagrama, aby tego uniknąć niedogodności wpływające na Twoje bezpieczeństwo. Możesz zmienić hasło bezpośrednio z konta na Instagramie, wprowadzając swój profil i naciskając trzy paski w prawym górnym rogu i uzyskując dostęp do „ustawień”.

Po przejściu do konfiguracji musisz wpisać „zabezpieczenia” i nacisnąć opcję „hasło”, tutaj możesz zmienić swoje hasło na Instagramie, wpisując Twoje obecne hasło i wpisanie nowego, oprócz ponownego wprowadzenia nowego hasła w dolnym polu w celu potwierdzenia jego poprawności.

zmiana hasła

Czy istnieje sposób na odzyskanie usuniętych danych logowania?

Jeśli chcesz ponownie aktywować opcję zapisania danych logowania, musisz uzyskać dostęp do swojego konta na Instagramie i cofnąć poprzednie kroki; czyli tym razem zamiast dezaktywować zapisywanie informacji, aktywujesz tę opcję. Umożliwi Ci to dostęp do Twojego konta na Instagramie bez konieczności wpisywania adresu e-mail i hasła.

Wejdź na swój profil na Instagramie i naciśnij trzy linie w prawym górnym rogu, wprowadź „ustawienia”, a następnie „bezpieczeństwo”, w sekcji „dane logowania” możesz aktywować zapisywanie danych za pomocą naciśnij przełącznik w tej sekcji.