Skip to content

Jak usunąć ludzi z listy moich znajomych na Facebooku

18 de Listopad de 2021

Jeśli masz zbyt wielu znajomych w sieci społecznościowej Facebook oraz chcesz usunąć osoby z którymi nie wchodzisz w interakcję, ale nie wiesz, jak to zrobić, nie martw się, tutaj w Spójrz, jak to się robi, powiemy Ci wszystkie kroki, które musisz wykonać, aby to zrobić.

Jaka jest różnica między blokowaniem a usuwaniem znajomego?

Proces usuwania lub blokowania osoby na Facebooku ma pewne różnice a tutaj powiemy Ci, czym one są:

  1. Pierwsza różnica polega na tym, że jeśli zablokujesz osobę, nie będziesz już mógł odwiedzać jej profilu i nie pojawi się to nawet po umieszczeniu jej nazwiska w pasku wyszukiwania. Z drugiej strony, jeśli go usuniesz, będziesz mógł nadal odwiedzać jego profil i przeglądać jego publikacje w zależności od tego, jak ta osoba ma prywatność na Facebooku, albo tylko dla swoich znajomych, albo dla kogokolwiek, jednak przy usuwaniu osoby będziesz nie będziesz już otrzymywać powiadomień o niej.
  2. Inną różnicą między usuwaniem a blokowaniem użytkownika na Facebooku jest to, że jeśli zablokujesz osobę, to jest nie będzie już mógł się z Tobą skontaktować, Ponieważ dla niej to tak, jakbyś nie istniał na Facebooku, a jeśli go usuniesz, możesz nadal otrzymywać wiadomości od tej osoby, a nawet możesz ponownie otrzymać zaproszenie do znajomych lub wysłać je samemu.
  3. Wreszcie, tak jak nie możesz odwiedzić ich profilu, jeśli go zablokujesz, on lub ona też nie będzie mogła sprawdzić twojego nawet wtedy, gdy komentujesz jakikolwiek post.

Procedura usuwania osoby z listy znajomych

W poprzedniej części wspomnieliśmy już o pewnych różnicach między blokowaniem lub eliminowaniem użytkownika na platformie Facebook, a jeśli zdecydowałeś się po prostu usunąć, tutaj zostawimy Ci kroki, które musisz wykonać, aby to zrobić.

Z internetu

Jeśli zamierzasz usunąć osobę ze swojej listy znajomych na Facebooku i zamierzasz to zrobić za pośrednictwem wersji internetowej, kroki, które musisz wykonać, są następujące:

  1. Przede wszystkim wejdź na platformę Facebook.
  2. Tam musisz zlokalizować pasek wyszukiwania u góry i wpisz imię osoby, którą chcesz usunąć.
  3. Gdy znajdziesz tę osobę, musisz kliknąć jej imię, aby przejść do jej profilu.
  4. Już w profilu osoby tuż pod zdjęciem na okładkę zobaczysz opcję z napisem „znajomi”, musisz tam kliknąć, a następnie wybrać opcję z napisem usuń z listy znajomych.

Na telefonie komórkowym

Jeśli zamierzasz usunąć osobę na Facebooku, ale przez telefon komórkowy, Jest bardzo podobny do poprzedniego i w tym celu wykonaj następujące kroki:

  1. W telefonie komórkowym poszukaj aplikacji Facebook i otwórz ją.
  2. Musisz wejść z wybraną nazwą użytkownika i hasłem.
  3. W swoim profilu zlokalizuj pasek wyszukiwania, który znajduje się na górze, tam musisz wpisać imię osoby, którą chcesz usunąć.
  4. Kiedy znajdę osobę kliknij na jego zdjęcie, aby przejść do jego profilu.
  5. W swoim profilu pod swoim imieniem zobaczysz opcję wysłania wiadomości, a obok innej z napisem „znajomi” musisz na nią kliknąć.
  6. Następnie wybierz usuń z mojej listy znajomych i kliknij akceptuj.
  7. Gotowy, to takie proste, aby wyeliminować osobę.

usunąć osobę z mojej listy znajomych

Czy osoba dowiaduje się, że ją usunąłem?

Jeśli usunąłeś osobę z listy znajomych na Facebooku i zastanawiasz się, czy ta osoba może dowiedzieć się, że została wyeliminowana, tutaj powiemy Ci to bezpośrednio nie nadejdzie żadne powiadomienieJeśli jednak ta osoba szuka Cię na swojej liście znajomych, a Ty się nie pojawiasz, a następnie zdecyduje się wpisać Twoje imię w wyszukiwarkę podczas wchodzenia do Twojego profilu, może zauważyć, że zamiast odejść jako znajomi, opcja pojawi się teraz po wysłaniu zaproszenia do znajomych, dlatego możesz założyć, że zostało usunięte.

Należy zauważyć, że wielu użytkowników na swoim Facebooku ma zbyt wielu znajomych, więc Mogę nawet nie zauważyć, że go usunąłeś, ale jeśli jest bardzo blisko ciebie i wejdzie na twój profil, to zauważy.

Jak się dowiedzieć, czy dana osoba nas usunęła lub zablokowała?

Jeśli zastanawiasz się, czy dana osoba usunęła lub zablokowała Cię na Facebooku, tutaj podpowiemy Ci, jak możesz to odkryć, abyś mógł pozbyć się wszystkich wątpliwości.

Aby wiedzieć, czy ktoś Cię najpierw wyeliminował poszukaj tej osoby na liście znajomychJeśli z jakiegoś powodu nie możesz go znaleźć, znajdź pasek wyszukiwania u góry strony głównej Facebooka. Tam musisz wpisać imię osoby, gdy się pojawi, kliknij jej profil. Będąc na swoim profilu, po prawej stronie powinna pojawić się opcja „Znajomi”, jeśli przeciwnie otrzymasz „Wyślij zaproszenie do znajomych”, oznacza to, że wyeliminowali Cię ze swoich znajomych.

powiadomienia o żądaniach

A na wypadek, gdyby ktoś Cię zablokował podczas wyszukiwania absolutnie nic nie wyjdzie. Należy wykluczyć, że są osoby, które z jakiegoś powodu zawiesiły swojego Facebooka, wtedy mogły Cię nie zablokować, dlatego zalecamy, aby przez inny Facebook, może to być znajomy, poszukać tej osoby, a jeśli Twój znajomy to zrobi Otrzymasz profil osoby, to znaczy, że jeśli została zablokowana.

Kroki, aby odblokować zablokowaną osobę na Facebooku

Jeśli zablokowałeś osobę, a teraz chcesz ją odblokować, jest to bardzo proste. Na Twoim Facebooku musisz przejść do ustawień i prywatności, gdy tam zobaczysz różne opcje, musisz wybrać tę, która mówi o blokadach, wtedy pojawi się lista zablokowanych osób, a obok ich nazwy przycisk z napisem odblokuj, wystarczy go kliknąć. Gotowe, osoba zostanie odblokowana, ale nie będziesz mieć jej jako przyjaciela, a wtedy będziesz musiał wysłać jej prośbę tylko, jeśli chcesz.