Skip to content

Jak usunąć lub ukryć ostatnie połączenie w Facebook Messengerze lub wyglądać na rozłączone?

24 de listopad de 2021

Facebook Messenger to usługa czatu najważniejszej sieci społecznościowej na świecie. Jest to platforma do przesyłania wiadomości, która rozpoczęła się jako część jej macierzy i stopniowo stała się niezależna dzięki wielu interesującym funkcjom. Czasami jednak możesz nie chcieć otrzymywać niedogodności podczas łączenia, z tego powodu nauczymy Cię, jak to zrobić usuń ostatnie połączenie z Facebookiemi nikt nie wie, kiedy się łączysz.

Pamiętaj, że chociaż ta aplikacja ma wiele funkcji, nie oznacza to, że jej użytkownicy jak każdy z nich. Musimy pamiętać, że niektóre, takie jak pokazywanie, kiedy jesteśmy połączeni, przysparzają więcej niż jednego bólu głowy.

Jest wielu użytkowników, którzy wolą mieć trochę więcej prywatności w Messengerze. Istnieje wiele cech, które sprawiają, że niektóre są niewygodne, a inne nie, ale jeśli ten, który Ci przeszkadza, to ten z zielonym kółkiem oznaczającym połączenie, pomożemy Ci.

Czy można usunąć ostatnie połączenie na Facebooku?

Czy możesz pozbyć się aktywnego statusu Facebooka? Odpowiedź brzmi: tak, możesz to zrobić, a my podamy Ci kroki, których potrzebujesz, aby to zrobić. Musisz pamiętać, że to może stać się mieczem obosiecznym, dlatego zalecamy po prostu usuń powiadomienia z Facebooka.

Ale jeśli już podjąłeś decyzję, powiemy Ci, że Facebook ma wiele opcji, aby poprawić wrażenia swoich użytkowników. Fakt, że mają prawa do Twoich danych, nie oznacza, że ​​ograniczą Twoją prywatność. Możesz nawet liczyć tajne czaty w aplikacji Messenger które mogą ci się przydać.

W końcu Facebook daje nam pewne możliwości aby skonfigurować naszą prywatność. Wśród tych opcji musimy usunąć ostatnie połączenie, a także pozwala nam usunąć zielone kółko reprezentujące nasze połączenie. Oznacza to więc, że jeśli jest to możliwe i bardzo łatwe to można to zrobić.

Aby skonfigurować te opcje, możesz przejść do ustawień swojego profilui szukasz części dotyczącej prywatności. Wszystko, co musisz zrobić, gdy tam jesteś, to aktywować opcje, które najbardziej Ci odpowiadają. Jeśli potrzebujesz pomocy przy konfigurowaniu tych opcji, wystarczy skorzystać z pomocy na Facebooku. Oczywiście ważne jest, aby wiedzieć, że konfiguracja usuwania ostatniego połączenia nie znajduje się w tym obszarze.

telefon komórkowy z kilkoma aplikacjami na ekranie

Jak ukryć połączenie z Messengerem?

No to zobaczymy jak możesz się ukryć, gdy jesteś online? na Facebook Messengerze, coś, co z pewnością Cię zainteresuje, jeśli nie chcesz, aby inni przeszkadzali Ci podczas przeglądania sieci społecznościowej lub czatowania z kimś innym. Oczywiście musisz pamiętać, że aby trik był w 100% skuteczny, konieczne jest wyłączenie tej opcji zarówno w Messengerze, jak i Facebooku, bo w przeciwnym razie będziesz dalej pokazywać te informacje innym.

Wyłącz połączenie w Messengerze

Aby wyłączyć połączenie w Messengerze wystarczy wykonać kilka prostych kroków. Ten proces wcale nie jest skomplikowany i możesz to zrobić w Messenger Lite i zwykłym Messengerze.

  • Aby ukryć połączenie z czatem na Facebooku, najpierw musisz przejść do Messengera, wprowadzając swój profil, coś, co możesz zrobić w prawym górnym rogu ekranu, aby przejść do Ustawień.
  • Zobaczysz, że pojawi się zielone kółko o nazwie Dostępność, które informuje, kiedy jesteś połączony. Dlatego powinieneś dotknąć tej opcji, aby inne osoby nie widziały, kiedy jesteś online.

Jak wspomnieliśmy wcześniej, należy pamiętać, że jest to miecz obosieczny, ponieważ po dezaktywacji połączenia nie będziesz mógł zobaczyć swoich znajomych online. Ale jeśli chcesz to kontynuować, wystarczy zrobić wyłączenie na Facebooku, a nie pojawi się ponownie z aktywnym połączeniem.

Usuń połączenie na czacie na Facebooku

Jak powiedzieliśmy wcześniej, z drugiej strony też konieczne jest wyłączenie dostępności na Facebooku, ponieważ w przeciwnym razie Twoja aplikacja będzie nadal pokazywać, że jesteś podłączony, więc musisz przejść do sieci społecznościowej i wejść w Ustawienia z przycisku menu.

Gdy znajdziesz się w Ustawieniach aplikacji w Ustawieniach i prywatności, zobaczysz tam możliwość wyłączenia czatu na Facebooku. Oczywiście, jeśli nie masz obu aplikacji, wystarczy wykonać procedurę w odpowiedniej aplikacji.

dołącz do naszego kanału telegram