Skip to content

Jak ukryć posty lub historie na Instagramie przed określoną osobą lub kontem?

6 de październik de 2021

Dziś jedną z najczęściej używanych sieci społecznościowych jest Instagram, jego wzrost rośnie, a wiele osób często korzysta ze słynnych historii na Instagramie, które są używane znacznie częściej niż w ich starszym bracie na Facebooku, więc możesz cieszyć się drobnym pomysłem. Ale jest wielu ludzi, którzy chcą wiesz, jak ukryć posty i historie na Instagramie dla kogoś konkretnego.

Być może chodzi o to, że nie chcesz, aby ta osoba zobaczyła określoną historię, aby uniknąć problemów itp. Powód może być dowolny, ale sposób ukrywanie historii na Instagramie jest dość proste.

Ukryj historie i posty na Instagramie

Oczywiście jedną z opcji, z których korzysta wiele osób, jest bezpośrednie zablokowanie tej osoby. Ta opcja jest prawidłowa, ale tak naprawdę jest jeszcze jeden, aby ta osoba nie mogła zobaczyć naszych historii, ale nie zdając sobie sprawy, że to robimy.

Kiedy kogoś blokujesz, robisz to całkowicie, oznacza to, że nie może on nawet wejść na Twój profil, aby zobaczyć Twoje zdjęcia ani publikację. Istnieje również inna metoda, aby móc wyciszyć swoje historie bez konieczności ich blokowania.

Jak ukryć posty i historie na Instagramie?

Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to przejść do profilu tej osoby za pośrednictwem aplikacji lub strony internetowej Instagram, w jej profilu naciśniesz trzy pionowe punkty. Pojawia się kilka opcji, ale naprawdę interesuje nas ta, która mówi „Ukryj swoją historię”. W ten sposób ta osoba nie będzie mógł ponownie zobaczyć twoich zdjęć ani filmów w opowiadaniach, ale nie zobaczysz też transmisji na żywo, nic, co ma związek z historiami, nie będzie widoczne dla tego użytkownika.

Jeśli chcesz, aby ten użytkownik ponownie zobaczył historie, wystarczy przejść do części Ustawienia na swoim koncie, a następnie przejść do „Kontroli historii”, a zobaczysz, że tam, gdzie pojawia się „Ukryj historie z ” są wszyscy ci ludzie, przed którymi ukrywałeś swoje historie, po prostu dezaktywuj czek i to wszystko.

Jest to sposób na ukrycie historii na Instagramie dla określonych osób, oczywiście możesz również zablokować tę osobę, jak wspomniałem powyżej, w ten sposób uniemożliwisz im również oglądanie twoich publikacji i twoich historii na zawsze.

Wskazówki, jak lepiej korzystać z Instagrama

  • Aby nie przegapić żadnej publikacji swojego ulubionego Instagrama, wystarczy wpisać dowolną publikację, kliknąć trzy wielokropki i aktywować powiadomienia.
  • Możesz przesyłać GIFy do swoich historii na Instagramie przez kilka łatwych w użyciu aplikacji, takich jak na przykład Giphy Cam.
  • Jeśli nie chcesz lubić czyichś wpisów podczas przeglądania ich kanału, włącz tryb samolotowy. Aktywowanie tego trybu samolotowego po załadowaniu postów Pomoże Ci zobaczyć swój kanał bez obawy, że polubisz publikacje.
  • Jeśli chcesz ukryć filtry, których już nie używasz lub które Ci się nie podobają, wystarczy przewinąć do ostatniego filtra i tam znajdziesz opcję konfiguracji. W tej sekcji możesz zarządzać swoimi filtrami według własnych upodobań, odznaczając lub zaznaczając te, które najbardziej Ci się podobają.
  • Usuwanie reklam z Instagrama, które Ci się nie podobają, jest bardzo łatwe. Musisz, w publikacji ogłoszenia, kliknąć w prawy górny róg i wybierz opcję „ukryj reklamę”. W ten sposób to ogłoszenie przestanie się pojawiać i zostanie zastąpione innym.

jak ukryć historie na Instagramie?

  • Aby usunąć obserwującego na Instagramie, musisz przejść do jego profilu i kliknąć na niego menu w prawym górnym rogu i usuń. Możesz także wybrać opcję blokowania w tym samym menu.
  • Aby usunąć swoje konto na Instagramie, musisz wejść na swoje konto ze strony internetowej iw menu poszukaj opcji „usuń swoje konto”. Z tym opcja usuniesz swoje konto na stałe, więc zalecamy, aby dobrze się zastanowić, zanim to zrobisz. Możesz stracić wszystkie swoje informacje i nie będziesz mógł ich odzyskać.
  • Aby otworzyć dwa lub więcej otwartych rachunków. Musisz wpisać swój profil i w lewym górnym rogu kliknąć swoje imię, a otrzymasz opcję „dodaj konto”.