Skip to content

Jak ukryć czas „ostatniego połączenia” w Telegramie? – Ustaw prywatność

27 de listopad de 2021

Nowe platformy do obsługi wiadomości błyskawicznych zapewniają nam ogromną liczbę narzędzi, dzięki którym Twoja komunikacja bądź tak szybki, jak to możliwe. Platformy takie jak Telegram dają możliwość wysyłania filmów, obrazów i audio. W ten sam sposób platforma ta oferuje Ci możliwość większej interakcji z Twoimi kontaktami, daje Ci możliwość poznania, które było ostatnim połączeniem Twoich kontaktów iw ten sam sposób zobaczą Twoje ostatnie połączenie.

Jak możesz zamrozić ostatni raz na swoim koncie Telegrama?

Ta opcja jest oferowana przez Telegram, ale idzie w parze, gdy ograniczasz informacje o ostatnim połączeniu do wszystkich swoich kontaktów lub z konkretnym, w twoim statusie pokazuje, że był połączony około 2 lub 3 dni temu, ale być może kilka chwil temu był połączony, że nadal będzie wyglądać, że byłeś online 2 lub 3 dni temu.

istnieć różne sposoby interpretacji kiedy był ostatni raz że kontakt został połączony, pierwszy to „ostatni czas”, który określa, że ​​dana osoba była połączona w ciągu maksymalnie 2 do 3 dni. Drugi typ to „ostatni raz kilka dni temu”, który określa, że ​​dana osoba była w aplikacji trochę dłużej, to od 3 dni do maksymalnie 7 dni od ostatniego połączenia.

Kolejny typ to „ostatni raz kilka tygodni temu”, jest to dłuższy okres czasu, w którym połączenie osoby leży od 7 dni do 1 miesiąca temu. Wreszcie ostatni typ to „ostatni raz, dawno temu”, który osoba jest online od miesiąca lub kilku miesięcy, tym razem nie jest określony. Ta opcja może również pojawić się w przypadku zablokowanych kontaktów.

Jakie kroki należy wykonać, aby nie wyświetlać ostatniego połączenia w Telegramie?

Zastosowanie tej opcji w praktyce jest niezwykle łatwe, są to dość proste kroki, które pomogą Ci zapobiec wyświetlaniu czasu ostatniego połączenia wszystkim Twoim kontaktom lub kontaktom Telegrama, które chcesz. Należy zauważyć, że gdy ograniczasz informacje o ostatnim połączeniu, również informacje o Twoich kontaktach będą ograniczone Innymi słowy, nie będziesz mógł zobaczyć, kiedy ostatnio ukryłeś online kontakty, które ukryłeś w sieci.

Z aplikacji mobilnej Android lub iOS

Aby skonfigurować opcję online, pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to znaleźć się w aplikacji Telegram, będąc tam w prawym górnym rogu pojawiają się trzy linie, w tym miejscu pojawi się szereg opcji, w tym Twoje zdjęcie profilowe. Tam jest opcja ustawień, naciśnij ją, a zostaniesz przeniesiony do ustawień twojego profilu.

Chociaż tam ustawienia prywatności i bezpieczeństwaWchodząc w te ustawienia, znajdziesz różne ustawienia prywatności swojego profilu, wśród nich jest opcja, która jest określana jako „ostatni raz i online” po wejściu w tę opcję, czyli kontakty, które widzą Twoje ostatnie połączenie. Domyślnie aplikacja Telegram ustawia opcję „wszystkie”, co oznacza, że ​​wszystkie Twoje kontakty będą mogły zobaczyć Twój ostatni raz online.

Po wejściu do opcji ostatnim razem i online, pojawią się trzy opcje, które oni wszyscy, moje kontakty i nikt. Aplikacja normalnie będzie Cię miała we wszystkich, jeśli wybierzesz opcję „moje kontakty”, tylko osoby, które masz w Twojej bibliotece kontaktów, będą mogły zobaczyć Twoje dane ostatnim razem online, jeśli wybierzesz opcję „nikt”, żaden z twoich kontaktów nie będzie mógł zobaczyć twoich informacji, ale w ten sam sposób nie będziesz mógł zobaczyć informacji o twoich kontaktach.

skonfiguruj swój telegram z telefonu

W wersji internetowej Telegram

Teraz, aby dezaktywować tę opcję za pomocą portalu internetowego Telegram, jest to takie samo jak w przypadku aplikacji. Będąc na stronie, naciśnij trzy paski, które znajdują się w prawej górnej części ekranu, a następnie przejdź do „prywatności i bezpieczeństwa”, tam znajdziesz ustawienia prywatności i jest opcja, która mówi „kto może zobaczyć mój ostatni raz i stan online” Wchodząc w tę opcję, dowiesz się, kto może zobaczyć Twój ostatni raz online.

Czy istnieje sposób na poznanie ostatniego połączenia Telegrama osoby, która je ukryła?

Z oryginalnej aplikacji Telegram nie ma możliwości poznania ani szpiegowania ostatniego połączenia kontaktu, który je ukrył. W rzeczywistości, zgodnie z regulaminem i polityką prywatności Telegrama, wszyscy użytkownicy są szanowani za decyzje, które podejmują w związku z tym do prywatności Twoich kont. Dlatego w celu odszyfrowania tych informacji musisz skorzystać z dodatkowych aplikacji, biorąc to pod uwagę, należy zauważyć, że zrobienie czegoś takiego może narazić Cię na problem prawny, ponieważ łamiesz prywatność użytkownika aplikacji.

Dlaczego ciągle wyświetlasz „Online”, jeśli tak nie jest?

zauważ, czy jesteś online, czy nie

W związku z tym nie jest to problem, ani coś, co można rozwiązać za pomocą jakiejś konfiguracji, co się dzieje, gdy spędzasz dużo czasu w aplikacji i nagle ją opuszczasz, aplikacja zajmuje kilka sekund przejść od bycia online do bycia offline. Taka sytuacja zdarza się nie tylko Telegramowi, ale także WhatsApp, a nawet Facebook Messengerowi.

dołącz do naszego kanału telegram