Skip to content

Jak udostępnić album ze zdjęciami i filmami za pomocą Zdjęć Google — Android, iOS i PC

15 de styczeń de 2022

Jedną z rzeczy, które staramy się chronić najbardziej, jest zdjęcia, które zrobiliśmy z naszym telefonem. Dzieje się tak, ponieważ te migawki zawierają dobre czasy, w których żyjemy i możemy je zapamiętać po prostu je widząc.

Jedną z aplikacji, za pomocą których będziesz mógł dobrze zapisywać te zdjęcia, są Zdjęcia Google. Dzięki tej aplikacji będziesz mógł chronić swoje zdjęcia, ale także będziesz mógł udostępniać zdjęcia chcesz przez albumy. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, za chwilę Cię tego nauczymy.

Jakie są kroki, aby udostępnić album za pomocą Zdjęć Google?

Jednym z najlepszych narzędzi do zapisywania zdjęć i filmów są Zdjęcia Google. Dzięki temu narzędziu możesz w najlepszy sposób chronić wszystkie pliki audiowizualne, ponieważ są one zsynchronizowane z chmurą. Jeśli masz konto google Będziesz także mógł liczyć na darmowe miejsce do przechowywania.

Ale to nie jedyna funkcja, jaką ma to narzędzie, dzięki niemu możesz tworzyć albumy, w których będą przechowywane zdjęcia, które mają odniesienie do nazwy albumu. Te albumy możesz podziel się z przyjaciółmi i rodziną żeby mieli też zdjęcia. Dlatego pokażemy Ci, jak możesz się z nimi podzielić.

Z PC

Jednym z najłatwiejszych sposobów jest skorzystanie z konta Google w przeglądarce internetowej na komputerze. Aby wejść na swoje konto i rozpocząć ten proces, wejdziesz do Google Chrome. Po prawej stronie ekranu będzie Twoje zdjęcie profilowe lub inicjał nazwy twojego konta i klikniesz na nią, a następnie klikniesz na „Zarządzanie kontem”.

Teraz w tej nowej karcie naciśniesz ikonę siatki, która znajduje się w prawym górnym rogu o nazwie aplikacje. Następnie otworzysz opcję Zdjęcia, teraz w przeglądarce otworzy się nowa karta. tutaj będzie pasek boczny po lewej stronie klikniesz „Albumy”.

Ponieważ album jest już utworzony, możesz go udostępnić, po prostu przejdź do „Albumów”, teraz kliknij „Udostępniony album”, a następnie „Nowy udostępniony album”. Tutaj musisz napisz nazwę albumu którą zamierzasz udostępnić, następnie klikniesz „Udostępnij”, a następnie wybierzesz osoby, którym chcesz udostępnić ten album.

Korzystanie z Androida

W telefonach komórkowych z systemem Android będziesz mógł udostępniaj albumy bardzo łatwo i szybko bez robienia wielu rzeczy, ale aby to osiągnąć, musisz mieć zainstalowaną aplikację do zdjęć w telefonie komórkowym.

Teraz będziesz musiał wykonać te kroki, które Ci powiemy, abyś nauczył się udostępniać całe albumy innym osobom używając konta google jako most.

logo androida

  1. Musisz otworzyć aplikację Zdjęcia na swoim telefonie komórkowym.
  2. Teraz na dole klikniesz „Biblioteki”.
  3. W tym menu naciśniesz opcję „Albumy”, a następnie przejdziesz do albumu, który zamierzasz udostępnić.
  4. Tutaj zobaczysz opcję „Udostępnij” i naciśnij ją.
  5. Następnie wybierzesz lub dodasz osoby, którym udostępnisz ten album, a następnie klikniesz udostępnij, a te osoby otrzymają powiadomienie i będziesz mógł zobaczyć zdjęcia z tego albumu.

Na urządzeniach z iOS

Chociaż aplikacja Google jest najczęściej używana na urządzeniach z Androidem, nie oznacza to, że nie działa na telefonie iPhone. W tym telefonie komórkowym będziesz również mógł udostępniaj swoje albumy znajomym i rodziny, ale będziesz musiał wykonać następujące czynności:

  1. Jeśli Twój telefon komórkowy to iOS, będziesz musiał pobrać aplikację dla tego telefonu ze sklepu z aplikacjami.
  2. Tutaj wybierzesz zdjęcia, które chcesz dodać do albumu, a następnie kliknij ikonę + u góry.
  3. Musisz wybrać opcję „Udostępniony album”.
  4. Teraz nazwiesz ten album.
  5. Następnie klikniesz „Udostępnij” i wybierzesz osoby, które zostaną zaproszone do tego udostępnionego albumu.

album zdjęć

Co należy zrobić, aby usunąć kogoś z udostępnionego albumu?

Kolejną rzeczą, którą możesz zrobić ze swoimi albumami, jest usunąć lub odebrać dostęp niektórym osobom aby mogli zobaczyć twoje zdjęcia, w tym celu będziesz musiał wykonać następujące czynności.

  1. W tym celu wpiszesz album, w którym znajduje się osoba, którą chcesz usunąć.
  2. Teraz klikniesz trzy punkty znajdujące się w prawym górnym rogu i tam wejdziesz w „Opcje”.
  3. Następnie stukniesz nazwisko osoby, którą chcesz usunąć z tego udostępnionego albumu.
  4. Tutaj naciśniesz trzy punkty, a następnie naciśniesz usuń osobę, aby te osoby nie widziały już żadnych zdjęć w tym albumie.

Jak usunąć lub dodać więcej zdjęć i filmów w udostępnionym albumie?

Inną rzeczą, którą możesz zrobić w tych albumach, jest usuwanie zdjęć, których nie chcesz, aby osoby, którym je udostępniłeś, ponownie widziały. To również jest bardzo proste, wystarczy to zrobić:

  1. Wejdź do albumu, a otworzysz zdjęcie, które chcesz usunąć.
  2. Tutaj zobaczysz ikonę „Więcej”, gdy ją dotkniesz, a następnie klikniesz „Usuń”.

W ten sposób to zdjęcie lub film nie będzie już w albumie, ale pozostanie wśród Twoich osobistych zdjęć.