Skip to content

Jak ponownie aktywować tymczasowo dezaktywowane konto na Facebooku?

12 de sierpień de 2022

Nierzadko spotykamy się od czasu do czasu wyłączone konto na Facebooku, może się tak zdarzyć, ponieważ generalnie nie czytamy regulaminu sieci społecznościowej. W ten sposób przy wielu okazjach, bardziej niż moglibyśmy sobie wyobrazić, naruszamy warunki korzystania z Facebooka i dlatego czasami kończymy z niedostępnym kontem.

Zablokowali moje konto na Facebooku

Musisz wziąć coś pod uwagę, jedną rzeczą jest to, że blokują całe twoje konto kości, które całkowicie wyłączyćcoś, do czego nie możesz nawet uzyskać dostępu, a inną rzeczą jest to, że pewne działania są blokowane w sieci społecznościowej, że jeśli nawet będziesz podążać tą samą ścieżką, bez względu na to, jak bardzo cię ostrzeżą, prędzej czy później zablokują całą rachunek.

Również między innymi warunki korzystania z sieci społecznościowej, którą zalecamy przeczytać, nawet jeśli jest powyżej. Wspomnimy te, które większość z nas popełnia, w zasadzie najczęstsze.

Nie publikuj treści, które nie spełniają warunki sieci społecznościowejoznacza to, że nie wolno nam publikować np. treści rasistowskich, niczego o charakterze seksualnym, dyskryminującym, zachęcających do przemocy itp.

The dane profilu muszą być prawdziwe, nie można używać fałszywego nazwiska, nie można posługiwać się cudzą tożsamością, a tym bardziej założyć profil, aby rozpocząć działalność gospodarczą, po to są fanpage.

Nie możesz też wysyłać zaproszeń do znajomych do ludzie, których nie znaszani nie próbuj oferować im produktów, reklamować się, nękać innych.

Są to najczęstsze błędy, które większość ludzi popełnia w pewnym momencie na Facebooku. Czas stworzyć lub wybrać bezpieczne i łatwe do zapamiętania hasło do Facebooka

Jak reaktywować zablokowane konto na Facebooku?

Pamiętaj, że aby złożyć reklamację, Twoje konto musiało zostać wyłączone przez pomyłkę, to znaczy nie złamałbyś żadnego z jej warunków. Jeśli mają rację, oczywiste jest, że niczego nie odblokują.

aktywuj konto na Facebooku

Przede wszystkim musisz wejść w ten link. Poproszą Cię o wszystkie dane, aby móc zweryfikować, że rzeczywiście jesteś właścicielem konta, zalecamy uzupełnienie ich prawdziwymi danymi, które są z nim zbieżne.

Na koniec pamiętaj, że jeśli naprawdę naruszyłeś którykolwiek z warunków sieci społecznościowej, jak powiedziałem wcześniej, nie będziesz w stanie ponownie aktywować konta, bez względu na to, jak ciężko poświęcisz się wysyłaniu wszystkich roszczeń chcieć.

Co się stanie, jeśli dezaktywuję swoje konto na Facebooku?

Brak widoczności treści

Jak być może zauważyłeś, raz dezaktywuj swoje konto na Facebooku, uzyskuje się natychmiastowy efekt. Twój profil i wszelkie powiązane treści znikną z tej platformy.

Oznacza to, że filmy, zdjęcia, linki, aktualizacje statusu i pytania, w których zostałeś oznaczony, nie mogą być już nikomu pokazywane. Podobnie inni Członkowie Facebooka nie będą mogli przeszukiwać Twojego profilu, a żadna z posiadanych przez Ciebie treści nie pojawi się w wynikach wyszukiwania.

treść jest przechowywana

Jednak nie wszystko stracone, bo jeśli zdecydujesz dezaktywuj konto, informacje w Twoim profilu zostaną zapisane do wykorzystania w przyszłości. Oznacza to, że jeśli w dowolnym momencie zdecydujesz, że reaktywujesz swoje konto, wszystkie informacje i treści (zdjęcia, filmy, listy znajomych i inne) pojawią się ponownie. Jak całkowicie zamknąć i wyłączyć Facebook Messenger na Androidzie – pełny samouczek

Strony będą teraz mogły pojawiać się w wynikach wyszukiwania, a członkowie Facebooka będą mogli Cię zlokalizować za pomocą opcji wyszukiwania na stronie. sieć społeczna.

dezaktywuj vs. usunąć

Pamiętaj, że dezaktywacja konta różni się od usunięcia w różne aspekty. W szczególności konta, które zostały trwale usunięte, znikają na zawsze, więc nie ma możliwości odzyskania profilu lub powiązanej zawartości. Więc jeśli chcemy po prostu wyłączyć powiadomienia na Facebooku lub coś w tym stylu, jest to inna procedura.

Teraz, jeśli zdecydujesz wróć do facebooka w przyszłości będziesz musiał utworzyć nowy profil i przesłać nowe zdjęcia. Natomiast członkowie, którzy chcą wrócić do Facebooka w przyszłości, będą musieli z niego zrezygnować przed jego usunięciem.

Tak więc, jeśli chcesz wrócić, zastanów się bardzo dobrze, czy zamierzasz go dezaktywować lub usunąć.