Skip to content

Jak pojawiać się offline na WhatsApp i czytaj dalej wiadomości?

14 de Listopad de 2021

Platformą społecznościową, która dominuje w usłudze przesyłania wiadomości, jest WhatsApp we wspomnianej aplikacji możesz zarządzać swoim kontem w taki sposób, abyś decydował, kto może zobaczyć Twoje dane osobowe; i w ramach tych informacji, czego nie chcesz dzielić się z innymi. Istnieje również aspekt czasu ostatniego połączenia, który możesz łatwo modyfikować i ukrywać przed kontaktami. Ale jeszcze jeden bardzo interesujący punkt, status Online.

Co zrobić, aby inni nie zorientowali się, że korzystasz z aplikacji WhatsApp? Jeśli chcesz pojawić się offline na WhatsApp i nadal korzystać z aplikacji, to jesteś we właściwym miejscu, czytaj dalej artykuł do końca, a zobaczysz, jak możesz to osiągnąć. Są to bardzo proste kroki do wykonania.

Jak działa połączenie WhatsApp i „Online”?

Aplikacja WhatsApp to najbardziej użyteczna sieć społecznościowa, miliony użytkowników używają jej do komunikowania się z interesującymi ich osobami, czy to z rodziną, przyjaciółmi czy znajomymi. I wszystkie z nich może wiedzieć, kiedy jesteś połączony w aplikacji na podstawie statusu online. Ale jeśli chcesz wiedzieć, jak usunąć informacje z WhatsApp, nie odłączaj się, wyjaśnimy to tutaj.

Kiedy dana osoba pojawia się online?

Kiedy wchodzisz do komunikatora WhatsApp i obserwujesz na czacie dowolnego z Twoich kontaktów, że status Online jest wyświetlany na górnym pasku, gdzie pojawia się nazwa, oznacza to, że ta osoba korzysta z aplikacji i dlatego ma połączenie z Internetem. Ten status nie jest już wyświetlany, gdy osoba wyjdzie z aplikacji lub ręcznie zamknie WhatsApp.

Dla kogo możesz wystąpić w tej aplikacji online?

Połączenie WhatsApp i status Online mogą być wyświetlane dla wszystkich użytkowników aplikacji, którzy wprowadzają Twój kontakt, w tym dla osób, których nie znasz. Stan Internet jest publiczny, dlatego każdy może to zobaczyć. Ale dzięki pewnym sztuczkom możesz czytać wiadomości i odpowiadać na nie bez pojawiania się online.

W jaki sposób czas ostatniego połączenia jest ukryty w aplikacji WhatsApp?

Jako użytkownik WhatsApp możesz zarządzać swoim kontem, decydując, czy chcesz, aby wszyscy widzieli, kiedy ostatnio byłeś online na WhatsApp, czy przeciwnie, ukryj te informacje. Jeśli ta ostatnia opcja jest tym, co chcesz zrobić, wykonaj następujące czynności.

Wchodzisz do aplikacji WhatsApp, klikasz trzy kropki i wybierasz opcję Ustawienia. Następnie klikasz opcję Konto i kliknij Prywatność. Tam możesz dokonać zmian dotyczących tego, kto może zobaczyć Twoje dane osobowe, a w ramach tych opcji skonfigurować ostatni raz, naciśnij tam i zaznacz opcję Nikt. W ten sposób ukryjesz czas ostatniego połączenia w WhatsApp.

skonfiguruj ostatnią godzinę w aplikacji WhatsApp

Jak jest obsługiwany czas ostatniego połączenia w WhatsApp?

Innymi wyjątkowymi aspektami aplikacji WhatsApp jest to, że jeśli z jakiegoś powodu chcesz korzystać z aplikacji bez zmuszania innych do odpowiadania na ich wiadomości w tej chwili, możesz ukryć czas ostatniego połączenia z platformą WhatsApp. To spojrzenie z ostatniego razu online odnosi się do ostatniego użycia aplikacji przez Twoje kontakty.

Czy można ukryć Online w swoim WhatsApp?

Stan online jest stanem widocznym dla wszystkich, publicznym. Ale możesz zastosować pewną sztuczkę, aby ukryć status Online i pojawić się w trybie offline. Gdy otrzymamy wiadomość WhatsApp, wiadomość jest wyświetlana z dwoma sprawdzeniami. Aby druga osoba widziała tylko czek i wyglądała na odłączoną, musimy wykonać tę procedurę.

Musi być wymuś zatrzymanie WhatsApp Wejdź w Ustawienia, kliknij Aplikacje, wybierz WhatsApp, a następnie kliknij Zatrzymaj lub Wymuś zatrzymanie, potwierdź akcję, ponownie klikając Zatrzymaj. Gdy ktoś wyśle ​​nam wiadomość, zobaczy tylko czek tak, jakbyśmy byli odłączeni od WhatsApp.

Inną alternatywą jest użyj zewnętrznej aplikacji, może to być NetGuard, za pomocą którego możesz wyłączyć WhatsApp, nawet jeśli korzystasz z Internetu lub megabajtów, będziesz wyglądać jak rozłączony. Otwierasz zewnętrzną aplikację i lokalizujesz WhatsApp oraz wyłączasz Internet.