Skip to content

Gdzie są zapisywane prywatne filmy TikTok i jak je pobrać?

10 de grudzień de 2021

Popularność aplikacji społecznościowej TikTok rośnie dzięki ogromnej różnorodności treści, która oferuje nieograniczoną rozrywkę. Ponadto ma mnóstwo fascynujących filtrów audio i wideo, które sprawiają, że jest niezbędny w każdym telefonie komórkowym. Pozwala również zapisywać prywatne filmy i pobierać je na urządzeniu mobilnym.

Dzięki temu praktycznemu narzędziu możesz zapisywać filmy, które lubisz lub te, które nagrałeś i nie chcesz jeszcze publikować. Opanowanie ustawień prywatności pozwoli Ci w pełni wykorzystać tę aplikację. Odkryć na gdzie zapisywane są prywatne filmy TikTok i jak je pobrać do lokalnej galerii swojego urządzenia.

Kto może oglądać filmy, które mam prywatnie?

Wśród wielu opcji konfiguracyjnych, które zawiera TikTok, są ustawienia prywatności jego publikacji. Różnica między filmami publicznymi i prywatnymi polega na widoczności i rozpowszechnianiu, jakie otrzymują. Filmy publiczne są dostępne dla wszystkich użytkowników, natomiast filmy prywatne mogą być widziane tylko przez upoważnionych.

Możesz zdecydować, czy chcesz, aby widzieli je tylko Twoi znajomi, czy tylko wybrani użytkownicy, a nawet aby były widoczne tylko dla Ciebie. Kontrolujesz prywatność swoich filmów, dzięki czemu możesz swobodnie wybrać, kto może je zobaczyć. Jest to wielka zaleta, jaką zapewniają prywatne filmy TikTok.

Gdzie mogę sprawdzić prywatne filmy TikTok?

Możesz indywidualnie dostosować ustawienia prywatności swoich filmów i śledzić znaleźć je wszystkies zgrupowane w jednym miejscu, dla wygody użytkowników. Możesz to zrobić z dowolnego urządzenia, a nawet wchodząc na swoje konto TikTok ze strony internetowej, gdzie są indywidualnie wyróżniane w Twoim profilu za pomocą ikony kłódki.

Z drugiej strony z aplikacji łatwiej jest przeglądać wszystkie prywatne filmy. Po prostu wpisz swój profil i naciśnij przycisk kłódki. Następnie zobaczysz każdy z prywatnych filmów, które zapisałeś na swoim koncie, możesz je edytować, zapisywać, pobierać, a nawet publikować z innymi ustawieniami prywatności.

Jakie filmy mogę zapisać jako prywatne w tej aplikacji?

Każdy film opublikowany przez Ciebie ze swojego konta jeśli chcesz, może być zachowany jako prywatny, nawet jeśli minęło dużo czasu od jego pierwotnej publikacji. W ten sposób możesz przechowywać wideo w aplikacji bez możliwości zobaczenia go przez inne osoby lub ograniczenia jego widoczności, tak aby dostęp mieli tylko Twoi znajomi.

Jednak ustawienia prywatności dotyczą również funkcji takich jak „Filmy, które mi się podobały”, sekcja, w której zapisywane są Twoje ulubione filmy wideo, dzięki czemu Twoi znajomi mogą otrzymywać od Ciebie rekomendacje. Możesz ukryć filmy, które lubisz, aby zachować prywatność, aby nikt nie miał do nich dostępu.

Czy można pobrać moje prywatne filmy z TikTok?

pobierz filmy tiktok

Jeśli chcesz zachować lokalną kopię swoich prywatnych filmów, możesz użyć TikTok do pobrania dowolnego filmu (w tym filmów z Twojego profilu). W ten sposób możesz cieszyć się ulubionymi filmami, nawet gdy nie masz połączenia z Internetem. Aplikacja integruje funkcja bezpośredniego pobierania filmów z platformy.

Korzystając z tej funkcji, wybrane wideo zostanie zarchiwizowane na Twoim telefonie, czyli zostanie pobrany do pamięci wewnętrznej. Tam możesz łatwo znaleźć pobrane filmy za pomocą eksploratora plików, natywnej aplikacji „Galeria” lub z sekcji w profilu Twojej aplikacji TikTok.

Jak zapisać prywatne filmy z mojego TikTok?

Aby przechowywać prywatne filmy, musisz mieć zainstalowaną aplikację TikTok na swoim urządzeniu mobilnym; nie można tego zrobić z przeglądarki. Ta funkcja ma zastosowanie do filmów w Twoim profilu oraz do tych, które Ci się podobają, więc możesz jej użyć, aby zapisz dowolny film TikTok na swoim telefonie komórkowym.

Znajdź film, który chcesz pobrać, i otwórz dostępne opcje. Kliknij „Udostępnij” i skąd możesz wybrać opcję „Dodaj do ulubionych” lub użyj funkcji „Zapisz wideo”. Gdy to zrobisz, wideo będzie dostępne do oglądania bez połączenia sieciowego. Istnieje inna metoda zapisywania prywatnych filmów w aplikacji.

zapisz wideo tiktok

Zapisz wideo w wersji roboczej

Nagrywając wideo w TikTok, możesz opublikować je bezpośrednio na swoim profilu lub zostaw to zapisane w szkicach do późniejszej edycji. Ta opcja umożliwia również przesyłanie prywatnych filmów do wersji roboczych, gdzie zostaną zapisane i tylko Ty będziesz mieć do nich dostęp, a nawet udostępnić je w innych sieciach społecznościowych.

Usuń wersję roboczą po jej zapisaniu

Po zapisaniu wideo w pamięci telefonu komórkowego możesz go usunąć z tej kategorii, otwierając wersje robocze i wyszukując wideo, które chcesz z nich usunąć. Ta czynność spowoduje trwałe usunięcie elementu z Twojego profilu, chociaż możesz zachować kopię w pamięci wewnętrznej telefonu komórkowego.

Co się stanie po opublikowaniu prywatnego filmu na TikTok?

Jeśli zdecydujesz się opublikować film z określonymi niestandardowymi ustawieniami prywatności, musisz wziąć pod uwagę pewne aspekty. Algorytm TikTok, odpowiedzialny za rozpowszechnianie i docieranie do przesyłanych filmów, działa tylko z filmami publicznymi; Zatem, nie oczekuj, że otrzymasz taką samą liczbę reakcji podczas publikowania nowych treści prywatnie.

Tylko Twoi znajomi lub ci, których wybrałeś ręcznie, będą mogli oglądaj i wchodź w interakcję ze swoimi prywatnymi filmami. A w przypadku, gdy skonfigurujesz film tak, aby widział go tylko Ty, pamiętaj, że nie otrzymasz żadnej reakcji, dopóki nie zmodyfikujesz ustawień prywatności wybranego filmu.