Skip to content

Jak zdecydowanie usunąć wideo ze swojego konta w TikTok? -iOS i Android

5 de styczeń de 2022

Kiedy idziemy w górę, prawda zawartość do TikTok lub jakiejkolwiek sieci społecznościowej, na początku może się to wydawać świetnym pomysłem, ale z czasem czasami zmieniamy zdanie i usuwamy takie treści. Może się nawet zdarzyć, że z jakiegoś powodu jest to ta sama platforma, która ją wypisuje.

Jeśli jesteś zainteresowany usuń filmik ze swojego konta TikTok, jesteś we właściwym miejscu, bo w najprostszy sposób wyjaśnimy jak możesz to zrobić, dodatkowo wyjaśnimy również wszystko co związane z tym tematem usuwanie filmów w TikTok ogólnie; na przykład gdyby ta sama platforma to zrobiła, lub jeśli chcesz usuń ulubione filmy innych użytkowników. Nie mówiąc nic więcej, zaczynajmy!

Co się stanie, jeśli usuniesz wideo TikTok swoje lub kogoś innego?

Kiedy usuń wideo z TikTok z twojego konta, nie będzie to już widoczne w Twoim profilu, ani nie będzie widoczne dla innych osób, które Cię obserwują, co oznacza, że ​​jeśli Twoi obserwatorzy przejdą przez Twój kanał, aby sprawdzić listę publikacji, usunięty przez Ciebie film nie będzie już dla nich widoczny i oczywiście nie zobaczysz tego odzwierciedlenia.

W przypadku czyjegoś wideo, kiedy mu dajesz „Lubię” czyjś post na TikTok, zostanie to zapisane na liście „Lubię to” tylko dla Ciebie; usuwając go, robiłbyś to tylko z tej listy, ale pierwotny właściciel nadal miałby swój film, a inne osoby będą mogły go spokojnie obejrzeć.

Jakie są kroki, aby usunąć własne wideo TikTok?

Usunięcie publikacji od nas w tej sieci społecznościowej jest bardzo łatwe i proste, ponieważ nie wymaga do tego dużej mechaniki, aby usuń film, który posiadasz na platformie TikTokMusisz tylko wykonać kroki, które podamy poniżej:

  1. Wejdź do aplikacji i przejdź do swojego profilu, dotykając ikony w prawym dolnym rogu.
  2. Domyślnie lista Twoich publikacjiCóż, w drugiej zakładce, tej z sercem, znajdują się filmy, które „polubiłeś”.
  3. Następnie zlokalizuj film, który chcesz usunąć, i dotknij go, dzięki czemu będzie odtwarzany tak, jakbyś miał go zobaczyć.
  4. Stuknij ponownie wideo, aby można je było odtworzyć w formacie pełnoekranowym i pojawiły się inne opcje.
  5. Poszukaj ikony w trzech kropkach po prawej stronie ekranu i dotknij, aby wyświetlić menu.
  6. W tym menu zobaczysz opcje, takie jak udostępnianie w innych sieciach społecznościowych, to w pierwszym rzędzie; w drugim zobaczysz inne opcje, takie jak zapisz na swoim urządzeniu, edytuj, konfiguruj swoją prywatność i nie tylko. Dlatego interesuje nas to z „Usunąć”, czyli na końcu wszystkiego, z ikoną kosza na śmieci.
  7. Następnie dotknij tam, a na pewno otrzymasz wiadomość z potwierdzeniem, jeśli jesteś pewien, zaakceptuj i to wszystko, Twój film nie będzie już wyświetlany w Twoim profilu.

umieść wyobraźnię i dziel się swoimi tańcami

Innym ważnym punktem, który powinieneś wziąć pod uwagę, jest to, że prawdopodobnie masz zapisana kopia tego filmu w galerii Twojego urządzenia, więc jeśli chcesz go trwale usunąć; Tam też będziesz musiał to zrobić, ponieważ TikTok również nie usuwa go automatycznie.

Jak usunąć film TikTok, który Ci się podobał?

Jak wspomnieliśmy w poprzednim rozdziale, tuż obok twoja lista twoich publikacji, gdzie pojawia się symbol serca, to historia wideo, którą lubisz; które mogą, ale nie muszą być publiczne, w zależności od ustawień prywatności.

Te, w przeciwieństwie do Twoich publikacji, nie zostaną zapisane na Twoim urządzeniu, więc kiedy usuń je ze swojego profilu, nie będziesz musiał ich szukać w galerii, aby je stamtąd usunąć; To oczywiście, jeśli go nie pobrałeś, a to już inna sprawa. Aby go usunąć, wykonaj poniższe czynności:

  1. Ponownie przejdź do swojego profilu TikTok i znajdź sekcję historii „Lubię to” tuż obok swoich postów z symbolem serca.
  2. Po zalogowaniu znajdź odpowiedni film i dotknij go, aby odtworzyć.
  3. Podobnie jak na Instagramie, pojawi się czerwone serce, które oznacza, że ​​podoba Ci się ten film; Aby go usunąć, po prostu dotknij symbolu, aby odznaczyć i voila, Twój film nie będzie już w tej sekcji.

Czy TikTok karze użytkowników za usuwanie filmów, które są już na platformie?

Wcale jednak nie TikTok może zabrać Twoje filmy i wykorzystać je do celów komercyjnychnadal jesteś właścicielem takich materiałów na swoim profilu, swoich publikacji; więc absolutnie nic się nie stanie, jeśli usuniesz jeden, część lub wszystkie swoje filmy ze swojego profilu na tej platformie.

niewłaściwe użycie może spowodować usunięcie Twojego filmu

Dlaczego TikTok może usunąć film za Ciebie?

Czasami, platforma może usunąć jedną z Twoich publikacji Jeśli zauważysz, że narusza którąkolwiek z zasad; treści wulgarne, krwawe, nagość to tylko niektóre z powodów, dla których mogą anulować jeden z Twoich filmów lub jeśli złamiesz niektóre z ich zasad.

W zależności od wagi sprawy mogą po prostu usunąć film, tymczasowo zawiesić konto a jeśli jest bardzo poważna, usunąć swoje konto na stałe. Aby uniknąć tego problemu, dobrze jest przeczytać zasady społeczności TikTok, aby wiedzieć, co możesz przesłać i uniknąć wszelkich niedogodności.