Skip to content

Jak zablokować status WhatsApp niektórym kontaktom na iPhonie i Androidzie?

5 de Listopad de 2021

WhatsApp to najczęściej pobierana i popularna aplikacja do obsługi wiadomości błyskawicznych na świecie, nic dziwnego, że większość z nas musi dodawać, czasem z konieczności, kontakty, których nie chcieliśmy mieć, ale z różnych powodów (czy to przysługi, informacje itp.) musieliśmy. Te kontakty się gromadzą, stając się denerwujące, nawet nie wiedząc, ile kontaktów dodaliśmy.

Posiadanie wielu kontaktów jest równoznaczne z posiadaniem wielu ludzi, którzy widzą nasze stany bez naszej chęci, aby to zrobili, dlatego aby Ci pomóc, pokażemy Ci, jak zablokować nasze statusy tych kontaktów.

Istnieje kilka opcji ukrywania stanów i w zależności od systemu operacyjnego telefonu komórkowego, jedna z tych opcji może działać dla Ciebie zamiast innych. Możesz to zrobić nawet z WhatsApp Web. Aby dowiedzieć się, jak ukryć stany i jakie są opcje, aby to zrobić w zależności od urządzenia, czytaj dalej.

Wyklucz niektóre konkretne kontakty

Aby móc wybrać, przed którymi konkretnymi kontaktami chcesz ukryć swój status, WhatsApp umożliwia tę opcję, wystarczy wejść do aplikacji i uzyskać dostęp do sekcji „ustawienia”, w ustawieniach uzyskać dostęp do opcji „konto”, a następnie nacisnąć „prywatność” a następnie przechodzisz do sekcji stanów. Ważne jest, aby ci przypomnieć, że w zależności od tego, czy Twoje urządzenie to iPhone czy Android, Te opcje będą wyglądać inaczej, ale zasadniczo są takie same. Gdy to zrobisz, możesz wybrać, przed kim chcesz ukryć swój status.

Udostępnij tylko wybranym kontaktom

Gdy znajdziesz się w sekcji „Stany”, zobaczysz, że możesz ukryć lub podzielić się swoim statusem z określonymi osobami. Dostępne są trzy opcje: „Moje kontakty”, „Moje kontakty z wyjątkiem…” i wreszcie „Udostępnij z…”. Po wybraniu trzeciej opcji zaznaczysz to, co chcesz wybrać i tylko te osoby będą mogły zobaczyć Twój status.

Jak zablokować ludziom możliwość oglądania statusów WhatsApp?

Ta opcja jest prosta, a procedura blokowania i nieładowania tych statusów WhatsApp, których nie chcesz widzieć, jest szybka, ale zanim przypomnimy ci, ponownie, wszystko zależy od systemu operacyjnego twojego telefonu komórkowego, ponieważ będzie to zależeć od które opcje musisz kontynuować, ponieważ będziesz wiedział, że WhatsApp w obu systemach operacyjnych jest inaczej, dlatego zalecamy zapoznanie się z tym, który jest niezbędny w Twoim przypadku.

Jakie są statusy

Na iPhonie

W przypadku iPhone’a musimy wejść do aplikacji WhatsApp i przejść do sekcji konfiguracji znajdującej się w lewym dolnym rogu, tam wybierz „konto”, następnie wybierz prywatność, a następnie stwierdza, teraz wybrać osoby, których nie chcesz widzieć swoje statusy, kliknij opcję „Moje kontakty, z wyjątkiem…” i zaznacz, kogo chcesz zablokować.

Na urządzeniach z Androidem

Teraz w przypadku Androida wchodzi również do aplikacji, tutaj już różni się od iPhone’a, ponieważ zamiast rzucać na pierwszy rzut oka sekcję, to jest ukryty w trzech punktach znajdujących się w prawym górnym rogu. I tutaj nie nazywa się to konfiguracją, ale znajdziesz opcję o nazwie „Ustawienia”.

W ustawieniach dostępna jest opcja „konto”, a tutaj kolejny krok jest podobny do poprzednich, wejdziesz tam, gdzie jest napisane „prywatność” i już jesteś w prywatnościWybierasz opcję „Stany”, w obrębie stanów zobaczysz, że pojawiają się opcje. Są to dwie opcje ukrywania statusów, pierwsza to ukrycie go przed wszystkimi kontaktami z wyjątkiem niektórych osób, a druga to wybór, komu chcesz go udostępnić.

Musisz wybrać drugą opcję, czyli tę, która pozwala blokować stany wszystkich i wybrać, kogo chcesz zobaczyć swoje stany i voila, wiesz, jak blokować stany niektórych osób. Mamy nadzieję, że te informacje były dla Ciebie przydatne i do następnego razu.