Skip to content

Jak ukryć zdjęcie profilowe na Facebooku bez usuwania go z konta?

4 de wrzesień de 2021

Niedawno sieć społecznościowa Facebook postanowiła zmienić to, co ma wspólnego ze zdjęciem profilowym, teraz można je dostosować pod względem rozmiaru i wyglądać na kompletne, jest to ważne, ponieważ dzięki tej regulacji rozmiaru możesz zmienić prywatność swojego zdjęcia profilowego bez konieczności usuwania go, aby tylko ci, których chcesz, mogli go zobaczyć.

W ten sposób możesz zdecydować, kto widzi lub nie widzi Twoje zdjęcie profilowe, funkcja, która wcześniej nie była aktywna. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej na ten temat.

Kto może zobaczyć moje zdjęcie profilowe na Facebooku?

Na Facebooku ty zdjęcie profilowe i okładka są publiczne więc każdy, nawet jeśli nie jest twoim znajomym lub nawet nie ma konta w tej sieci społecznościowej, te zdjęcia są publikowane w twoim profilu konta i pojawią się w sekcji wiadomości twoich znajomych i mogą zmienić ich rozmiar.

Twoje zdjęcia profilowe na Twoim koncie pojawią się w albumie ze zdjęciami profilowymi, a zdjęcia na okładkę pojawią się w albumie ze zdjęciami na okładkę, gdy ktoś wyszuka Twój profil, obok Twojego imienia pojawi się zdjęcie profilowe, ale w miniaturze dzięki czemu można Cię zidentyfikować po tym, kto Cię szuka.

Jak wybrać, kto może oglądać moje zdjęcia?

Jeśli chcesz uniemożliwić wszystkim oglądanie Twojego zdjęcia profilowego, a przede wszystkim wybrać, kto może je zobaczyć, kliknij ikonę „światowa piłka „z facebooka Aby zmienić ustawienia prywatności swoich zdjęć, pojawi się lista rozwijana, z której możesz wybrać znajomych, którzy mogą zobaczyć Twoje zdjęcie profilowe.

Pamiętaj, że jeśli wręcz przeciwnie, jeśli szukasz ukrycia swoich zdjęć profilowych z oczu wszystkich to nie działa w ten sam sposób, i zawsze należy pamiętać, że zdjęcia muszą być zgodne z zasadami Facebooka i w ten sposób uniknąć zablokowania. Tutaj wyjaśniamy kroki, które musisz wykonać, aby to osiągnąć.

Jak ukryć zdjęcie profilowe

Możliwe jest skonfigurowanie prywatności na Facebooku, dzięki czemu będziesz mieć kontrolę nad tym, kto ogląda Twoje zdjęcia, w tym zdjęcie profilowe.

To ustawienie prywatności nazywa się tylko ja „lub” tylko ja”, w którym ludzie na Facebooku nie będą mogli zobaczyć twoich komentarzy, twoich polubień, preferencji, czy twoich zdjęć, chodzi o to zdjęcia profilowe pozostają widoczne dla wszystkich, znajomych z Facebooka, czy nie.

Więc jedyną rzeczą do zrobienia jest skonfigurować go tak, aby niektórzy użytkownicy nie widzieli zdjęcia w dużym rozmiarze, czyli nadal będzie widoczny w miniaturze, ale bez dostępu do opisu, reakcji czy komentarzy.

Musisz wykonać kilka prostych kroków, ale to Różnią się one w zależności od tego, czy korzystasz z przeglądarki, czy z aplikacji mobilnej.

Z przeglądarki

Najpierw zaloguj się do swojego profilu na Facebooku z przeglądarki internetowej. Zaloguj się i przejdź do swojego profilu. Kliknij swoje zdjęcie profilowe i wybierz opcję „wyświetl zdjęcie profilowe”.

Po powiększeniu zdjęcia kliknij ikonę „światowej kuli”, to jest miejsce wybierzesz opcję „tylko ja” lub „znajomi” w zależności od przypadku.

jak wybrać, kto widzi moje zdjęcia na facebooku

W aplikacji

Procedura jest podobna do poprzedniej. Wejdź do aplikacji i przejdź do swojego profilu. Następnie wybierz swoje zdjęcie profilowe, a następnie opcję „wyświetl zdjęcie profilowe”. Musisz nacisnąć trzy punkty znajdujące się w górnej części.

Zobaczysz tam kilka opcji, wybierz „zmień prywatność”. Na koniec wybierz, czy chcesz, aby widzieli Cię „znajomi”, czy wolisz „tylko ja”.

Pamiętaj, że dzięki temu Twoje zdjęcie profilowe nie będzie widoczne w dużym rozmiarze, ale tak w miniaturze w komentarzach i powiadomieniach.

Jak aktywować ukryte zdjęcie na Facebooku?

Jeśli wręcz przeciwnie, chcesz, aby zdjęcie, które wcześniej ukryłeś, było ponownie widoczne, musisz przejść do opcji „Ustawienie” w menu. Gdy zejdziesz w dół, pojawi się opcja „Dziennik aktywności”. Kliknij tam, a będziesz mógł znaleźć wszystkie posty, które stworzyłeś, nawet ten ukryty.

Znajdź ukrytą wiadomość i wybierz ją. Ukryte posty mają ikonę bana w lewym górnym rogu. Będąc w nim, wystarczy kliknąć tę ikonę, aby pojawiła się opcja „widoczne na stronie”. Wybierz i voila, Facebook powiadomi Cię, że publikacja jest teraz widoczna.