Skip to content

Jak ukryć moje zdjęcie profilowe WhatsApp przed jednym lub kilkoma kontaktami

10 de marzec de 2021

Aplikacje do przesyłania wiadomości miały znaczący wzrost i ewolucję w ostatnich latach dostosowując się w najlepszy możliwy sposób do współczesności, w jakich się dziś znajdujemy. Obejmowały one od wysyłania wiadomości tekstowych do wykonywania połączeń wideo, wiadomości głosowych, wysyłania zdjęć, filmów, naklejek i wielu innych.

W głównych aplikacjach do przesyłania wiadomości w dzisiejszych czasach, takich jak Telegram, WhatsApp czy Facebook Messenger, możemy znaleźć dużą liczbę narzędzi, implementacji, opcji i usług w pełni obecnych przy dostępności użytkowników, aby w ten sposób mogli cieszyć się jak najlepszym doświadczeniem w tych aplikacjach.

Te narzędzia i usługi rok po roku ewoluowały wykładniczo przedstawienie pozytywnych zmian i modyfikacji, które można wprowadzić w tych aplikacjach zorientowanych na komunikację.

Jednak na tej szerokiej liście aplikacji jest jedna, która zdecydowanie wyróżnia się spośród innych, to jest WhatsApp.

Następujący Poinformujemy Cię o opcjach i narzędziach Przedstawia renomowaną i znaną aplikację do przesyłania wiadomości swoim użytkownikom na całym świecie. Zostań z nami, a pokażemy Ci wszystkie szczegóły, informacje i dane związane z WhatsApp i które z nich mogą nam pomóc w naszym codziennym życiu.

Jakie narzędzia i opcje przedstawia nam WhatsApp jako aplikacja do przesyłania wiadomości?

WhatsApp jest niewątpliwie jednym z najpopularniejsze i najczęściej używane aplikacje do obsługi wiadomości błyskawicznych na całej planecie. Szeroka gama opcji pokazuje bez problemu i niedogodności ogromną różnicę, jaką ma w porównaniu z innymi aplikacjami skoncentrowanymi na tym samym celu. Czytaj dalej, a poniżej powiemy Ci więcej na ten temat.

Jedną z najpopularniejszych funkcji wprowadzonych przez WhatsApp z biegiem czasu była wdrażanie stanówale czym one właściwie są? Prosty. Są to „publikacje” tekstów, filmów lub zdjęć przesłanych przez nas z cechą polegającą na tym, że będą one obecne w aplikacji tylko przez 24 godziny. Dlatego potem już ich nie zobaczysz.

Kolejna niedawno zaimplementowana funkcja w aplikacji znajdują się naklejki. Są to „emotikony”, że tak powiem, ale w pewnego rodzaju formacie obrazu. Można je zapisywać i przechowywać. Dlatego, kiedy tylko zechcemy, możemy wysłać te zabawne ujęcia dowolnej rzeczy naszej rodzinie, współpracownikom i przyjaciołom.

Jeden z najbardziej godne uwagi narzędzia WhatsApp to możliwość bezproblemowego tworzenia grup. Te mają dość wysoki limit i możemy włączyć osoby, które chcemy i dodaliśmy do naszych kontaktów. Możemy również wysłać link lub linki, które poprowadzą ludzi do dodania się do odpowiednich grup.

Ukryj moje zdjęcie profilowe WhatsApp przed co najmniej jednym kontaktem

WhatsApp przedstawia narzędzie, które jest już z góry określone w swoich ustawieniach, które da nam możliwość zrobienia zdjęcia profilowego tylko niektórzy ludzie mogą to zobaczyć. Chociaż prawdę mówiąc, nie ma wielu opcji przy wyborze, kto może, a kto nie. Samo w sobie można tylko podzielić ludzi, których umieściliśmy w naszych kontaktach, i tych, którzy tego nie robią.

zdjęcie profilowe

Te kontakty które są zaplanowane będą mogli zobaczyć nasze aktualne zdjęcie profilowe, podczas gdy te nie zarejestrowaliśmy się zobaczą tylko domyślną ikonę aplikacji do obsługi wiadomości. To samo w sobie jest klasyczną opcją, aby uniemożliwić komuś zobaczenie naszego odpowiedniego zdjęcia profilowego, tak zwykle dzieje się w przypadku współpracowników.

Ale co, jeśli chcemy, aby jedna lub więcej specjalnie wybranych osób nie widziało naszego zdjęcia profilowego? Jest to powszechne życzenie w przypadku, gdy w kontaktach masz szefa lub osoby, które są częścią Twojej odpowiedniej pracy. Nie martw się, rozwiązanie jest bardzo proste. Będziemy musieli tylko napisać kod.

To jest funkcja # 31 #. Aby upewnić się, że określony kontakt nie widzi naszego zdjęcia profilowego WhatsApp, będziemy musieli edytować oryginalny kontakt w naszym notatniku i najpierw skopiować ten kod przed numerem tej osoby. Zapiszemy go, a teraz pojawi się jako nie zaplanowany w aplikacji i nie będziesz mógł zobaczyć zdjęcia.